Alzira homenatja a Vicent Cucarella, l’Associació Empresarial, al Dr. Avellana i a AFARADEM en la celebració de la Conquesta

5
819

Rosario Poveda presidenta d'AFARADEM
José Villalba president de l'Associació Empresarial Alzira
Vicent Cucarella
Dr. Juan Antonio Avellana

Els quatre premiats amb l’alcaldessa

La capital de la Ribera commemora, hui com cada 30 de desembre, l’aniversari de la seua incorporació a la civilització cristià-occidental de la mà del monarca Jaume I el Conqueridor, que va conquerir la ciutat l’any 1242; fa ja 769 anys.

Per a celebrar-ho, s’ha fet esta vesprada la tradicional baixada de la senyera de la ciutat per la balconada de la Casa Consistorial i a continuació, les autoritats es  desplaçen en processó fins  l’església de la Sagrada Família, on es va cantar un Te Deum. Després la processó cívica es trasllada a la plaça de Sant Judes on es rendeix tribut a l’estàtua del Rei Jaume I.

Elena Bastidas, acompanyada per la Corporació Municipal, imposà les Insígnies d’Or de la Ciutat, en un Ple Extraordinari celebrat esta nit al Saló Noble.
Enguany tals distincions han recaigut en l’Associació AFARADEM, en la modalitat d’Humanisme; a l’Associació Empresarial d’Alzira, en la modalitat d’Activitats Empresarials; a Vicent Cucarella, en la modalitat d’Esports i al Dr. Juan Antonio Avellana, en la modalitat d’Activitats Diverses.

Ple Extraordinari

En un acte solemne al saló noble i un ple extraordinari, els guardonats van prendre la paraula i em primer lloc ho va fer Rosario Poveda, presidenta d’AFARADEM qui va recalcar que era un honor rebre aquest guardó «en temps difícils». «És un reconeixement al treball que hem fet en la defensa integral dels malalts mentals i l’atenció dels familiars».
A continuació va prendre la paraula la mare d’un fill esquizofrènic que va relatar una història desgarradora sobre el que han de passar els malalts i els familiars pel que va agrair el reconeixement i el suport de l’Ajuntament d’Alzira a aquesta associació.

Villalba: «Recuperar l’hegemonia»

A continuació i en nóm de l’Associació Empresarial d’Alzira, el seu president, José Villalba va felicitar als tots els guardonats i va assenyalar que no tenia paraules per a «mostrar la nostra satisfacció per aquesta distinció que és per a tots els empresaris d’Alzira».

Villalba va recalcar que «no hi ha millorr reconeixement que el que et fa la teua ciutat, i més encara als 250 associats que volen que Alzira siga una de les ciutats més dinàmiques de la Comunitat Valenciana».
També va destacar que Alzira «ha de recuperar l’hegemonia comarcal» i va recalcar la col·laboració amb l’Ajuntament, l’impuls de plans de formació, la Fira Comercial o l’impuls del Parc Empresarial El Pla.

També va agrair a tots els presidents i juntes directives que han passat per l’associació i, especialment a Alfredo Peretó «qui ha sigut el meu mestre». El president dels empresaris va desitjar que l’any que ve s’allunye la crisi.

Vicent Cucarella, autèntic

El nostre Vicent Cucarella, esportista i periodista de Las Provincias, Ribera TV i Riberaexpress, a més de fer un repàs per la seua carrera esportiva, a l’hamdbol, i agrair la distinció, destacà que “l’ofici de comunicador és com tot, et dóna moltes alegries, sobre tot quant eres el comunicador d’una notícia que saps que va a ser bona per a molta gent. Però també te la seu part,menys bona, ja que quant l’article de torn no agrada a les persones o entitats a qui fas referència, d’inmediat et qualifiquen de mal periodista, o de no voler al teu poble, o al teu equip o t’amenacen  en ficar-te una demanda judicial”.

“Experiències d’eixa classe els he viscut, i com jo, molts colegues d’este ofici, per tot això ho recompensa el saber i estar convençut, de que hui tenim una democràcia plena que permiteix que tot el món tinga el seu dret a la lliure expresió, siga responsable del que diu o escriu. Un mestre meu del periodisme,com va ser Vicente Furió, nomenat redactor cap de Las Provincias al poc de temps de jo començar com a corresponsal a Alzira d’aquest diari,  encara no estava la elegació a Alzira, em digué; “Vicent, en açò del periodisme hi ha que ser amic de tots, però també hi ha que saber guardar sempre una distància en tots, eixa distància et farà que segueixes lliure i objectiu a l’hora d’escriure”. També va tindre paraules d’emoció per a la seua família.

