La nova associació de malalats de fibromiàlgia de l’Alcúdia, Som Visibles, es presenta en societat

0
545

Membres de l'associació

La nova associació de malalts de fibromiàlgia i fatiga crónica de l’Alcúdia, es donà a conéixer el passat cap de setmana, davant una sala de conferències plena a caramull

No és la primera vegada que s’intenta crear una associació que unisca els afectats de fibromiàlgia i fatiga crónica a l’Alcúdia, una iniciativa anterior va fer part del camí, però no arribà a concretar-se. Esta vegada l’associació ja és una realitat a nivel administratiu (està inscrita al registre d’associacions de la Conselleria des de setembre passat), ara el que cal és que puga posar-se a funcionar per a cumplir el seus objectius: ajudar els i les afectades a tindre ferramentes per a millorar el seu dia a dia.

L’acte de presentació va estar presidit per una taula on es trobaven l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, el doctor de l’Hospital de La Ribera Vicent Palop, La presidenta de l’associació, Eva Pons i la secretària, Eva Puchades, a més de les dues psicòlogues que col•laboraran amb elles.
Van estar també arropades per les presidentes de dues associacions germanes, ADAFIR d’Alzira i DIFAC de Gandia, així com de diversos professionals de diferents parcel•les relacionades amb la salut i e benestar que públicament mostraren la seua voluntat de col•laborar amb l’associació SOM VISIBLES.

Tots els participants en la presentació coincidiren en que l’associació podrà ajudar a molta gent que està patint la malaltia, fins i tot moltes persones que se troben malament però no saben que la tenen, perquè el diagnòstic – elles ho saben bé- sempre tarda en fer-se realitat.

Presentació de "Som visibles"

“El camí és molt difícil – afirma la presidenta- per les característiques de la malaltia, no és una cosa que es note per fóra, ni tan sols estàs tots els dies igual… per això li diuen la malaltia invisible”.D’ahí precisament ve el nom de l’Associació: “SOM VISIBLES” vol aconseguir que la societat siga conscient que la malaltia existeix,  que afecta molta més gent del que es pensa i que, a través de l’associació ,es pot ajudar eixa gent a millorar la seua qualitat de vida.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here