Es constituïx la gestora de la Plataforma Cívica contra el macroabocador de la Ribera

1
411

Gestora de la Plataforma contra el macroabocador

La gestora de la Plataforma s’ha estat reunint pràcticament tots els dies d’esta setmana per tal d’anar avançant feina. En primer lloc, s’han designat els càrrecs de la Junta Gestora, a la qual estan representats els pobles de l’Alcúdia, Benimodo i Massalavés:

President: Néstor Ferrando Gonzáles, de l’Alcúdia
Secretari: José Bosch Martorell, de Massalavés
Tresorera: Anna Pérez Narro, de l’Alcúdia
Vocals: Antonio Carmona García, de Benimodo i Guillem Bohigues Pedrazas, de l’Alcúdia.

De moment ja s’ha redactat un manifest que serà llegit dilluns proper en l’assemblea de la Plataforma, convocada a les 8 de la vesprada a la Casa de la Cultura, per tal que done el seu vist-i-plau.

L’objectiu més immediat -afirma el president de la gestora, Néstor Ferrando- és aconseguir la màxima quantitat possible d’adhesions al nostra manifest per part de les associacions i entitats cíviques de la comarca, d’ací al proper 3 de febrer. Eixe dia es reuneix el Consorci i la nostra idea és lliurar-los en mà el Manifest amb totes eixes adhesions”. També voldrien poder intervindre a la reunió del Consorci per a manifestar el perquè de la seua oposició a la ubicació de l’abocador, així com reclamar un nou model de gestió dels residus “que elimine al màxim possible el destrio o rebuig”.

MANIFEST CONTRA EL MACRO-ABOCADOR, L’ELEVACIÓ DEL GRAU DE PERILLOSITAT DEL POLÍGON A GUADASSUAR I LA NOVA PLANTA DE TRACTAMENT DE RESIDUS.

Front a la ubicació d’un macro-abocador de dimensions enormes al terme de Guadassuar per tractar els residus de la Ribera Alta, Baixa i la Valldigna, així com a l’elevació del grau de perillositat del Polígon diguem NO.

NO perquè l’abocador tindrà una superfície aproximada de 120.000 m2 (24 camps de futbol)  i una capacitat per a 2.100.000 m3 de fem i amb aquestes dimensions és mediambientalment inassumible.

NO perquè durant 20 anys hem patit les molèsties de l’actual planta de residus sense que posaren solució (pudors, sorolls, trànsit de vehicles pesants etc)

NO per la ineficàcia a l’hora d’aconseguir matèria recuperable.

NO perquè el projecte no contempla cap actuació que millore el sistema de recollida,  implantant mesures encaminades a una política de gestió dels residus -reducció, reutilització i reciclatge-. Traint la finalitat per a la qual fou creat el consorci, bé d’interès ambiental i per tant públic.

NO perquè es troba en una zona altament productiva i poblada. A tan sols 1 km de Montortal, 2  de Massalavés i molt prop de l’Alcúdia.

NO perquè es troba a tan sols 5 metres de la Sèquia Reial al llarg d’un quilòmetre i també a 1 km dels ullals del Riu Verd amb decantació pluvial cap a ells i en terrenys amb possibilitat alta de contaminació d’aqüífers per filtracions de lixiviats –aigües contaminades i putrefactes-.

NO perquè un projecte així no es pot decidir sense estudis tècnics seriosos que hagen comparat la idoneïtat de varies opcions possibles, i no ser decidit per aquell que més es beneficia econòmicament.

NO perquè no podem permetre que s’instal•len al cor de la Ribera totes aquelles empreses amb activitats perilloses i contaminants com a conseqüència d’augmentar el grau de perillositat del polígon.

NO perquè estimem la nostra comarca i la nostra terra i vetllarem pel seu futur.

NO perquè no volem viure, treballar i criar els nostres fills en un espai contaminat i insalubre.

NO AL MACRO-ABOCADOR, NO A L’ELEVACIÓ DEL GRAU DE PERILLOSITAT DEL POLÍGON A GUADASSUAR I  NO A LA NOVA PLANTA DE TRACTAMENT DE RESIDUS.

PLATAFORMA CÍVICA CONTRA EL MACRO-ABOCADOR DE LA RIBERA

1 Comentario

  1. lo que esteu defentsant esta molt be, perfecte, lliure i amb molt dret.
    defenseu tambe la retirada de la planta, que encara es pijor ?
    sabeu quants anys i qui la construi al costat del veins de montortal?
    salutacions a la politica interesada!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here