Compromís per Alzira demana a Bastidas que congele la “contribució” després l’anunci de Rajoy

0
620

Carles Aranda

Aranda: “Si no ho fa així, estarà aplicant una mesura que va en contra dels alzirenys”.

El govern del PP comença amb la seua política de retalls o de correcció del dèficit públic com ells diuen. Una de les primeres mesures que s’han aprovat per Decret-Llei és l’increment del tipus impositiu de la Contribució (Impost de Bens Immobles), la que paga quasi tot el món. Segons el Decret-Llei es tracta d’una aplicació transitòria i excepcional per al 2012 i 2013. Concretament a Alzira s’hauria d’aplicar un augment del 6% ja que la revisió cadastral es va realitzar l’any 2004. Cal recordar que eixa revisió cadastral ha suposat l’augment del 10 % cada any per la qual cosa la càrrega impositiva dels últims anys ha sigut important.

Precisament a Alzira, en la modificació de l’ordenança fiscal que regula aquest impost per al 2012, es va produir una rebaixa dels tipus per tal que, encara que s’augmenten els valors dels immobles, no s’augmente l’import a pagar dels contribuents. És a dir, la congelació que tant pregona l’equip de govern sempre que té ocasió. A més a més, la modificació de l’ordenança inclou una clàusula on diu que si l’Estat augmenta la càrrega impositiva, es reduiran els tipus impositius de la contribució rústica i urbana.

Des de Compromís per Alzira considerem que Elena Bastidas deu complir la seua paraula i no deuria aplicar la pujada que Rajoy impulsa. Si no ho fa així, estarà aplicant una mesura que va en contra dels alzirenys i que és contradictòria amb allò que deia en el moment d’anunciar les modificacions fiscals.

En tot cas, si al final cal aplicar aquesta mesura que Rajoy ens imposa, des de Compromís per Alzira considerem que els “diners extra” que l’Ajuntament d’Alzira ingresse deuen destinar-se a un Fons d’Ocupació gestionat pel Consell Econòmic i Social que és l’òrgan consultiu de l’Ajuntament on estan els representants polítics, sindicals i empresarials.

Comunicat de Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here