Almussafes busca nous voluntaris i aprenents per al programa Voluntariat pel Valencià 2012

1
324

Voluntariat pel Valencià Almussafes


•    Les persones interessades a participar en la nova convocatòria, poden inscriure’s fins al pròxim dia 10 de febrer

•    El programa es coordina des del Departament de Valencià de l’Escola d’Adults

Dilluns que ve dia 23, el consistori d’Almussafes obri el termini d’inscripció per a participar en la segona convocatòria del programa de participació lingüística Voluntariat pel Valencià, impulsat per Escola Valenciana- Federació d’associacions per la Llengua, en col•laboració amb la Regidoria d’Educació del consistori municipal. Les persones interessades a formar part del programa com a voluntàries o aprenents poden formalitzar la corresponent sol•licitud en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes, seu de coordinació de la iniciativa, fins al pròxim dia 10 de febrer.

L’Ajuntament d’Almussafes se suma, per segon any consecutiu, a la innovadora iniciativa de promoció del valencià que, amb el lema “Parla’m en valencià”, posa en contacte a persones que volen aprendre valencià amb gent disposada a dedicar el seu temps a ensenyar-ho.

La primera edició del programa, celebrada entre febrer i juny del 2012, va tindre una gran acollida en la localitat, ja que es van formar 16 parelles lingüístiques que van desenrotllar amb èxit la iniciativa en el municipi. En este sentit, huit castellà parlants i altres huit estrangers, procedents de Cuba, Brasil, Bolívia, Anglaterra i Romania van conformar el grup d’aprenents, que junt amb els 16 voluntaris van celebrar la desena de sessions que integren este programa de participació, definit pel president de la corporació com “un excel•lent vehicle d’integració i normalització de la nostra llengua”.

La presentació pública de la segona edició del programa, la participació de la qual és gratuïta i sense límit d’edat, es durà a terme durant la setmana del 20 al 24 de febrer, per part de l’alcalde, Albert Girona, la regidora d’Educació, Elia Alepuz, i la directora del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, Violant Corella. Durant l’acte, es distribuirà el material de treball a les parelles assistents, que eixa mateixa setmana començaran a aplicar el programa, buscant per a això contextos reals i quotidians.

Almussafes es va convertir el passat any en l’onzena població de la Ribera que va posar en funcionament el citat pla lingüístic, dotat d’una gran flexibilitat i autonomia i que té com a punt de referència el centre permanent d’adults.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here