Almussafes convoca una nova edició del Certamen de Poesia «Marc Granell»

0
283

El poeta Marc Granell que dota de nom el premi d'Almussafes, durant la seua intervenció de la passada edició 2011.

El consistori d’Almussafes acaba de presentar la desé sexta edició del Certamen de Poesia «Marc Granell», iniciativa literària que en la passada convocatòria va superar el centenar de col•leccions poètiques inèdites. El termini de presentació dels originals finalitzarà el pròxim dia 26 de març i l’entrega dels premis se celebrarà el 27 d’abril, coincidint amb l’acte de clausura de la Setmana del Llibre 2012.

El concurs poètic Marc Granell, celebrat anualment per l’Ajuntament d’Almussafes i que enguany arriba al seu desé sexta convocatòria, ha aconseguit consagrar-se definitivament com una de les cites literàries més esperades i consolidades del marc poètic valencià.

De fet, enguany el consistori municipal confia a aproximar-se a la xifra de poemaris inèdits aconseguida en el certamen de 2009, en el que es van reunir un total de 209 originals, en les dos modalitats convocades. “Des de fa anys, el Departament de Cultura del consistori es troba molt compromés amb la poesia, un gènere literari que encara no ha obtingut el reconeixement cultural i social que mereix”, argumenta la regidora de Cultura, Esperanza Carbonell.

Tal com establixen les bases del certamen, l’extensió màxima dels treballs presentats a concurs, amb una temàtica, mètrica i rima lliures, no podrà sobrepassar els dos-cents versos.

Quant a la dotació dels guardons, el consistori municipal ha fixat també en esta desé sexta edició un premi en metàl•lic d’1.200 euros per als autors de la millor col•lecció de poemes en valencià i castellà, respectivament. A més de la quantia econòmica, els premiats en ambdós modalitats publicaran les seues obres en la col•lecció de poesia que porta per nom Razef. Certamen de Poesia Marc Granell, editada per Edicions 96.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here