Almussafes, Benifaió i Sueca celebren de forma multitudinaria la festa de Sant Antoni

0
332

Sant Antoni a Benifaió

El pasado fin de semana Benifaió volvió a vivir una de sus fiestas más arraigadas y de nuevo la participación fue la nota predominante.
El colectivo de clavariesas que este año han organizan la programación estuvieron arropadas en cada acto de la programación por centenares de vecinos que salieron a la calle ayer domingo para presenciar la bendición de animales y el reparto de panes y calderas.
La programación se inició el viernes día 20 a las 17:30 h con una ‘xocolatà’ en la plaza que lleva el nombre del patrón seguida a las 19:30 h de la tradicional ‘cremà de la foguera’.

El sábado 21 las instalaciones del CEM (en la calle Adelina Domingo junto a la plaza de Sant Antoni) acogieron a partir de las 16:00 h hasta la recogida de panes para su posterior bendición el día de la fiesta grande.

El domingo 22, la mañana de fiesta en honor a Sant Antoni estuvo completa. La solemne misa y la posterior ‘mascletà’ precedieron a uno de los actos más participativos, la bendición de los animales. Muchos vecinos se acercaron a la  “Placeta de Sant Antoni” para cumplir con el ritual pasando a su mascota baja las aguas bautismales.

Cinquanta cavalleries i un  miler de mascotes, beneïdes a Almussafes per Sant Antoni

Celebració a Almussafes

L’associació Penya de Carreters d’Almussafes va organitzar la Festa de Sant Antoni, que durant la jornada matinal d’ahir diumenge dia 22 va congregar en la Plaça Major de la localitat a mig centenar de cavalleries i carruatges.

Multitudinària participació en esta celebració de caràcter popular que té un lloc d’honor en el calendari festiu almussafeny des de temps immemorials, encara que com destaca la regidora de Festes, Esperanza Carbonell, “els protagonistes actuals han variat, ja que ja no són els animals de treball i les bèsties de càrrega d’antany, sinó principalment mascotes de companyia».

Després de la l’ofici de l’eucaristia en honor a Sant Antoni del Porquet, la imatge del patró dels animals va presidir la celebració, en la que un any més es van repartir pans beneïts i estampes religioses entre els centenars de participants que van desfilar davant de la mateixa porta de la parròquia Sant Bartomeu apòstol. Precisament, en esta fase de la festa, la primera tinent d’alcalde, Mª Carmen Sants Joans, i la pròpia edil de festejos van tindre un paper molt actiu, atés que van entregar els pans i les estampes a una gran quantitat de veïns i veïnes.

Amb caràcter previ a l’arribada de les cavalleries i carruatges, que com en anteriors edicions provenien d’Almussafes i de les poblacions veïnes de Sollana, Benifaió, Alginet, Alcàsser, El Romaní i Silla, el rector va procedir a la benedicció de centenars de mascotes de la localitat, la majoria d’elles animals de companyia com a gossos, gats, hàmsters, tortugues i pardals.

Una menjar de germandat, organitzada per la penya en col•laboració amb l’Ajuntament d’Almussafes, que va congregar a la pràctica totalitat de carreters participants, va clausurar la festivitat d’enguany.

Sant Antoni a Sueca

L’Associació Amics de Sant Antoni celebra la tradicional romeria en Sueca

En esta ocasió, els reconeixements van ser per a José María Martínez Moncho i Blas Serra Latorre

L’Associació Amics de Sant Antoni Abad, presidida per Vicent Lledó “Pío” va celebrar ahir diumenge la tradicional romeria pels carrers de la ciutat i la posterior benedicció d’animals. Després de la celebració d’una missa en l’església de La Miraculosa, es va procedir a la benedicció d’animals en les portes de l’església. En primer lloc, van desfilar les mascotes més xicotetes i, a continuació, es va iniciar una vistosa desfilada pels carrers de la ciutat en la qual van participar cavalls i un gran nombre de carros i carrosses de ciutadans de Sueca, però també d’altres poblacions com ara Fortaleny, Cullera i Algemesí.

Per al president de l’Associació, Vicent Lledó, “la participació enguany ha sigut encara major que la de l’any anterior, gràcies al bon temps que hem tingut i que ha fet que també augmentara el públic que ha assistit a vore la desfilada. Este esdeveniment ha aconseguit, amb el pas dels anys, convertir-se en un dels que més força i més seguiment té de tota la Comunitat, junt al que es realitza a València. Per això, vull donar les gràcies a totes les persones que han col•laborat, de Sueca i d’altres poblacions. Ja som 15 els municipis federats, i s’està demostrant que esta festa cada vegada va a més”.

L'alcalde entrega la placa a José María Martínez Moncho

Més de 3.000 panets es van repartir en el matí d’ahir a tots els participants. En esta edició, la número 17, es van rendir sengles homenatges a dos persones molt vinculades al món dels cavalls, José María Martínez Moncho i Blas Serra Latorre, els quals van arreplegar una placa commemorativa de mans de l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i el regidor de Festes, Dimas Vázquez.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here