Alzira ajorna la cremà de la foguera de Sant Antoni fins al divendres per la pluja

0
295

L’aparició de la pluja al llarg de la vesprada ha fet que els festers de Sant Antoni d’Alzira hagen decidit ajornar la cremà de les fogueres fins el pròxim divendres a les 9 de la nit. Cal recordar que la tradicional processó dels animals es celebrará el proper dissabte per la vesprada.  

Previsions meteorològiques

La llengua d’aire fred  en altura que este diumenge ha entrat per Galícia i nord-oest peninsular, es tallarà i formarà un embossament d’aire fred en altura (UNA GOTA FREDA o DANA) que afectarà a bona part del país i després (de cara a la vesprada-nit) es despenjarà més cap a la zona del sud peninsular. Per tant les fogueres de Sant Antoni es troben seriosament amençades en coincidir este temporal amb la tradicional festa del patró dels animals que es celebra per quasi tots els pobles de la Ribera.

De totes maneres, estigau tranquils… en esta època de l’any que el mar està fred no són perilloses ni explosives estes gotes fredes però, aiaina i tot, hi ha que vigilar-les de ben a prop perquè la persistència podrà acumular fins a 70 l/m2 en a penes 12h., per este motiu s’ha activat L’ALERTA NIVELL GROC DAVANT ESTES PLUGES.

Precisament este embossament d’aire fred en altura anirà acompanyant també d’una borrasca a nivell de superfície per la zona del sud-est del país. Esta borrasca, per la seua posició (es formarà davant del litoral d’Almeria i Alacant… aproximadament segons els últims models) i ens bombejarà vents humits de gregal (de nord-est) que on més pluja  acumularan serà pel litoral sud de la província de València i nord d’Alacant (ací seran més fortes).

Nosaltres tampoc ens lliurarem de la pluja però, serà per esta zona que vos comente on més persistència mostraran… La Safor i La Marina.  A més, les temperatures també es desplomaran i la cota de neu es situarà al voltant dels 800m…

.

Matí Vesprada Nit

8 N-pocpluja 8 N-pocpluja 8 N-pocpluja

Jovi Esteve

Foguera de la Plaça Major d'Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here