Compromís pregunta a Rajoy per les prospeccions petrolieres a la costa valenciana

2
332

Joan Baldoví en la tribuna del Congrés

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat este matí una pregunta per a saber el posicionament del govern central respecte a les prospeccions petrolieres i de gas autoritzades per l’anterior executiu a la costa valenciana i que afecta a cinc àrees.

Segons ha recordat Baldoví, “tant el Consell, com les Corts Valencianes i els ajuntaments de les zones afectades es manifestaren en contra d’eixos prospeccions. Després de l’incident del Golf de Mèxic, no podem permetre prospeccions que posen en perill l’ecosistema, la pesca i, evidentment, el turisme, sent com és eixe sector un dels principals motors de l’economia valenciana”.

Per això, el diputat valencianista ha preguntat a l’executiu de Mariano Rajoy al voltant del seu posicionament. Segons Baldoví, “sabem que l’ex president Aznar va dir que estava a favor de les prospeccions, però al País Valencià, Camps, Cotino i Rita Barberà encapçalaren les protestes, per la qual cosa, esperem que el president del Govern, que deu tant a València, també es posicione amb els seus companys i evite eixes prospeccions que, ni són necessàries i representen un model energètic amb data de caducitat i, per tant, seria millor apostar per altres font d’energia més verdes i més eficients”.

Front al canvi de parer dels populars, des de Compromís han assegurat que encapçalaran des de les Corts Valencianes, les diputacions, els ajuntaments i el Congrés dels Diputats l’oposició contra les prospeccions petrolieres i de gas front a la costa valenciana, en una zona que afecta a més de 396.000 hectàrees, amb profunditats que van des dels 50 fins als 2.000 metres i que comprén des de les illes Columbretes fins la comarca de la Safor.

2 Comentarios

  1. Se vos nota massa el plumero, no creieu? Que si Baldoví esternuda, que si Baldoví va al lavabo… Sou massa professionals com per a contrastar o garbellar allò important.
    A més, esta notícia no és estrictament informació comarcal… I no només ho ha denunciat això Compromís. Ací vénen també notícies d’altres formacions tan valencianes o més, per si no sabeu d’on traure-les.
    http://www.eupv.org/2012/01/03/esquerra-unida-exigeix-a-fabra-que-ratifique-una-postura-contraria-a-les-prospeccions-petroliferes/

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here