Cinc mesos de presó per lesionar amb un tractor a sis universitàries entre elles una estudiant de Carcaixent

0
351
Marjal de la Safor
El condemnat va envestir i perseguir a les estudiants per fotografiar uns terrenys en la Marjal de la Safor que havien sigut aterrats.
Després de quasi sis anys, per fi es fa justícia i es condemna a l’home que va arremetre amb un tractor contra un grup d’estudiants de la Universitat de Gandia per fotografiar uns terrenys aterrats a la Marjal de La Safor. Des d’Acció Ecologista-Agró volem mostrar novament la nostra solidaritat i suport a les universitàries agredides, especialment a la nostra companya d’Acció Ecologista-Agró de Carcaixent que formava part del grup. A més a més, també volem felicitar als nostres serveis jurídics per la condemna de cinc mesos de presó, dictada contra l’acusat per un delicte de coacció, i la multa de 300 euros i els vora 1.700 euros d’indemnitzacions que haurà de pagar per una falta de danys i altra de lesions respectivament.
El Jutjat Penal número 1 de Gandia ha condemnat a J.A.H.H., un veí de 56 anys del municipi valencià de Xeraco, a cinc mesos de presó per un delicte de coaccions i a pagar una multa de 300 euros per una falta de danys, que va perpetrar contra un grup d’estudiants de Ciències Ambientals de la Universitat de Gandia. A més a més, l’acusat ha sigut condemnat a una inhabilitació especial per a exercir el seu dret al sufragi passiu durant este temps i, com a culpable també d’una falta de lesions, haurà d’indemnitzar a les agredides amb una summa total de quasi 1.700 euros pels danys i perjudicis patits. Als vora 2.000 euros de multes i indemnitzacions, J.A.H.H. haurà de sumar les costes del judici, que també ha sigut condemnat a pagar.

Els fets ocorregueren en el 2006

Els fets ara jutjats ocorregueren el 15 de març de 2006, quan aproximadament a les 19:00 hores, J.A.H.H. va envestir i agredir amb el seu tractor a les sis estudiants, que, després de baixar-se dels seus dos cotxes en el Camí de les Marjals de Xeraco, realitzaven fotografies d’una zona aterrada en la Marjal de La Safor, per a un treball de camp de la Universitat. Segons afirma la sentència ferma del Jutjat Penal NÚM. 1 de Gandia, dictada el 4 de novembre de 2011, "l’acusat a l’observar-les va canviar la trajectòria del tractor, va anar cap al camí, es va encarar amb els dos vehicles i amb la finalitat d’impedir violentament que realitzaren les fotografies es va col·locar entre els dos vehicles colpejant intencionadament el retrovisor d’un d’ells (…).
Seguidament, amb el mateix propòsit i comportament violent, l’acusat mirant a la conductora d’un dels vehicles i utilitzant el tractor colpejà intencionadament la part davantera del vehicle, trencant el far".
L’estudiant de Carcaixent va recriminar la seua actitut a l’agressor

Les estudiants, entre les quals es trobava una companya nostra d’Acció Ecologista-Agró de Carcaixent, van recriminar llavors a J.A.H.H. la seua actitud i este va reaccionar novament amb violència. Com indica la sentència, "va arremetre contra l’altre vehicle, però sense arribar a abastir-lo ja que la seua conductora el va retirar ràpidament de la trajectòria del tractor. Seguidament, l’acusat es va dirigir cap a les xiques que estaven fora dels vehicles i de forma intimidatòria emprant el tractor per a doblegar la seua voluntat i fer que s’anaren del lloc les va perseguir, passant a pocs centímetres d’elles i arribant a arraconar a una contra una tanca".

Davant del violent comportament del seu agressor, el grup d’estudiants va decidir fugir. Tanmateix, J.A.H.H. no es va detindre i va continuar la persecució amb el seu tractor, provocant la caiguda d’una de les xiques, que afortunadament es va poder amagar darrere del seu vehicle i aconseguí així fugir del seu agressor. Finalment, J.A.H.H. desistí del seu comportament, després de provocar lesions consistents en la ma dreta i un hematoma en el genoll esquerre a esta xica, a més a més dels danys materials causats amb el seu tractor en un dels dos vehicles de les estudiants.

Des d’Acció Ecologista-Agró volem mostrar novament la nostra solidaritat i el nostre suport al grup d’estudiants que van patir esta agressió, especialment a la nostra companya de Carcaixent, i també felicitar als nostres serveis jurídics per la condemna de l’agressor.

Acció Ecologista-Agró

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here