Compromís exigeix la dimissió de Ribera del Consorci per incompatibilitat de càrrecs i aposta pels microabocadors en la comarca

0
362

Paco Sanz i Joan Puchol
Aranda, Salesa, Sanz, Puchol i Donat

Regidors de Compromís de diverses localitats de la Ribera han exigit hui a Alzira la dimissió del president del Consorci Ribera-Valldigna, José Ribera, per la «nefasta» gestió que ha realitzat amb el nou macroabocador que vol instal·lar en el municipi on és alcalde, Guadassuar.

Així, Jesús Salesa, membre de la Comissió de Govern del Consorci i regidor d’Almussafes va ser taxatiu: «José Ribera no pot ser alcalde de Guadassuar i president del Consorci i triar el seu municipi per a instal·lar el marcroabocador, és imcompatible». Salesa va lamentar el «obscurantisme» de Ribera quan estant de president en funcions del Consorci va encarregar un estudi per a aquest abocador, «competència que és de la Comissió de Govern, ja està bé de fer política de fets consumats», va dir.
Salesa demanarà el pròxim 12 de gener que es quede sobre la taula el projecte i que es faça un altre estudi consensuat per t»riar el lloc o llocs apropiats per a l’abocador».

I és que com va explicar Joan Puchol, regidor de Guadassuar, Compromís aposta per canviar el sistema de recollida del fem porta a porta i en lloc de fer un abocador de 120.000 m2, «constuir microabocadors, igual que es fa a Europa, premiant a les localitats que gestionen be els residus i penalitzant aquelles que no ho fan». Puchol també va acusar a Ribera de voler instal·lar en el polígon de la Garrofera «totes les empreses contaminants de la Comunitat».

Per la seua banda, Paco Sanz, de Compromís per l’Alcúdia, va enumerar alguns dels motius per a no a construir l’abocador en aquesta zona, ja que el «forat està al costat mateix de la Sèquia Real del Xúquer, i la bassa de lixiviats pegat al canal». També va explicar que l’abocador es troba en una zona d’alt risc de filtracions que arribarien als ullals del Riu Verd.

Aranda: L’abocador està a un 1 km del PAI de 3.000 vivendes i el golf

Carles Aranda, regidor d’Alzira, va lamentar que l’alcaldessa i el seu equip de govern «no hagen protestat per la ubicació d’aquesta instal·lació». Aranda va recordar que aquest abocador està «a 1 quilòmetre del PAI de 3.000 vivendes i camp de golf que impulsa el PP alzireny, és totalment icompatible».
Aranda va mostrar un acta del ple del 28-12-2066 on Elena Bastidas sobre l’aprovació del PAI va dir: «Pienso que la Garrofera es un sitio idílico para vivir, creo que es un sitio extraordinario, con un buen terreno y con muy buena gente para vivir, y que por lo tanto se trata de poner en valor una zona….»

A esta roda de premsa va estar el secretari comarcal del Bloc, Gerard Donat.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here