El STEPV denuncia que en any i mig el professorat valencià perd entre 127 i 415 euros mensuals

3
416
El darrer Consell Nacional del STEPV celebrat a Algemesí

La retallada del govern valencià comportarà una pèrdua anual d’entre 4.043 i 5.423 euros per al professorat interí i d’entre 615 i 3.297 euros per al funcionariat de carrera a partir de 2012
Les mesures comunicades ahir pel conseller Vela als sindicats en la Mesa General de la Funció Pública comportaran unes fortes retallades en el salari del professorat valencià. STEPV ha realitzat un estudi detallat de com afectaran aquestes mesures al professorat valencià, que annexem en aquest document.
La retallada del 50% del complement per formació o sexenni que afecta al funcionariat de carrera oscil·la entre els 51€ mensuals per a qui tinga un sexenni i els 274€ mensuals per a qui en tinga cinc (el màxim). La mesura no només es limita a la retallada del complement sinó que no es reconeixeran nous sexennis a qui els complisca en els pròxims dos anys. En termes anuals aquesta retallada suposa una pèrdua de poder adquisitiu d’entre 615 i 3.297€ per als mateixos col·lectius esmentats.
La segona retallada salarial anunciada afecta el professorat interí que obtinga una vacant per a tot el curs. En aquest cas, l’administració deixarà d’abonar els mesos de juliol i agost a tot el col·lectiu. Recordem que el 23 de novembre la Conselleria d’Educació va denunciar alguns articles de l’acord de professorat interí per a limitar el pagament d’aquests mesos al professorat adjudicat a partir de l’1 de setembre. Ara afectarà al conjunt del professorat, inclós la majoria de professorat interí que és adjudicat en el mes de juliol.
Aquesta retallada comportarà que el professorat interí deixarà d’ingressar anualment entre 4.043€ i 5.423€ segons la seua antiguitat i segons el cos al qual pertanga. Cal recordar que el professorat interí és qui més està pagant les retallades en educació que està aplicant la Conselleria des del curs passat i que ha comportat deixar d’ofertar en aquests dos cursos 2.400 vacants.
Si a aquestes noves retallades sumem la reducció salarial aplicada pel govern espanyol al funcionariat en juny de 2010, el professorat valencià deixarà de cobrar entre 127 i 415 euros mensuals, segons l’antiguitat i el cos, a partir de l’aplicació de les noves mesures anunciades pel govern valencià.Les retallades suposen, en el millors dels casos, un retrocés a les retribucions de 2009 i mentre l’IPC ha vist increments de més del 2% anuals al País Valencià en els darrers anys, les retallades salarials que imposa el govern valencià per a 2012 van del 2’34% al 9,41% en el cas del funcionariat de carrera i del 16,67% en el cas del professorat interí, després d’any i mig amb el sou retallat una mitjana d’un 5% i congelat des d’aleshores. A més, STEPV ve denunciant des de fa anys pèrdues de poder adquisitiu per la inexistència d’una clàusula de revisió salarial en el sector públic que incrementara les retribucions almenys en els mateixos percentatges que l’increment del cost de la vida.
Cap de les mesures que aplicarà el govern valencià serviran per a eixir de la crisi sinó per a continuar amb el desmantellament dels pilars que sostenen la societat del benestar (educació, sanitat i la resta dels serveis públics) que han imposat les tesis neoliberals i els mercats per a mantindre els seus beneficis a costa dels treballadors i treballadores.
Per tot això, STEPV qualifica aquestes mesures com a la més greu agressió a les condicions laborals i retributives del professorat valencià i no dubtarà en convocar, de la manera més unitària possible, totes les mobilitzacions i mesures de pressió per a manifestar el rebuig del professorat i del conjunt del personal de l’àmbit públic i aturar-les.

3 Comentarios

  1. Però estos del sindicat què volen????? Sou uns mantes i exufatats, bregueu amb els nanos igual que jo!!!! sempre amb americana….

  2. Salva i proletari sou uns peperos infiltrats. Els sindicats diuen la veritat: que tenim un govern de merda ací i en Madrid. Que diu que no va a pujar els impostos però els puja als 6 dies. Que tenim una Generalitat endeutada per tots els diners que han malbaratat i furtat. València està igualet que Grècia. I ara baixen de manera brutal el sou de mestres i sanitaris, però ells mantenen els seus. Però no us preocupeu que a vosaltres per molt peperos que sigueu ja us arribarà també, o als vostres fills o als vostres nets.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here