El Bloc de Carcaixent denuncia que els joves es queden sense lloc per estudiar al liquidar les «Biblionits» el PP-PSD

50
909

Biblioteca de Carcaixent

Bloc-Compromís denuncia que els estudiants de la localitat s’han quedat, per decisió de l’equip de govern de Lola Botella, sense lloc on preparar els exàmens. I és que el PP ha decidit eliminar les “Biblionits”, el servei pel qual la biblioteca de Carcaixent estava oberta en horari nocturn (de 21.00 a 2.00) per tal que els universitaris pogueren preparar-se els exàmens.

Són molts els joves universitaris de la localitat, i inclús de la comarca, que feien ús de les instal•lacions municipals per tal de preparar-se, i que buscaven en la biblioteca, no sols un ambient més còmode i propens a l’estudi, sinó també l’accés a obres de consulta. Tant és així que les Biblionits són segurament el servei més utilitzat dels que ofereix la biblioteca.

Des de fa setmanes diversos joves venen preguntant i l’única resposta rebuda era que la decisió depenia de la regidoria corresponent. I ara, amb els exàmens començats, s’ha confirmat que la biblioteca no obrirà a les nits.

Bloc-Compromís no entén com un servei com aquest, que venia prestant-se en hivern des de l’any 2007, i en estiu des de fa deu anys, i que no suposa una despesa massa important per a l’ajuntament, ha sigut un dels primers en desaparéixer.

Vicent Albelda, secretari local de Bloc-Compromís i membre de la comissió de Cultura, afirma que “és impresentable que mesures com aquesta ni tan sols s’hagen discutit en la comissió informativa, que porta un mes sense convocar-se. No entenem com des del PP pot afirmar-se que els joves són una de les seues prioritats, i ara eliminen un servei com a aquest que tan bons resultats ha donat.

Vicent Albelda apunta també que “si l’ajuntament no pot contractar personal per la penosa situació econòmica a que ens ha dut la gestió del PP, sempre podria derivar, per exemple, algú de la plantilla de l’empresa municipal PROCARSA, com ja s’ha fet en altres ocasions. Però molt ens temem que els joves seran uns dels grans perjudicats esta legislatura.”

Pròximament, a través dels regidors del grup municipal Bloc-Compromís, el Bloc Jove presentarà una moció al ple per tal que, d’una banda,  el servei de les Biblionits es recupere immediatament per tal que qui vulga puga preparar a la biblioteca els exàmens de febrer, i d’altra per tal que tots els partits es comprometen a garantir el servei tal i com ha vingut prestant-se fins ara.

Comunicat Bloc-Compromís de Carcaixent

50 Comentarios

 1. Aquí se demuestra el espíritu de servicio público que impera en la Administración Pública Local. ¡Hala, «a l’atra tornes»!

 2. No estic d’acord en la mesura presa per l’equip de gobern.
  D’un altra banda fer menció que molts dels joves que fan us de la biblioteca no son de Carcaixent sino d’Alzira i altres poblacions. Molts carcaixentins no poden ni fer us de la biblioteca perque no hi ha lloc, i no perque siga masa xicoteta.

 3. Me parece muy bien que se haya cerrado. Los jóvenes que estudien en sus casas individualmente o en grupos como toda la vida se ha hecho. Y tutelados por sus padres.
  No sabía que el ayuntamiento se malgastaba el dinero en estas cosas. Es totalmente prescindible, y diría aún mas, es muy conveniente para los jóvenes, que se cierre.

  • Tutelats? Que penses que fan quan els pares no els miren? Trauen la Playboy o que?
   La biblioteca es molt mes útil eixes nits en concret que la majoria de dies de la resta de l’any, on rarament van mes de 3 persones en tot el dia llevat de la gent major que s’acosta a llegir el diari
   Es convenient posar problemes a l’educació, no? Després del batxiller hi haurà qui voldrà presentar-se al Selectiu, xè ja ho teniu be!

 4. Imagino que aprovecharían también para hacer un poco de botellón a esas horas por los alrededores.
  Totalmente de acuerdo en que se cierre.
  El Bloc debería aplaudir que el ayuntamiento ahorre donde pueda.
  ¿ A quien se le ocurriría abrir hasta las 2 de la madrugada?. Eso es lo que me parece preocupante.
  Luego se extrañan de que los jóvenes hagan botellón. Y es que se lo ponen en bandeja los «expertos» en educación.

