El col.legi Xúquer d’Alzira i altres centres concertats de la comarca en serioses dificultats en no rebre les subvencions del Consell

5
258
El col.legi Xúquer este migdia

La situació «és insostenible» assegura la presidenta de la Cooperativa d’Ensenyament del col.legi Xúquer d’Alzira, Silvia Perpiñá, al que la conselleria d’Educació deu els gastos de manteniment dels últimos sis mesos i que superen els 53.000 euros.

Unes despeses que els cooperativistes van pagant «poc a poc» gràcies a un prèstec i a que el professorat ha deixat de cobrar, provisionalment, una de les seues nòmines. «Amb el salari dels mestres i amb l’ajuda de l’AMPA estem pagant alguna que altra factura, però amb molt de retard i gràcies que els nostres proveïdors comprenen la situació», diu Perpiñá qui tilda de «poca vergonya» el comportament de la conselleria. Fins i tot l’AMPA paga la calefacció del col.legi, on estudien 315 alumnes, i alguna que altra xicoteta reforma.

En altres centre ja estan fent derrames entre els pares dels alumnes, «nosaltres reunirem esta setmana els pares per explicar-los la delicada situació en la que ens trobem» diu esta mestra, una de la vintena de professors que són socis d’esta antiga cooperativa d’ensenyament, en declaracions fetes a Riberaexpress.

La nómina de desembre i l’ extra la van rebre el passat 4 de gener, quan ja havien passat quasi totes les festes. Demà divendres els diferents representants dels centres concertats tenen prevista una reunió amb la nova consellera d’Educació.

El Consell deu 50 milions als centres concertats

El Consell deu un total de 50 milions d’euros als 450 col.legis concertats de la Comunitat Valenciana que sumen al voltant de 225.000 escolars pel concepte de gastos de funcionament, tot i que a última hora aconseguí pagar les nòmines dels docents.

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, manifestà ahir que la seua «voluntat» és la de resoldre esta situació «en les pròximes setmanes», però sense agafar compromisos en els plaços de pagament. Desde els centres concertats es recorda que ja «va incomplir la promesa de pagar una part del deute abans d’acabar el 2011».

5 Comentarios

    • Per a què? Fa sols 8 mesos ja vam fer eleccions autonòmiques, la major part de tot açò ja se sabia i els electors van exercir el seu dret. La democràcia implica que els ciutadans també tenen la responsabilitat de ser conseqüents amb el seu vot. Una bona part que van votar PSOE fa quatre anys, en novembre van castigar els seus. Per contra els que voten PP són uns irresponsables i els van tornar a votar en les autonòmiques de maig. Si sols ells pagaren de la seua butxaca els desastres dels seus polítics potser actuarien d’una altra manera. I sàpia una altra cosa: açò no ha fet més que començar. Les coses estan pitjor que vosté s’imagina. Però això sí, els políticastres del PP no tenen la culpa: la tenen els metges, els infermers, els mestres, els dependents, els jubilats, els treballadors mileuristes (si tenen la sort d’arribar a cobrar mil euros), els parats, …

  1. Jo se que en el col.legi concertat al que acudeix el meu fill van a operar a dos mestres i ja han dit que no enviaran a ningu per cobrir eixes baixes. Aixo suposa que s apanyaran com puguen en els mestres que tenen: cada hora un mestre diferent… I aixo en crios menuts es perdre tot un mes de classe, aixi de clar. Vinc a dir açò perquè les retallades no nomes afecten als treballadors, no senyors, d això res, acaba repercutint en l educacio dels nostres fills. Des d aci vull fer una crida a tots els pares tant dels coles publics com concertats: hem de lluitar tots junts ( pares, mestres, infermers, metges, els propis alumnes…) i el proper dia 21, dissabte tenim l oportunitat de, almenys, fer nos sentir. Tots a la manifestacio del dia 21 a Valencia!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here