L’Alcúdia continuarà destinant el 0,7% a la cooperació i solidaritat

0
359

 

En el passat plenari l’Ajuntament de l’Alcúdia aprovà amb els vots favorables de Compromís per l’Alcúdia i el PSOE, i l’abstenció del PP, una moció de Compromís per l’Alcúdia en recolzament de la Cooperació i la Solidaritat i en exigència del compliment de la Llei Valenciana de Cooperació. 

Igualment l’Ajuntament de l’Alcúdia acordà mantindre per a 2012 el percentatge del 0’7% destinat en els pressuposts a Cooperació i Solidaritat.

 Paco Sanz, portaveu de Compromís explicà que la presentació del projecte de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any 2012, contempla destinar només un 0,094% del pressupost consolidat en el programa de Cooperació Internacional al Desenvolupament i que suposa una reducció del 53,24% respecte a l’any 2011.


L’actual projecte de pressupostos, incompleix el compromís de destinar el 0,7% a Ajuda Oficial al Desenvolupament, assumit pel Partit Popular, PSPV-PSOE, Esquerra Unida i Compromís, el 5 de maig de 2009, amb la signatura del Pacte Valencià contra la Pobresa.


A més, s’incompleix la Llei 6 / 2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, que estableix en el seu article 21 que: "Els projectes de lleis de pressupostos de la Generalitat remesos pel Consell en les Corts fixaran anualment els crèdits destinats a la Cooperació al Desenvolupament, d’acord amb les orientacions contingudes en el pla director i en els respectius plans anuals, amb un import mínim equivalent al 0,7% dels pressupostos de la Generalitat per a cada exercici ".


El regidor de Compromís va expressar que en moments com el de l’actual crisi és quan més necessària es fa l’ajuda a la Cooperació amb les persones i comunitats empobrides, que són els menys responsables i els que més pateixen les conseqüències generades per un sistema capitalista injust i desigual, com és el cas dels 13 milions de persones que actualment a l’Àfrica no tenen garantit menjar, aigua neta i serveis sanitaris bàsics.


Per això l’Ajuntament de l’Alcúdia decidí, a més de complir amb la seua responsabilitat i compromisos, reclamar a la Presidència de la Generalitat i a les Corts Valencianes el compliment de la Llei Valenciana de Cooperació i en conseqüència que es realitzen les modificacions pressupostàries necessàries per acordar l’augment dels recursos econòmics destinats a Cooperació Internacional per al any 2012, i acostar-se així al compliment del compromís adquirit, i establert per Llei, de destinar el 0,7% dels pressupostos de la Generalitat a Ajuda Oficial al Desenvolupament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here