El Nou Bàsquet Alzira no pot començar l’any amb victòrial al perdre (64-68) contra l’Alginet B

0
353

Rafa Ros presiona l'eixida de baló de l'Alginet

L’equip alzireny va perdre en el duel comarcal contra el CB Alginet ”B” en un partit vibrant que es va decidir en els minuts finals (64-68).

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira no va poder començar l’any amb bon peu en perdre en el duel comarcal contra el CB Alginet “B” per 64-68, en un partit vibrant que va dominar durant moltes fases el conjunt visitant i que es va decidir en els minuts finals.

En el primer quart, com és habitual en els darrers partits, l’equip visitant va eixir amb molta més força i imprimint un punt més de velocitat a les seues accions. Els d’Alginet volien escapar-se en el marcador des del principi i seus van ser els primers avantatges (0-9; min. 3).

El Nou Bàsquet Alzira havia d’anar una altra vegada a remolc des del principi, llastrat per les pèrdues de pilota que patia. L’eixida a la pista d’Óscar i Salva va donar un altre aire a l’equip alzireny i l’augment de la intensitat defensiva va aconseguir frenar la ratxa dels visitants. Però la falta d’encert de cara a l’anella dels nostres els va impedir reduir encara més el desavantatge al final dels primers deu minuts (10-17).

El conjunt d’Alginet estava molt més encertat i va incrementar el seu avantatge al principi del segon quart (13-23). No obstant això, els nostres sèniors van ser capaços de reaccionar per a endossar un parcial de 8-0 al seu rival, amb Muri atacant la cistella contrària amb decisió, que els col·locava en el partit (26-28; min. 18). Un triple de Juancar va posar als nostres per davant quan s’entrava en l’últim minut del quart (29-28), però l’Alginet va aconseguir sobreposar-se a la situació per anar-se’n al descans amb una renda de sis punts (29-35).

Després del pas pels vestidors, un nou parcial tornava a posar als visitants amb avantatges que rondaven els deu punts (34-45, min. 24; 41-50, min. 27). En els minuts següents, Alberto i Salva van retallar el desavantatge fins a deixar a l’Alginet a cinc punts (49-54). Però dos errors ofensius dels nostres sèniors van servir perquè els visitants deixaren el marcador en 49-56 abans d’entrar en l’últim període, que va començar amb un intercanvi de cistelles.

El Nou Bàsquet Alzira va apretar en defensa i va ofegar l’atac de l’Alginet fins a empatar el partit a 58, quan faltaven cinc minuts per al final, després d’anar molt de temps a remolc. En un duel de pissarres entre els dos tècnics, els alginetins van traure profit de dues males decisions ofensives dels nostres per a obrir de nou una altra xicoteta bretxa (58-63; min. 37).

Malgrat tot, els jugadors alzirenys no havien dit l’última paraula i un triple de Pau i un tir lliure d’Alberto els van permetre arribar als instants finals amb opcions de portar-se el triomf (62-63; min. 38). No obstant això, la precipitació dels nostres, i la major experiència de l’Alginet en els moments decisius, van fer que la victòria final es decantara a favor dels visitants.

Victòries de sèniors i júniors

Pel que fa a la resta de la jornada, el sènior masculí “B”, Blasmetal Aluminis Alzira, va aconseguir una valuosa victòria contra un rival directe com el CEB Carlet per un ajustat 63-60. Els primers avantatges van ser per als visitants, que van acabar el primer quart per davant (14-20). El Blasmetal va agafar la iniciativa abans del descans, però els jugadors entrenats per José Borrull no van ser capaços de trencar el xoc i així es va arribar a un final apretat. En els instants finals, les faltes personals dels nostres sèniors van donar al Carlet opcions de victòria, encara que el triomf final no es va escapar del Fontana.

D’altra banda, el sènior femení tenia un enfrontament complicat contra el líder invicte de la competició, el CB Patronat Bocairent. El Nou Bàsquet Alzira va donar la cara durant la primera part (28-34), però en la represa les jugadores visitants van imposar la seua superioritat. Les de la Vall d’Albaida no van baixar el ritme en cap moment i van anar incrementant el seu avantatge fins a endur-se una còmoda victòria (40-80).

Finalment, l’equip júnior masculí, Base Sportleader Alzira, es va imposar en el duel comarcal a la pista del CSA Carcaixent per 34-41. Després d’uns minuts inicials de domini dels locals, el nostres júniors van començar a imposar el seu ritme fins a disposar d’un màxim avantatge de tretze punts al final del tercer quart (26-39). En l’últim període, el CSA Carcaixent va eixir disposat a remuntar, però la bona defensa del Base Sportleader va continuar funcionant i, encara que l’efectivitat anotadora dels dos equips va baixar, la victòria dels alzirenys no va perillar en cap moment.

RESULTATS DE LA JORNADA 07/01/2012

SÈNIOR MASCULI – AUTONÒMICA

NOU BÀSQUET ALZIRA                              64

C.B. ALGINET «B»                                      68

SÈNIOR FEMENÍ – AUTONÒMICA

NOU BÀSQUET ALZIRA                              40

C.B. PATRONATO BOCAIRENT                  80

SÈNIOR MASCULI – PRIMERA ZONAL

BLASMETAL ALUMINIO N.B. ALZIRA         63

C.E.B CARLET                                           60

JÚNIOR MASCULI – PRIMERA ZONAL

C.S.A. CARCAIXENT                                  34

BASE SPORTLEADER N.B. ALZIRA           41

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here