EU presentarà mocions contra el macroabocador en els ajuntaments de la comarca

0
296

Els col·lectius d’Esquerra Unida en la Ribera presentaran mocions en tots els ajuntaments on tenen grup municipal en contra de l’ampliació de la planta de valorització i en contra de l’abocador que vol imposar l’alcalde Guadassuar i president del Consorci Ribera-Valldigna. El sr. Ribera, amb una pràctica del tot insolidària, pretén la seua construcció lluny del nucli urbà de Guadassuar, però al costat de l’Alcúdia i Massalavés, dos poblacions que ja porten més de vint-i-un anys suportant els olors i les molèsties de la planta de tractament ja existent.

Per a la regidora d’EU de Guadassuar, Marisa Bergaz, ‘el plantejament de l’alcalde de Guadassuar no és solidari ni corresponsable amb els pobles veïns, en acceptar tot tipus de plantes i abocadors al seu terme. En realitat, la seua aposta afecta directament a dos poblacions veïnes que no poden ni deuen patir les conseqüències de l’egoisme i els interessos polítics propis del nostre equip de govern’.

Des d’EU també recordem que, ni amb la nova taxa de fem implantada pel Consorci ni amb la cessió dels ecoparcs a l’ens supramunicipal, això no es traduirà en nous serveis directament cap a la ciutadania: com ara més dipòsits de reciclatge o el compostatge de fems orgànics. Per a Asensi Garcia, coordinador del Consell Polític d’EU de la Ribera Alta: ‘de la mateixa manera, cal fer un plantejament seriós sobre què fer amb el residus, potenciar i continuar treballant amb la recuperació, el reciclatge i la reutilització apostar de forma decidida per la reducció en origen. Eixes deuen ser les prioritats.’

En aquest sentit, Asensi Garcia insisteix en què ‘és del tot necessari obrir un debat sobre les formes de recollida en les nostres ciutats, apostant per la recollida porta a porta, més econòmica i selectiva’.

Cal dir que Esquerra Unida de la Ribera s’ha manifestat en distintes ocasions en contra la planta de tractament de Guadassuar, i en concret EU de l’Alcúdia sempre ha estat capdavantera en les denúncies dels olors i també dels abocaments de lixiviats que de forma periòdica han finalitzat en la Séquia Reial.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here