Vicente Sanz Castellanos; un cant a la vida, un sentiment pur

1
679
Enrique i Juan Sanz, nebots de l'artista

L’arxiver municipal d’Alzira, Aurelià Lairón va resumir, anit, en poques però sentides paraules la trayectòria artística de l’homenatjat, Vicent Sanz Castellanos; "va ser fonamentalment un cant a la vida, un sentiment pur".

Lairón va desgranar la immensa aportació de Sanz Castellanos, de qui el regidor de Cultura, Carlos Correal, digué que "fou una persona compromesa amb Alzira, que va estimar i treballar pel nostre poble".

Va nàixer a València en 1910 i arribà a Alzira en 1940, després d’haver estudiat en l’Escola de Belles Arts de Sant Carles,

Familiars de Sanz Castellanos amb el regidor Carlos Correal

 per dirigir el gabinet artístic de l’empresa Cartonajes Suñer fins el 1977.

Abanda la seua destacada aportació a les dos principals festes d’Alzira; les Falles i la Setmana Santa, destacà particularment com a pintor a l’oli i aquarelista així com per la seua producció literària tant en prosa com en vers.

 Una magnífica mostra de les seues aquareles omplin, des de ahir la Sala d’Exposicions Municipal, que va ser inaugurada pel regidor de Cultura i pels dos nebots de l’artista, Enrique i Juan Sanz.

A l’homenatge participaren, Bernat Montagud, Alfonso Rovira, Bernardo Primo, María Fernández i el presentador Pablo García, junt el grup de metalls de la Societat Musical d’Alzira davall la direcció de Bernat Ríos.

1 Comentario

  1. Quiero sumarme al homenaje a Vicente Sanz Castellanos., al que apenas conocí en un par de ocasiones y cuando yo era muy niño en una visita con mi padre Emilio Castellanos Cejudo, uno de sus tíos para el más querido, y nuestra familia a su casa de Alcira.

    Tengo un lejano, porque ya han pasado demasiados años, pero muy afectuoso recuerdo de Vicente.

    Un abrazo para todos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here