  • Tu si que eres un experto si… botelló diu, montavem un escenari i el de Lluna mos punxava, que no ho has vist? Xè! Si es any rere any!
   Que facil es obrir la boqueta i que dificil es acostar-se una nit a vore «el botelló»
   En València igual eh, en examens que obrin fins les 4, Tarongers es una festa bàrbara, alcohol, sexe,rock’n’roll i rojos-separatistas!

 5. Heu pensat en apuntar-se a «El Club de la Comedia»? Tindrieu futur!

  Quant se vos acaben els justificants, què fareu? Anar al metge a per més?

 6. Si el interés de Bloc-Compromis es que se abra la biblioteca hasta las 2 de la madrugada, apaga y vámonos. Vaya con la oposición. Habrá Lola Botella para muchos años.

 7. Cuando el ayuntamiento tenia dinero, se podían hacer estas tonterias, pero cuando no hay dinero , ya no es posible hacerlas.
  Hay unas prioridades, y abrir la biblioteca por la noche no es una de ellas. Primero está el dar trabajo a los jóvenes, a los padres de familia, que se manifestaron delante del ayuntamiento porque ya no pueden subsistir sin la ayuda de sus familiares. Esto si que es preocupante y prioritario sobre cualquier otra cosa. Lo de la biblioteca es una anécdota.

 8. Por cierto, ¿por qué venian jóvenes de otras comarcas a » disfrutar» de este servicio que ofrecía el ayuntamiento de Carcaixent? ¿Sus ayuntamientos no consideraban esta magnífica y despilfarradora opción?

 9. No em puc creure estos comentaris. La gent que estudia se la tracta així??. Demanem lloc per a estudiar i diuen que es fa botelló. Ahí voreu el nivell que hi ha. Per favor a tots vosaltres: llegiu un poquet més, passeu-se per la biblioteca alguna vegada i mireu i ja que esteu, llegiu algun llibre.
  Aixina és com va este país…

  • Cert, volen obrir la biblioteca nomes per als estudiants de català xD
   VILLARATO!!
   Deu Miriam que lluida estas hui!

 10. Si cada vez que el ayuntamiento tenga que reducir costes porque ya sabemos como tenemos la economía, nos vamos a meter con ellos, apaga y vamonos. Según vosotros que es lo que hay que cortar y que es lo que tenemos que aguantar.
  Yo la verdad es que este servicio lo entendería si cada año lo hicieran otros ayuntamientos cercanos ya que decis que viene gente de fuera.

 11. María, cuando dices: demanem lloc per a estudiar,¿ tengo que suponer que no tienes casa donde vivir , ni una habitación donde estudiar?.
  ¿ No crees que antes de darte el ayuntamiento un sitio para estudiar a las 2 de la madrugada, debe dar de comer a quien no tiene un trabajo?
  Cuando en Carcaixent no quede una persona que queriendo trabajar no encuentre trabajo, entonces te podrá corresponder un sitio donde estudiar a las 2 de la mañana, o a las 3, o a las 4,…

  • Obrir o no la biblioteca per les nits ni dona ni lleva menjar a ningú. Però si les biblioteques estan plenes de gent preparant-se, no crec que siga un crim. I afortunadament tinc casa, habitació i si continue estudiant posiblement tinga feina algun dia (encara que siga a l’estranger). Em sembla que has estudiat poc, perque tu i d’altres de per ací desconeixen el que és estudiar. En fi, intenta preparar unes oposicions nomes i potser ho entengues. De veritat el nivell cultural d’este país em preocupa molt. Bon cap de setmana a tots i disfruteu els que no teniu que estar estudiant per poder tindre un futur millor.

  • Si, segur que tancar la biblioteca eixe mes i mig (estirant molt) traurà de l’atur a tot el poble
   Jo propose tancar-la de dia tambe, ja que de dia, tambe tenim casa, no?
   Tambe tancaria el poli, i la febe no perque ara se paga per fer esport (gran iniciativa eh! fomentant l’esport .. però paga), tambe tancaria l’OMIC, per a que tindreu obert si la gent no va a queixar-se de seguit? Tambe podriem estalviar-nos el sou de la policia i que la GC ho controle tot, però mai mai mai deixem de pagar una bona nòmina als nostres politics, això mai

 12. Una pregunta…què feien un exregidor de Joventut i el seu germà de cuidadors fa uns anys en les «Biblionits»? Això no era «despilfarro»?