Distinció per a un geriatra

Per últim el Dr. Juan Antonio Avellana va felicitar als altres guardonats i va mostrar el seu satisfacció que un geriatra tinga aquesta distinció, «ja que és molt important recolzar als més majors». Juan Antonio Avellana va fer un repàs de la seua vida i va tindre agraïments per a familiars i amics, i sobretot per a l’Hospital de la Ribera «on treballe. Aquest hospital és l’estructura geriátrica més potent de tota la Comunitat pels seus projectes, per açò aquest premi també és per a ells».
Aquest prestigiós doctor va recalcar que «segueix gaudint del seu treball i gaudint de la ciutat d’Alzira».

Discurs de l'alcaldessa

Agraïment de l’Alcaldessa

Per a tancar l’acte, Elena Bastidas prengué la paraula:

Discurs de l’Alcaldessa, Elena Bastidas

Moltes gràcies per les seues intervencions, senyora Poveda , senyor Villalba,  senyor Cucarella, senyor Avellana.

Moltes gràcies per les seues paraules i enhorabona.

Corporació Municipal, alzirenys i alzirenyes :

Este plenari tanca una jornada d’actes que simbolitzen senyes importants de la nostra identitat;

La processó cívica en la qual, junt amb l’extraordinari teixit associatiu de la ciutat i els homenatjats,  omplim el carrers   recordant-li al poble la nostra riquesa cultural, social i humana.

El Te Deum, perquè som un poble que sap exigir quan pertoca però sap donar gràcies per estar en esta terra meravellosa.

Ofrena al Rei Jaume /Foto: F. García

L’ofrena d’una corona de llorer al monument de Jaume I, perquè sabem reconèixer allò vàlid del passat per a construir el futur.

I, finalment, este acte. Este Ple extraordinari on acabem de reafirmar, a través del nostres homenatjats d´enguany, el nostre orgull de ser alzirenys i alzirenyes

Estimada Rosario. Amics i amigues de la gran família d’AFARADEM;

S’ha de tindre, com diu l’expedient que avala este nomenament, uns grans valor de humanitat i sensibilitat per a ser capaç de treballar per la millora de la qualitat de vida de qui sofreix qualsevol malaltia, però especialment en els casos que afecten la salut mental. Treballs i actituds com les de les persones que integreu AFARADEM ens donen una lliçó exemplar que este Ajuntament i la ciutat d’Alzira volem agrair i volem donar difusió en el reconeixement d’esta Insígnia d’or.

El treball dels professionals, però en especial i de manera destacada, els familiars, mereixen saber de l’estima de tot un poble i mereixen també que fem una reflexió individual i col·lectiva de si contribuïm suficientment a la seua integració en tots el àmbits. Es obligació de les institucions com la nostra i com totes aquelles a les quals pugem fer arribar la nostra veu, estar al costat i donar suport amb recursos i amb projecció el treball que AFARADEM fa de manera quotidiana i desinteressadament.

Els guardonats i l'alcaldessa

Rosario, integrants d’AFARADEM, rebeu en el meu nom, en el dels meus companys de Corporació, en el de la ciutat d´Alzira, tota la estima, calor, admiració i ajuda per a continuar la vostra impagable labor.

Amigues i amics. Parlant de sensibilitat, si ha un moment històric en que més sentit adquirix el reconeixement públic a la trajectòria de la nostra Associació Empresarial, és este. Davant una situació econòmica tan adversa com la que vivim es quan més s’ha de valorar l’esforç d’esta entitat i, amb ella, a totes i cadascuna de les empreses i comerços que la integren o l’han integrat des de la seua creació. Perquè gran part del potencial econòmic de la nostra ciutat, que anat consolidant-se any rere any, es deu sens dubte a les reivindicacions i les iniciatives d’esta entitat, com acabem de recordar. I gràcies al treball realitzat i gràcies que continuen apostant des d’esta associació perquè Alzira es pose a l’avantguarda empresarial i comercial, tenim més tranquil·litat cap al futur. Al seu president, a tots el integrants de la associació empresarial, el nostre agraïment i també, com he dit abans, tot el nostre suport institucional.

No és novetat escoltar esta afirmació de la vostra alcaldessa, de segur compartida per tots; si treballem colze a colze com ho heu demostrat històricament;  entre vosaltres i amb l’Ajuntament, Alzira continuarà sent una referència empresarial i comercial de la Comunitat Valenciana. La nostra Ciutat és referència gràcies a la nostra singularitat en molts àmbits, un dels més populars, sens dubte, és l’àmbit esportiu, como ho demostra la gran quantitat de èxits que, amb actes com el de hui, hem reconegut en anys anteriors.

