Carta oberta als votants del PP /Opinió: Josep Vicent Bataller

3
429

En primer lloc voldria felicitar-vos per la arrasadora victòria en les dues darreres convocatòries electorals del proppassat any… sí… heu guanyat, enhorabona, però molta gent ha perdut… per damunt de tot el que hem perdut és el seny, la vergonya i l’honestedat… i ho hem perdut perquè no es pot donar el vot a uns dirigents que han robat, mentit, defraudat, manipulat i “despilfarrat” els diners de tots els valencians… no cal recordar el malbaratament de diners en Terra Mítica, Aeroport de Castelló, Ciutat de la Llum, Àgora (que per cert han posat als peus dels cavalls el sistema financer valencià, amb la destrucció del Banc de Valencià i la CAM, i la cessió de Bancaixa a Madrid… i tot això sota la direcció i responsabilitat dels seus dirigents posats pel PP, i dels seus consellers, amb majoria del PP)… per no parlar de la Fórmula 1, la Copa Amèrica, visita del Papa (amb sobre costos i desviació de diners sota investigació judicial)… o els casos més greus de corrupció i saqueig a les nostres finances com Gürtel, Emarsa, Brugal, Fabra, Ciegsa, Ivex… per no parlar de la manipulació mediàtica de Canal 9 al servei del PP…

Tota la culpa de Madrid

I davant aquest saqueig, malversació i “despilfarro” la única justificació que teniu per a votar al PP és que tota la culpa la tenia Madrid i Zapatero per no finançar adientment la Comunitat Valenciana al no reconèixer un augment de població d’un milió de persones… però ni aquest argument es manté per si mateix… en primer lloc perquè eixe sistema de financiació el decidí el PP en la època Aznar, sense que ací ningú badara boca, i en segon lloc perquè una família adapta les seves despeses als seus ingressos… si els ingressos són menors el que cal fer és gastar menys… sense la Fórmula 1 i sense la Copa Amèrica igual hauríem tirat en davant, i sumat a tot l’altre saqueix de diners de les arques públiques no ens haurien dut a aquest situació de quebra.

I ara, per a eixir de la situació que fan el governants que heu votat? Segurament ells esperaven que el mort els tocara a uns altres per allò de l’alternança en el poder, però la vostra fidelitat “inquebrantable” els ha deixat en el poder una vegada més… i clar està, cal prendre mesures… i aquestes passen senzillament per desmantellar els serveis públics i llençar a les hordes analfabetes contra els servidors públics… i així, gràcies al vostre vot, està en qüestió la salut, l’educació pública, els serveis socials, les ajudes als més necessitats, la llei de dependència, la d’igualtat… el brutal retall de sous al sector públic serveix per a compensar els seus excessos (com em dol que un sols euro meu vaja a parar a Bernie Eccleston o als corruptes de la trama Gürtel) però tanmateix pretén desmotivar i desil·lusionar als empleats públics, amb la clara intencionalitat de que deixen de complir en la seva tasca i responsabilitats, per a acabar justificant la privatització dels serveis públics per eficiència i rendabilitat, sense tenir en compte la gent que no ho pot  pagar i es queda a la cuneta sense més opció que la mendicitat o la delinqüència.

Cap a altre costat

Per contra, miren cap a altre costat en temes com la corrupció, els sous immorals de consellers i alts executius d’empreses rescatades en diners públics (de totes i tots), els seus propis sous com a polítics, els impostos a les grans fortunes, els impostos de transmissió patrimonial… d’on sí que hom podria treure diners per a pal·liar el “despilfarro” del PP al País Valencià desprès de tants anys de govern “absolut”.

I sí, sé que ara mateix estareu pensant que el  PSOE encara és pitjor… no, no és així i ho sabeu… el mapa de la corrupció té un color blau que assusta… però tant se val, jo mai he votat al PSOE (i he votat a totes les consultes des de la mort de Franco)… hi ha altres opcions… o sí més no, cal ser coherents… quan una persona diu que no entén de política, que no és polític, que passa de política… hauria de ser coherent i senzillament no votar, perquè resulta que el seu vot acaba per fer molt mal a la gent que sí té idees polítiques i ideals, que si creu en la compensació de les desigualtats i en la construcció d’un món més just, que és capaç de mirar més enllà del seu propi melic… ha costat molta sang, molta suor i moltes llàgrimes aconseguir el estat del benestar que avui encara gaudim, i que ara, amb la complicitat dels vostres vots (majoritàriament de classe treballadora, quina ironia i quina crueltat per a la memòria del moviment obrer que tanta sang ha vessat pels drets que ara tenim) ens el van llevant amb la clara estratègia de desprestigiar els sindicats i els funcionaris.

Sols us demane que a les properes eleccions reflexioneu un poc més… i per favor, sigau coherents… som moltes i molts els qui estem patint la vostra falta de visió crítica i de coneixement del món en el que vivim…

Josep Vicent Bataller i Ferrando

Mestre i llicenciat en Hª Contemporània

3 Comentarios

 1. «quan una persona diu que no entén de política, que no és polític, que passa de política… hauria de ser coherent i senzillament no votar, perquè resulta que el seu vot acaba per fer molt mal a la gent que sí té idees polítiques i ideals»

  Uno de los pocos derechos de este pais que se puede ejercer libremente y tambien estan en contra? Sinceramente si la gran mayoria de los Valencianos han votado a el PP por algo será.

  El tema de la corrupción no solo tiene color azul, Urdangarin, Blanco, Chavez, Griñan y un largo etc.Si la corrupción continua es este pais es por cualpa de TODOS los politicos, cuando llege un politico a Madrid y diga, yo soy politico y no quiero vivir de la politica, no quiero chupar del bote, o si tengo que chupar del botepor lo menos un salario justo.

  Eso no lo hace ningun politico, TODOS van a lo mismo.

  A mi me gustaria un gobierno Verde, pero si en cuando llegan a Madrid se pasan al lado oscuro, de que nos vale?

 2. Enhorabuena por tu nota, parecen olvidar que tuvimos a Zaplana como ministro después de haber sido President de la Generalitat y la financiación autonómica no se modificó.

  Como bien dices, la oposición en estos momentos no pasa por el PSOE, que tardará bastante en arreglar su casa.

  Otras alternativas tenemos, aunque sabemos, que para ir contracorriente se debe nadar muy fuerte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here