 13. Unamuno ja ho va dir: «¡Que inventen ellos!». Clar, que també va dir: «Levantinos, os ahoga la estética».
  Després de quasi un segle les coses continuen igual: diners per a paelles, per a saraos i bufonades, … totes els que facen falta (Xe, això ho pague jo!!!). Per a promoure que els joves es preparen, ni aigua.
  Després no ens estranye que els nostres millors joves se’n vagen a Alemanya, EEUU o Noruega. Ho faran per necessitat, però diran com va dir Sant Vicent quan va abandonar València i es va llevar les seues sabates per espolsar-les: de València ni la pols.

 14. ¿Alguien de los que critica el despifarro se ha leído la noticia? Os pego un parrafo:

  «Si l’ajuntament no pot contractar personal per la penosa situació econòmica a que ens ha dut la gestió del PP, sempre podria derivar, per exemple, algú de la plantilla de l’empresa municipal PROCARSA, com ja s’ha fet en altres ocasions».

 15. Y por cierto, para los que critican que venga gente de otros pueblos, ¿no habéis ido nunca al teatro, a los polideportivos o incluso a las bibliotecas de otras ciudades? Yo sí. Pero si tanto os molesta que vengan, siempre se podría pedir el DNI a los usuarios y dejar entrar sólo a los empadronados…

  • Efectivament sí que he anat al treatre d’altres poblacions. Però per on he passat he pagat.
   També he anat a altres biblioteques sols per consulta. Quan critique que vinguen d’altres poblacions es sols per fer us de les biblionits, que es un servei per al poble.
   En quan al poliesportiu, el nostre en concret, te mes de 30 anys. Tots eixos anys, fins que s’ha fet el de Tulell en Alzira, ha vingut gent d’Alzira a utilitzarlo. Però no es el mateix utilitzar un espai obert i gran com el poliesportiu que una bibilioteca com la de Carcaixent.

  • En les universitats públiques en períodes d’examen sols deixen entrar a gent de dita universitat per garantir el dret a estudiar als del propi centre, la resta de l’any pot entrar qui vulga

 16. ¿Alguien se ha creído que el ahorro que supone eliminar este servicio durante el tiempo que duran los exámenes se va a destinar a crear empleo?
  ¿Acaso os parece mal que los jóvenes puedan estudiar por la noche en un lugar adecuado y en buenas condiciones, como sucede en las bibliotecas de las facultades?
  ¿Ahora las «biblionits» son malas y antes cuando se crearon por parte del Partido Popular eran buenas?
  ¿Por qué relacionáis estudio por la noche con botellón?
  Cuánta hipocresía señor. ¿Así es como queréis que España sea un país moderno y avanzado?

 17. la verdad algunos comentarios me dejan perplejo, no me extraña que en las elecciones ganen los mismos. Estudiar? Cultura? Universidad? Conocimiento? para que? lo que se necesita es un buen enchufe y te ahorras todas esas memeces, esa es la educación que se está dando y que prolifera como la espuma sobre todo en los seguidores de cierto partido. El problema que ya es más valioso el tener contactos para que enchufen a nuestros hijos que el apoyarlos para que estudien y se merezcan un buen puesto. Señores/as este pais da mucha pena.

 18. No em puc creure tot el que estic llegint.

  Per parts…

  – A aquell usuari que diu que s’ha d’estudiar a casa, individualment, com s’ha fet tota la vida… T’EQUIVOQUES, perla. A banda de que a casa pots no tenir el material suficient per a estudiar i que a la biblioteca pots agafar llibres, enciclopèdies i material que sols allí pots tenir, a casa pots tenir: veïns que fan soroll, televisors d’altres familiars que et poden molestar, familiars que van amunt i abaix… Veure que hi ha gent estudiant com tu et fa entrar en situació, i et concentres més. Per cert, fent el comentari de «TUTELADOS POR SUS PADRES», que no som xiquets, que els pares no han d’estar damunt de nosaltres per a que estudiem…

  – A aquell usuari que diu que es fa «botelló». Pel fet que hi haja vegades que l’entrada exterior de la biblioteca parega un merder amb botelles d’alcohol per mig, no vol dir que es faja a durant les biblionits. Porte anys anant a la biblioteca a estudiar per les nits, i MAI s’ha fet «botelló». A veure si ens informem millor abans de parlar.