En esta ocasió, l’ajuntament d´Alzira, en nom de la ciutadania ha volgut reconèixer en Vicent Cucarella la seua triple vessant; com a esportista en el seu dia, com a treballador incombustible per a promocionar l’handbol i, per suposat,  com a periodista esportiu.

Vicent, el teu poble vol dir-te esta vesprada: gràcies. Gràcies per fomentar l’afició i la pràctica de l’esport a Alzira i la seua comarca. Entenem que es de justícia reconèixer a qui, de vegades en primera línia o de vegades des de un segon pla, fan possible, com ho fa Vicent, que la resta mantinguem viva l il·lusió que els valors que sempre tan merescudament se li han atorgat a l’esport no acaben mai.

Vicent, que esta Insígnia d’or,  este “ trofeu o medalla”, si ho mirem des de l’argot que més coneixes, te done encara més impuls i motivació per a seguir amb els teus somnis per a l’esport local i comarcal. La teua il·lusió també és la nostra.

I per al final,  vullc fer unes reflexions, precisament davant la figura d’un dels protagonistes d’este dia. El Dr. Juan Antonio Avellana.

I he volgut deixar-les per al final perquè és precisament quan les persones arribem als últims cicles de les nostres vides, o quan tenim  persones pròximes, que estimem, que arribem a este punt, quan més necessiten de suport, atenció extraordinària i màxima sensibilitat. El doctor Avellana, al qual d’alguna manera el fem hui també fill d’Alzira en este acte, a banda del seus mèrits com a investigador, com a especialista en geriatria, a més de tot allò que hem escoltat…

L’Ajuntament d’Alzira, este, ja el seu poble, vol destacar allò que no posa mai qualsevol currículum, allò que no s’aprèn en cap universitat; la sensibilitat, la tendresa i l’estima amb què ha tractat i continua tractant els nostres majors. Gràcies, doctor Avellana. I acaben les meues paraules animant-los que, fem el que fem a les nostres vides i professions, intentem sempre…

Tractem amb humanitat i sensibilitat les persones que sofreixen qualsevol malaltia mental, com ens demostra AFARADEM.

No perdem mai la capacitat de lluita i de busca  fórmules per a guanyar el futur, com fa l’associació Empresarial d’Alzira.

Defensem els valors que envolten la pràctica de l’esport en el nostre voltant, com fa cada dia Vicent Cucarella.

I tinguem sempre la predisposició, la tendresa i atenció delicada als nostres majors, com ens ensenya el Dr. Avellana

D’esta manera, Alzira continuarà sent eixe poble exemplar i extraordinari. El millor per a viure.

Moltes gràcies

Bona vesprada. Que passen unes bones festes i els millors desitjos per a 2012.

Al finalitzar  l’acte els guardonats signaren al Llibre d’Or de la Ciutat.

Currículums dels guardonats:

AFARADEM, en la modalitat de Humanisme

Prem la paraula una associada d'AFARADEM

AFARADEM, Associació de Familiars i Acostats de la Ribera Alta per als Drets del Malalt Mental, és una associació no governamental, sense ànim de lucre, l’objectiu fonamental de la qual és contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental i a la de les seues famílies.

Naix a finals de l’any 1995 amb un compromís clar d’empara i protecció dels drets fonamentals de les persones i amb els següents objectius:

v  Millorar l’assistència, rehabilitació i reinserció social i laboral de les persones amb malaltia mental.

v  Treballar per la creació de servicis que donen resposta individualitzada a les diverses necessitats de les persones amb malaltia mental i a les seues famílies.

v  Promoure la comprensió pública cap a la malaltia mental evitant l’estigmatització, marginació i discriminació sanitària, laboral i social.

v  Promoure la informació i intercanvi d’experiències ajudant, aconsellant, assessorant i informant les persones amb malaltia mental i als seus familiars.

Des de la seua creació, AFARADEM ha treballat per la consecució dels objectius proposats, i les famílies, a més d’acollir els seus fills, germans, companys… i patir les conseqüències de la malaltia mental en primera persona, no cessen en l’interés de demanar suport per al tractament integral de la malaltia mental (farmacològic, psicològic i rehabilitador) a través d’un treball comunitari, amb una organització dialogant.

José Roig Omar va ser el primer president d’AFARADEM, càrrec que va exercir fins que la seua salut li ho va permetre. Roig va ser un exemple per a tots per la seua capacitat d’entrega i la dedicació a la seua família. Junt amb ell va estar Vicente Micó Barberá, també dedicat exclusivament a l’atenció de la seua família, ja que la malaltia mental afectava tres dels seus membres. Rosario Poveda López, primer tresorera i actualment presidenta d’AFARADEM, ha treballat “per l’associació en exclusiva i ho seguirà fent fins que s’esgoten les meues forces”, segons ella mateixa declara. També han format part de la Junta directiva Consuelo Dalmau Candel, Mª Gràcia Martínez García, José Juan Rossell, Rosa Monzonís Domingo, Julio García Primo, Lucina Villar Esteban, Sonia Vidal Rubio, Isabel Benavent Tripiana, Ferran Pastor Belda, Antonio Donet Montagud i Bernardo A. Cuenca Valverde.

