Joves d’EU i Bloc demanen a l’Ajuntament d’Alzira que exigisca l’accés a la biblioteca de la Catòlica

1
298

Edifici de la Universitat Catòlica d'Alzira

Joves d’EU d’Alzira i BLOC JOVE demanen a l’Ajuntament d’Alzira, com a propietari últim del sòl i les instal·lacions que s’han cedit a la Universitat Catòlica, exigisca que l’accés a les instal·lacions i serveis de la biblioteca d’aquesta institució siga lliure i gratuït per a la ciutadania

En temporada d’exàmens queda palesa la deficiència de les instal·lacions en què es troba la biblioteca municipal, i també la falta d’espai i la precarietat dels mitjans en la nostra ciutat per a l’estudi i consulta de llibres. La nova biblioteca, “l’enveja de la comarca”, no acaba de arribar, i era promesa any rere any a les diferents convocatòries electorals. De fet, la seua inauguració es va allargant en el temps, s’havia promés de nou a finals del 2011 i ara a mitjans d’aquest any.

A més a més, cal sumar la falta d’horaris i altres instal·lacions com aules d’estudi en la nostra ciutat. I tampoc no hi ha una descentralització dels serveis de biblioteca i d’estudi en distintes zones i barris d’Alzira, com s’ha vingut reivindicat des de fa temps.

Davant tota aquesta situació, una entitat privada sí que té a la seua disposició unes instal·lacions i una nova biblioteca pagades per totes i tots (amb sòl públic i les obres costejades per diners del Plan E).

Per aquest motiu, el Bloc Jove i Joves d’EU–Alzira hem arribat a un acord per a reclamar a l’Ajuntament d’Alzira, com a propietari últim de les instal·lacions, que exigisca a la Universitat Catòlica que l’accés a les instal·lacions i serveis de la biblioteca d’aquesta institució siga lliure i gratuït per a la ciutadania.

Conforme expressa Juan Miguel Araque (Joves d’EU-Alzira): “Estem veient com molts companys estudiants han de desplaçar-se a localitats veïnes com ara a Carcaixent o Algemesí per a estudiar, davant la impossibilitat de fer-ho a Alzira; mentre, l’Ajuntament mira cap a altra banda.”

Des de les nostres formacions pensem que l’Ajuntament té a la seua mà les eines per a què els nostres veïns i veïnes puguen gaudir de l’ús de la biblioteca abans nomenada, costejada amb recursos públics.

En paraules d’Àlvar Espanya (Bloc Jove d’Alzira): “L’Ajuntament d’Alzira està incomplint les seues funcions i responsabilitats en permetre la precària situació dels joves i estudiants.”

1 Comentario

  1. Mira por donde estoy de acuerdo con la petición y demanda de estos jóvenes. ¡Lo de la Biblioteca Municipal de Alzira es de vergüenza, como tantas otras cosas en esta «Ciudad»! ¡LA BIBLIOTECA CATÓLICA AL ALCANCE DE TODOS!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here