El documental «València necessita una cançó» busca finançament popular per difondre la música en valencià

0
396

L’estat actual de la música en valencià és el millor de la seua història”. Així ho afirmen en un documental desenes de músics i cantants en valencià de primer nivell que analitzen en l’audiovisual València necessita una cançó un fenomen que encara avuí segueix creixent en nombre i qualitat. I és que, lluny d’amagar-se, els artistes valencians que han apostat per cantar en la seua llengua han perdut tot tipus de complexos i han estat capaços de construir el seu propi mercat.
El micromecenatge

No són tots, però sí una bona part d’artistes i professionals relacionats amb el món de la música els que han participat en una obra que aborda el complex món de la música en valencià. Documental que ara busca arribar a un major nombre de persones a través d’un DVD amb extres.

Per tal d’aconseguir-ho, els autors del documental, Borja Pons i Guillem Nicolàs, han decidit utilitzar una nova forma de finançament coneguda com a crowdfunding o micromecenatge, que permet a tothom que hi estiga interessat convertir-se en co-productor de l’obra a partir de petites aportacions. Des d’avui mateix, a la plataforma Verkami es recullen fons per a que ‘València necessita una cançó’ puga distribuir-se en DVD. Nicolàs afirma que "es tracta d’una manera alternativa i directa de finançar projectes de creadors independents amb la col·laboració dels consumidors finals, que avancen el cost del producte a canvi de recompenses exclusives".

Dels inicis a la influència actual de les noves tecnologies

El documental, que
repassa des dels inicis de la música en valencià fins a la influència actual de les noves tecnologies, abordan temes com llengua, política o mitjans de comunicació, i té l’objectiu d’apropar la realitat dels cantants i músics valencians al gran públic i donar a conéixer la seua feina, sovint silenciada pels mitjans i les institucions públiques. “No volem traure cap profit econòmic de l’obra, l’únic que ens interessa és que la nostra feina servisca per a que la música en valencià arribe a un major nombre de gent”, ha explicat Borja Pons. Un objectiu que esperen poder aconseguir a través del novedós sistema.

Altres creadors valencians, com els músics Miquel Gil i Andreu Valor o el grup alcoià Arthur Caravan, ja han provat amb èxit aquesta plataforma, a través de la qual han editat els seus últims treballs.

València necessita una cançó (Tràiler)
València necessita una cançó (Verkami)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here