Els Reis Mags arriben a l’Alcúdia carregats d’ordinadors

0
312

Els Reis Mags tornen a l'Alcúdia

Es tracta de la segona fase de la campanya encetada per l’Ajuntament de  per acostar les noves tecnologies als estudiants alcudians.

En la primera fase s’ha dotat d’un ordinador de forma totalment gratuïta a tots els xiquets i xiquetes matriculats en els cursos de 5é i 6é de primària dels 4 col·legis del poble. Eixe repartiment es va fer els darrers dies lectius abans de les vacances nadalenques, en total van ser 243 ordinadors.

Però, hi ha una segona fase, que afecta tots els veïns i veïnes que estudien a la universitat o cicles formatius de grau superior, per a esta modalitat L’Ajuntament facilita un “netbook” al preu de 100€. Per a poder participar només calia acreditar estar matriculat a la universitat o al cicle de grau superior, emplenar un formulari disponible a la plana web de l’ajuntament i fer l’ingrés dels 100€. Esta és la modalitat que han triat 118 alcudians i alcudianes, que arreplegaran els seus equips demà, dijous, a les 5 de la vesprada, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de l’Alcúida.

Després d’eixe repartiment, a les 6 de la vesprada i a la porta de l’ajuntament, L’entrega de l’alcalde al rei Melcior de “La clau que obri tots els panys” serà la senyal perquè comence la tradicional “Cavalcada Medieval de Reis”, amb la participació de més de dos-cents personatges.

Melcior, Gaspar i Baltasar a cavall

La comitiva anirà precedida d’un ambient festiu que omplirà de gom a gom els carrers del centre històric de l’Alcúdia. A l’antic Convent, un pessebre vivent esperarà l’arribada de Ses Majestats per a l’adoració.

Els Reis Mags arribaran a l’Alcúdia muntats a cavall i faran la seua entrada al poble pel monument de la Sènia, on els esperaran els músics de la colla la Rosca i l’Escola de Dolçaina i Tabal per escortar-los fins l’Ajuntament. Allí, els Reis seran rebuts per l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, qui els lliurarà la clau mestra que obri totes les cases del poble. D’esta manera, Melcior, Gaspar i Baltasar podran dur a terme la seua missió i repartiran durant la nit tots els regals als alcudians.

Una gran comitiva acompanyà Ses Majestats pels carrers del nucli antic fins arribar al pessebre. Obrint la cavalcada, el grup de música “Va de cant” anunciarà l’arribada de Ses Majestats cantant albades. Tot seguit, aniran els personatges del naixement vivent a lloms d’una burreta. Enguany Maria i sant Josep estaran encarnats pels xiquets Maria Morales i Ximo Sirera; el Jesuset serà enguany el xiquet Salva Bartolomeu.

A continuació, els Cabuts i l’associació juvenil La Xerinola endolciran el públic repartint llepolies i figuretes de cartó amb la imatge dels Reis. Les figuretes del Betlem, encarnades pels actors del Ball de Sant Vito, també acudiran a la cercavila, rodejades de pastorets i pastoretes de totes les edats. No faltaran xanquers, malabaristes, acròbates, faquirs ni els músics medievals, que deixaran el públic bocabadat.

El Bolero i el Grup de Dansa l’Alcúdia cantaran i mostraran algunes danses tradicionals, al temps que repartiran dolços i mistela entre el públic. No faltarà tampoc el carro de garrofes, per tal que els xiquets puguen agarrar-ne i donar-los-les als rossins de ses majestats. Just davant de la Comitiva Reial, l’associació de correfocs Dimonis Enroscats de l’Alcúdia durà la màgia de la llum i el foc a la cercavila dels Reis Mags.

La Comitiva Reial passejarà majestuosa pels carrers de l’Alcúdia, precedida pels Falconers i les aus de rapinya: falcons, mussols i àguiles reials. Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran així tots els carrers del centre històric fins arribar al Convent. Allí trobaran a Maria, Josep i el Jesuset, que els espera dins d’un pessebre de palla junt a la mula i el bou. Tot el seguici adorarà el xiquet, mentre els dansadors i les dansadores ballaran en el seu honor. En acabar, els Reis sortiran a la plaça Tirant lo Blanc per a acomiadar-se dels alcudians. Allí s’encendrà la màgica estrella d’Orient que guiarà els Reis en la foscor de la nit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here