EU de la Ribera rebutja els retalls imposats per la Generalitat dels serveis públics

0
331

Roda de premsa d'EU conjuntament amb els sindicats CC.OO. i UGT

Regidores i regidors d’EU de les dues Riberes han anunciat hui en roda de premsa a Alzira que presentaran mocions en tots els ajuntaments en contra del Decret-llei de la Generalitat Valenciana del passat 5 de gener, que suposa una retallada de 1.000 milions d’euros a costa de les treballadores i treballadors del sector públic i també dels serveis essencials de la ciutadania. A més a més, han traslladat als secretaris comarcals dels principals sindicats, Josep Antoni Carrascosa de CCOO i Pepe Esteve d’UGT, que la nostra organització dóna suport a les mobilitzacions i accions que estan efectuant les treballadores i treballadors públics, tant a la manifestació de demà dissabte a València com l’acte de protesta comarcal del dia 8 de febrer a Alzira.

En aquesta reunió, on estaven presents Asensi Garcia (regidor d’EU d’Algemesí), Ivan Martínez (d’Alzira), Mercè Escrivà (Polinyà), Marisa Bergaz (Guadassuar) o Felip Hernandis (Albalat de la Ribera), s’han analitzat amb els sindicats CCOO i UGT les mesures decretades per la Generalitat Valenciana.

Des d’EU considerem que totes aquestes retallades es faran a costa de les treballadores i treballadors públics i, sobretot, afectaran greument als serveis de la ciutadania valenciana i riberenca, tant les retallades en l’ensenyament públic, de la sanitat com del conjunt de l’administració autonòmica.

-Tot això s’afegeix als impagaments a les escoles i instituts públics des del maig del 2011, que sumen més de 50 milions d’euros en tot el País Valencià, i que estan portant a la suspensió d’activitats o de no poder atendre ni en materials ni infraestructures en la major part dels centres educatius de la comarca.

-Del mateix mode, denunciem els retalls que ja s’estan patint en el sistema sanitari de la Ribera que, tot i dependre la gestió d’una empresa privada que ha obtingut 26 milions de beneficis, estan suprimint metges de les urgències dels centres de salut a Alzira, Algemesí, Albalat, Sollana, etc.

-Lamentem que d’aquesta situació tampoc s’està lliurant ni la mateixa administració de Justícia, com ho demostra la reducció dels salaris dels advocats d’ofici o les insuficiències de material i d’espai que s’estan patint en els jutjats d’Alzira.

El Decret-llei de la Generalitat Valenciana del 5 de gener (però publicat el dia 10) suposa unes mesures inèdites fins al moment i totalment injustes. Un decret imposat que vulnera els convenis signats entre treballadors i administració i que es produeix només uns dies després d’haver aprovat els pressupostos autonòmics, que han resultat una vegada més irreals.

Des d’EU de la Ribera Alta i d’EU de la Ribera Baixa sol•licitarem que tots els ajuntaments demanen que es retire aquest Decret-llei que afecta durament a la ciutadania de la nostra comarca. Així com exigim responsabilitats polítiques al Partit Popular per la crítica situació financera de les arques públiques de la Generalitat Valenciana. En concret, del conseller d’Hisenda, el sr. Vela, per haver sigut responsable dels pressupostos autonòmics dels últims 12 anys.

Des d’EU denunciem que aquestes mesures de retallada del sector públic es tradueixen en menys treball i menys serveis essencials de la població, i, com s’està demostrant des del maig del 2010 que començaren les mesures més dures a tot l’Estat, contribueixen a deprimir més l’activitat econòmica, com podem comprovar dia a dia en els nostres municipis. En definitiva, suposen un major càstig a qui està pagant realment la crisi, el conjunt de la classe treballadora.

Comunicat de EUPV de la Ribera Alta-Baixa

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here