EU denuncia que les retallades deixaran «amb un sol metge» les urgències nocturnes d’Alzira

1
340

Centre de Salut d'Alzira

EU-Alzira presentarà al plenari una moció en contra de les retallades anunciades per la Conselleria i pel Departament de Salut i ja posades en marxa, les quals deixaran el servei d’urgències del Centre de Salut d’Alzira amb un sol professional sanitari a partir de les 22.00 h. Els mateixos representants de les treballadores i treballadors han denunciat que és inadmissible deixar un sol professional per atendre una ciutat com Alzira, que, mentre hauria de realitzar una eixida o una SAMU, es quedaria sense servei la ciutadania.

En efecte, aquesta retallada resulta incomprensible, més encara quan segons les dades proporcionades per la mateixa UTE que gestiona el servei de salut, s’han vist incrementats els seus beneficis els darrers 6 anys, amb 26 milions d’euros i amb augments constants dels fons donats de la Generalitat. Es tracta d’una prova més de com aquest sistema de gestió privada amb finançament públic busca lucrar-se a costa de la salut dels nostres veïns i veïnes.

En la moció, EU-Alzira demana que es restablisca un servei eficient i amb capacitat per d’atendre a la població alzirenya amb dos o més professionals sanitaris en horari nocturn. I que l’Ajuntament inste tant al Departament de Salut i a la Generalitat que no es produïsca cap retall que afecte el serveis públics.
Aquesta mateixa moció, en el cas de les retallades de la zona depenent d’Algemesí, ha sigut presentada als plenaris corresponents per les companyes i companys i per el grup municipal d’EUPV d’Algemesí i Albalat de la Ribera.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here