  – A aquell usuari que diu que l’interès del Bloc-Compromís és obrir la biblioteca per les nits… A veure. Es pensa que el Bloc-Compromís sols té eixa preocupació? Ale, açò ja és per a flipar. El Bloc-Compromís el que denuncia, resumidament, és que ESTIGUEN LLEVANT SERVEIS AL FUTUR DEL POBLE (i d’altres pobles) i estiguen DESPILFARRANT en inutilitats. Recordem que el que fan a la biblioteca és FORMAR-SE, PREPARAR-SE uns estudis. Que d’ahí poden eixir futurs MESTRES, PROFESSORS, METGES, ADVOCATS…

  Res més a dir. A sí, que el PP ha de ser CONSEQÜENT, com diu un usuari. Quan es va crear el servei, tothom content. I ara… no?

  Hem de tindre un poc de consideració. Gràcies, BLOC-COMPROMÍS per denunciar-ho 😉

 19. És increïble que la claca pepera ataque ara el servei de biblionits barrejant botellón, despilfarro, gent que passa fam… Senyors, despilfarro és pagar-li 3.000 euros de l’ala cada mes al senyor Juanito Albert per no fer res. Ah, sí, una cosa: votar a favor del que diga Lola Botella. Amb eixos 3000 euros al mes durant una legislatura es paguen biblionits per a dos generacions.
  No preguntàveu per on caldria començar a retallar? Pues ja teniu la resposta: que Juanito no cobre un duro ja que no fa res productiu per al poble. I després ja us podeu carregar l’educació i el futur dels joves si voleu.

  • Si vols insultar dóna la cara i fes-ho en un altre lloc. Ací la gent opina sobre les biblionits en el sentit que creu. Deixa els problemes del teu partit a banda.

 20. Maria si no et preocupa el nivell cultural d´aquest pais veste´n als teus països catalans que de segur en tenen més.

  • Miriam, això sí que és un argument de pes: si no t’agrada te’n vas per catalanista. Sí senyora, con un par!
   Es nota que has llegit molt en esta vida. Passa’t un dia PEL MATÍ per la biblioteca i busca en la T de Tolerància…

   • XALS TU NO ESTAS EN ELS TEUS PAISOS CATALANS ESTAS EN VALENCIA I FURTANNOS EL AIRE QUE REPIREM.
    AMB ELS CATALANISTES TOLERANCIA 00000000000000000000
    FORA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

  • Xica, no saps llegir?. Si dic que em preocupa molt el nivell cultural del meu país, com ixes per ahi?. No sé el que pretens, però si no tens arguments no cal parlar. I per curiositat: per què vols que me’n vaja?. Mare meuaaa com està l’asunt….per cert mireu el «Levante » de hui, a vore si en això si que ens deguem gastar els diners….

 21. Jo sóc estudiant i utilitzava les biblionits i com jo tots els meus amics i moltíssima gent de Carcaixent. Ho estaguèrem comentant l’altre dia a la porta, ens sembla bé si volen retallar però que no paguem nosaltres amb les culpes, que s’ho apliquen Juanito, Lola i companyia… que es retallen els sous ells primer i que després lleven serveis. Quina poca vergonya, hi ha que recordar que Juanito guanya 3.000€ al mes, a ixe no li vindria mal vindre una nit i obrir un llibre…

 22. ¿Por qué esta juventud quiere ir a » estudiar » por las noches de madrugada, y no va a horario normal , como se ha ido toda la vida?

  • Esta gent va també en horari normal, has anat a algun cop a la biblioteca en època d’examens?
   Mig hora abans d’obrir la biblioteca fora ja està ple de gent, mes d’un cop m’ha tingut que tornar a casa perque estava plena, inclus la sala de premsa i la dels xiquets (i no eren xiquets precisament)

 23. ¿Ésta es la idea que tenemos de los estudiantes?
  Biblioteca nocturna = vicio-botellón y mala vida? Me cuesta un poco de digerir.
  Es un servicio que se ofrece al ciudadano. !Tanto recortar, tanto recortar! ¿Se acuerdan nuestros governantes que tambien pagamos impuestos? Se acuerdan que si estamos hipotecados no es por culpa de los que intentan abrirse camino estudiando? Creo que nos estamos empezando a cansar….Empiezo a cansarme de pagar impuestos a cambio de recortes en educación (estudiar entra dentro de la educación y formación) disminuir déficit, sanidad deprimente. !Ya vale! que los ciudadanos de a pié no hemos sido la principal sangria de la economia.

