EUPV exigeix a Fabra que ratifique una postura contrària a les prospeccions petrolíferes

0
361

El diputat Lluís Torró

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha manifestat que el govern valencià “haurà de clarificar la postura que manté respecte aquestes prospeccions, i confirmar-nos que és contrària, tal i com el propi Fabra ha mantingut fins ara. Ens preocupa la deriva que pot portar aquesta qüestió tenint en compte que el govern central pot permetre les prospeccions a la nostra costa”.

Torró ha anunciat que formularà una bateria de preguntes en Les Corts Valencianes a la consellera de Medi Ambient, “amb l’objecte de que aquesta ens definisca la postura clara del Consell davant els moviments de la multinacional Cairn Energy per a executar les prospeccions al País Valencià”, avança.

El parlamentari assenyala que el govern valencià “ha d’escoltar la voluntat majoritària de la societat, la qual s’oposa a aquesta iniciativa des del principi”. El diputat d’EUPV recalca el dany que suposa per a la flora i fauna marina la realització d’aquestes prospeccions, i que han posat de manifest els grups ecologistes en reiterades ocasions. “No pot primar-se l’interès econòmic per damunt d’altres consideracions. Les prospeccions poden danyar les colònies de Posidònia, i destorbar la reproducció dels bancs de peixos, això sense contar amb la probabilitat d’un vessament de cru degut a un accident”, critica.

Torró també assenyala la greu amenaça que suposaran aquestes activitats per a diversos Parcs Naturals. “Estem parlant, per exemple, de la sostenibilitat de les Illes Columbretes, l’Albufera i el Montgó, tots ells indrets protegits per llei”.

Esquerra Unida, a més, recorda que permetre aquestes prospeccions “és seguir apostant per les energies no renovables i contaminants, en lloc d’avançar cap a les alternatives, renovables i nétes. És un pas enrere cap a la sostenibilitat i cap a la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here