Carles Piles, de Benifaió, treballa des de Nova Zelanda amb Spielberg al film Tintin, aspirant a l’Oscar i guanyadora del Globo de Oro

9
525

Carles Piles, amb una de les seues creacions d' "El Senyor dels Anells"

Carles Piles és un artista d’efectes vissuals de Benifaió, que actualment resideix amb la seua família a Wellington ,capital de Nova Zelanda, per a treballar en una empresa  anomenada “ Weta Digital”.

Pot ser el nom dit així no ens sone de res (en realitat el nom de “weta” es el d’ un insecte endèmic de Nova Zelanda)  però aquesta empresa, fundada per Peter Jackson, Richard Taylord y Jamie Selkirk , està al darrere de la realització de films multi guanyadors d’Oscars tan memorables com els que integren la trilogia de “The Lord of The Rings”, “King Kong”, “Avatar”,  i ara més recentment “The rise of the Planet of the Apes” (amb un excel•lent paper de protagonista interpretat per Andy Serkins), o “The Adventures of Tin Tin”, dirigida per Steven Spielberg i recentment guanyadora del “Globo de Oro” 2012,  antesala dels premis Oscar.

Carles, «texture artiste»

Carles, des de fa poc  més de un any desenvolupa la seua tasca a Weta Digital com a “Texture Artist”, que consisteix -dit en forma molt resumida- en donar l’aspecte final que tenen els objectes que han segut previament generats per computadora, i fer que aquests tinguen el aspecte que vegem finalment en les imatges  del film i siguen per a la nostra vista fets de  fusta, vidre o  metall per exemple,  o en el cas de personatges la pell o la roba que porten tinguen un aspecte determinat, tot això basant-se en certes referències visuals seleccionades prèviament i pintat digitalment sobre models tridimensionals.

Él procés complet, es un procés llarg i complicat, en el que intervenen una gran quantitat de professionals per a obtindre el resultat que finalment vegem al cine.

Carles ha participat en la texturització d’objectes i personatges de “The Rise of the Planet of the Apes” i “Tin Tin “, a més d’altres que estàn en plena producció i s’estrenaràn pròximament com  “Prometeus” de Ridley Scott o “The Hobbit: a Unexpected Journey” de Peter Jackson, que es esperada amb gran expectació per els seguidors de Tolkien.

Riberaexpress

9 Comentarios

  1. Moltes felicitats, des de Riberaexpress. Un valencià de la Ribera que des de molt lluny treballa amb la seua saviesa i qualitat per als millors directors de cinema del món. Un abraç!!!

  2. Gràcies Xavi. Molt de treball ha costat arrivar fins ací, però de vegades si treballes dur tens la recompensa.

  3. Felicitats i tota la pesca a l’artista, però Tintin s’escriu tot junt. És el nom del personatge. Va, periodistes, que no serà tan difícil fixar-se en els detalls.

    • Gràcies per la teua aportació. Tots tenim errades. Ara en anglés la peli es : “The Adventures of Tin Tin”,

  4. Un plaer de comptar amb un paisà tan emprendedor. Esperem que continues així, ací les coses estan fatal, la crisi acavarà amb tots. Felicitats des de el teu poble!!!

  5. Carles, moltes felicitats, eres el Regino Mas del segle XXI, salvan les distàncies, ell va ser innovador i tu eres un crack!!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here