L’Associació Cultural Falla Malva atorga el Guardó d’Or a l’historiador alzireny Bernat Montagud

1
1011

Bernat Montagud en el MUMA /F. García

Bernat Montagud Piera va nàixer a Alzira l’any 1947. Cursà estudis de Filosofia i Lletres en la Universitat de València. És doctor en Art per una tesi sobre el pintor i il·lustrador albaidenc José Segrelles Albert. Ha exercit la docència al País Basc i a l’Institut Rei en Jaume d’Alzira. És professor de la UNED centre Alzira-València, acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, membre de les associacions valenciana i espanyola de crítics d’Art i de l’Associació Valenciana d’Escriptors i crítics literaris. Va ser catedràtic de Geografia i Història d’ensenyament secundari i director del Centre de Professors de la Ribera.

Com a novel·lista és autor, entre altres, de Al-yazirat, El Alcázar de las Sombras i Don Carlos, príncipe de tinieblas.

Entre els seus treballs d’investigació d’història local cal esmentar els titulats Alzira, mito, leyenda e historia (1980); Alzira, arte en su historia (1982); Teodoro Andreu Sentamans, biografía pictórica (1983); Ruta Cultural por la Ribera del Xúquer (1992); Sant Bernat màrtir, fuentes literarias e iconográficas (1995); amb Alfonso Rovira, El puente de San Bernardo, iconografía y tradición (en dos volums) i Voces de la Pasión; amb Aureliano Lairón i José Carrillo, Alzira, l’illa del Xúquer (2008) i amb Ferran Boscà, Comtes de l’illa (2010). Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació locals i comarcals i va ser guardonat en el seu dia amb la Insígnia d’Or de la ciutat.

És una persona tan important dins del món de la cultura que no ens adonem de l’importància de Bernat Montagud en la nostra ciutat. Per tal motiu, la Malva vol distingir-lo per la seu gran trajectòria com a doctor en Art i també en les facetes de la docència i novel·lística; però sobre tot en la part més humana que sempre demostra.

L’acte de lliurament del Guardó d’Or serà presentat per la periodista Beatriz Tortosa i es durà a terme el dimecres, dia 8 de febrer de 2012, a les 20 hores, a l’Auditori de la Casa de la Cultura, dins dels actes programats en la XX Setmana Cultural de la nostra comissió.

1 Comentario

  1. Don Bernardo, el otro día se me quedó mirando. Espero que le gustase lo que vió. Un saludo muy cordial y un beso.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here