El PSOE d’Algemesí exigeix dos metges per cobrir les urgències nocturnes

0
418

Des del passat 12 d’octubre el servei d’urgències nocturn que es presta en el Centre de Salut d’Algemesí, per a aquesta població i Albalat, està cobert únicament per un metge i un infermer. El grup socialista de l’Ajuntament d’Algemesí considera inadmissible la mesura presa per la UTE que gestiona l’àrea de la Ribera i, suposadament amb el consentiment de l’Ajuntament, de la qual no hem sigut informats. Per açò la portaveu socialista Marta Trenzano demana a l’equip de govern de l’Ajuntament d’Algemesí “que informe sobre aquesta mesura i que aclarisca si s’ha pres amb el seu beneplàcit”.

Marta Trenzano

 Trenzano

Així mateix també reivindica que “siguen dos metges els que cobrisquen les urgències nocturnes, com era habitual”. Segons ha explicat la portaveu del PSPV “el partit socialista durant la passada campanya electoral va reclamar el reforç del servei d’urgències i, en canvi, el PP el que ha fet és reduir-ho a un facultatiu menys, amb el que la qualitat d’aquest servei fonamental es veu minvada”.

Els metges d’urgències del Centre de Salut donen servei a les poblacions d’Algemesí i Albalat

“Una de les principals reivindicacions en matèria de salut i sanitat que els socialistes d’Algemesí portem en el nostre programa electoral i seguim exigint a la Conselleria és un servei d’urgències les 24 hores general i pediàtric. Com a resposta, ens trobem que no solament no s’ha incrementat l’horari d’urgències sinó que s’ha reduït el seu personal”, ha explicat Marta *Trenzano. Per a l’edil socialista és una mesura inadmissible que només es pot entendre des d’un punt de vista recaptatori de l’empresa que gestiona la sanitat en la Ribera i que el passat any va obtenir *píngües beneficis, més de 26 milions d’euros des de l’any 2003 al 2010. “Com volen seguir guanyant diners a costa dels ciutadans ara van a guanyar 60.000 euros més, que és el que costa la reducció de 4 a 3 metges per a aquest servei”.

Per a Trenzano un sol metge/a i un sol infermer/a para Algemesí i Albalat per a assistir les urgències nocturnes (de 21 hores fins a les 8 del matí del dia anterior) suposa un autèntic disbarat. “Si el metge ha d’eixir a atendre algun pacient les urgències es queden totalment desateses i açò no es pot permetre” ha manifestat l’edil. Una circumstància que podria ocórrer ja que entre ambdues poblacions sumen més de 30.000 habitants.

Totalment en contra que del cobrament de la targeta SIP

Així mateix, els socialistes d’Algemesí ens mostrem totalment en contra del pagament de 3 euros per a obtenir la targeta sanitària imposat i aplicat per la UTE de la Ribera. Des de fa unes setmanes a Algemesí, i suposem que en la resta de les poblacions, s’està cobrant als usuaris que necessiten renovar la seua targeta SIP, ja siga per deterioració o per extraviament, de la mateixa. Els socialistes considerem que es tracta d’una mesura totalment injusta i arbitrària que, sobretot afecta a les persones que més usen aquesta targeta, com són els malalts crònics, ja que aquestes es deterioren amb molta facilitat.

PSPV-PSOE d’Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here