 24. He passat moltes hores estudiant a la biblioteca de Carcaixent, pel dia i per la nit i vos puc assegurar que l’última cosa que em passava pel cap era fer botelló allí… supose que per part del MIA s’haurà valorat el cost d’obrir per les nits abans de decidir no obrir, no? Supose que no perque a la comisió de cultura no s’ha tractat. Estan prenent mesures «a lo loco» perque ja no saben per on tirar? O la gent que aprofita la biblioteca per a estudiar no dóna vots? No era una prioritat la inversió en educació quan es va començar l’obra d’un edifici nou per a la universitat catòlica? Clar, obrir la biblioteca per les nits suposa un cost superior…
  Si no apostem per l’educació, per donar oportunitats als joves i als emprenedors com podem pensar que acabarem creant llocs de treball a Carcaixent?

 25. No m’explique com es pot veure l’ùnica realitat de forma tant canviada:
  – Bibloteca NO és el mateix que Discoteca
  – Bibliotecari NO és el mateix que DiscJockey
  – Els llibres NO són botelles de whisky
  – Que els estudiants, van, anàvem, volen anar a la BiblioNit és una realitat. Tant a aquest poble, com d’altres(ja hem vist que a l’obrir a Carcaixent venien d’altres perquè al seu poble no ho feïen) com a TOTS els campus universitaris.

  Hi ha moltíssima gent a la que ens agrada estudiar de nit per 1000 i un motius. I fer-ho a una Biblio per: no tindre distraccions, lloc molt silenciós, tota l’informaciò a l’abast i un llarg etc. Per tant no anem/anàvem a fer botelló! I per què alguns puguen utilitzar l’excusa de – » me’n vaig a la BiblioNit a estudiar» –  i se’n vaja a fer botelló o altres cosses, no té per què perjudicar a qui vol utilitzar aquest magnífic servei.

  I sobre «estar tutelats a casa» … El fet de tindre BiblioNits oberta o no, no obliga a nungú a anar-hi. I en materia d’educació, cada familia es un món i no es pot generalitzar. Cadascú tria com dur aquesta part.

  Com ja s’ha comprovat, a l’hora de fer retallades, que clar que s’han de fer, SEMPRE el mal govern que tenim, ho fa en la direcció contraria, d’on realment estan els despilfarraments.
  Els crítics de la nostra protesta pèl tancament de BiblioNits…, heu parat a pensar de quants euros estem parlant per 1-2 messos oberta per la nit ara i altres tants a l’estiu? … I el profit que dona als nostres futurs: enginyers, metges, mestres…Comparat amb els sous del mal govern que tenim amb el que hem vist que fan per millorar Carcaixent? 
  Quants dies de BiblioNits s’hagueren pagat, per exemple, amb les dietes cobrades per Lola i pagades pels Carcaixentins, anant al juí del seu ‘amigatxo’ Camps?

  En fí, espere que a qui li correspón s’ho faça mirar i no sols mire la seua butxaca

  «Perdoneu,…. Però algú ho havia de dir!»

 26. Pues a mi me parece bien que la cierren. La mayoria de los jovenes van a la biblioteca a intentar ligar y a darle vueltas al boligrafo.

 27. Sr Paco Salom, usted és la persona más indicada para hablarle a nadie sobre insultos y sobre dar la cara, Verdad?

  ¿no fué usted, con su estilo político de cagón… el que escribió un e-mail, lleno de mentiras…porque ninguna prueba aporta, dirigido a una compañera de la oposición, tildándola de todo y enviándolo al señor Albert pero siempre a espaldas de la mencionada?,¿és usted el que dejó sin derecho a defenderse a dicha compañera, al Igual que el señor Inocencio y la señora Calatayud?

  ¿Esa es toda la categoría que tiene usted para creerse en condiciones de dar lecciones de nada aqui dentro?

  La única lección que puede usted dar és la de político cagón y rastrero, de los que tiran la piedra y esconden la mano y que sólo ha sido capaz de brillar en las horas más bajas del Psoe…

 28. Las horas más bajas del Psoe? Buf!!! hay tantas!! Y todavia estais a tiempo de caer y caer y caer . Los japoneses lo llaman harakiri, y vosotrros congresos.
  Antes de poner el ventilador de la mierda para que salpique a todo dios deberíais poner orden en vuestra casa no te parece? Dais un espectaculo lamentable la verdad . Carcaixent tiene problemas mucho más serios que vuestras peleas internas..

 29. ADMINISTRADOR:

  Per favor vos demanen que modereu els comentaris. A partir d’ara en esta notícia i en les que cregam que se desmadra el tema no insertarem cap comentari sino es fica el nom i cognom de la persona QUE FA EL COMENTARI
  Esperem que entengau esta situació i gràcies per seguir-nos.

  MOLTES GRÀCIES

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here