Rosario Poveda signa al llibre d'Or

Actualment la Junta directiva d’AFARADEM és la següent:

-Presidenta: Rosario Poveda López.

-Vicepresident: Ramón García López.

-Secretària: Consuelo Dalmau Candel.

-Tresorera: Belén Vidal Calatayud.

-Vocals: Julio García Primo, José Juan Rossell, Mª Gracia Martínez García, Mercedes Talens Oliver, José Luis Coloma García.

La seu social de l’Associació es va establir primerament a Alginet (domicili particular del president) encara que ens reunia en el Centre de Salut de Carlet fins que, amb la sol·licitud prèvia a l’Ajuntament d’Alzira, van establir la seu en el local siti en el c/ Sang núm. 20 d’Alzira, del qual és titular Ajuntament d’Alzira (ubicació del Club de Convivència Terapèutic per a Persones amb Malaltia Mental fins maig de 2011).

El local del c/ Sang ha sigut lloc de trobada, reunió i organització de les activitats grupals però, en no cobrir totalment les necessitats d’espai, per a l’obertura d’expedients d’història psicosocial, les entrevistes individuals, etc. AFARADEM va disposar des de juny de 1999 fins maig de 2011 dels despatxos de l’Oficina Parroquial de Sta. Caterina d’Alzira (pl. de la Constitució núm. 12), cada matí de dilluns a divendres i, des de l’any 2008, han disposat també de forma permanent, i amb la mateixa finalitat, d’un altre despatx en la mateixa plaça (edifici Blauverd-Obra Social), cedit temporalment a l’Ajuntament.

Actualment estan ubicats en el c/ Tavernes, 1 d’Alzira, en les antigues dependències de Cultura i Esports de l’Ajuntament d’Alzira i de les quals els han cedit el seu ús.

AFARADEM, des de l’any 1999, gestiona dos grans programes, d’una banda el d’Atenció i Suport Integral als familiars de Malalts Mentals i, d’una altra, el del Club de Convivència Terapèutic per a Malalts Mentals d’Alzira. El Club de Convivència Terapèutic pot ser definit com un  recurs sociosanitari que, sota un patrocini pluriinstitucional, atén persones amb malaltia mental, majoritàriament psicosis cròniques, remesos per les unitats de Salut Mental d’Alzira i Carlet amb fins rehabilitadors, d’integració social i d’evitació de les reaguditzacions i els consegüents ingressos.

Esta àrdua labor de lluita per millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental i la dels seus familiars, unida a les grans dificultats que patim les persones que convivim diàriament amb la realitat de la malaltia mental, no seria possible sense una gran dosi d’humanitat.

A la Associacio Empresarial d’Alzira, en la modalitat d’Activitats Empresarials

Pepe Villalba amb la seua dona

En la dècada dels 80 un grup de comerciants inquiets pel progrés comercial van decidir crear el que es va denominar l’ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL DEL COMERÇ D’ALZIRA. L’acta de constitució es va firmar el 28 de novembre de 1988. En eixe moment els firmants van ser Enrique Sierra, Enma Masia, Bernardo José Gallach, Victor Manuel Gimenez, Enrique Revert, Vicente Villar i José Maria Boix, preocupats tots ells pel desenrotllament de la Ciutat.

A causa de la crisi dels 90 l’Associació es paralitza i  simplement es mantenen actius  els saldos bancaris amb l’objectiu d’evitar la seua desaparició.

És a principis del nou segle, durant l’any 2000 quan es realitzen distintes reunions d’empresaris industrials i de comerç interessats per la millora de l’economia de la Ciutat.

Fruit de tot això es  reactiva el funcionament de l’associació empresarial, que es va refundar com a ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL ALZIRA i la qual va elegir José Villalba Conejero com a president per a reactivar el nou caminar de l’associacionisme local.

Després d’unes setmanes d’estudi general dels interessos industrials i comercials és el 4 de gener de 2001 quan es va constituir una nova Junta Directiva que en el seu moment es va compondre pels distints càrrecs:

President: José Villalba, vicepresidents: José Llopis i Bernardo Maça en Indústria, Antonio Pascual i Juan Santacreu en Comerç. Secretari: Pedro Francisco Andrés, Vicesecretari: Juan Carlos Vila, Tresorer: Agustín Ripoll, Vicetresorer: José Aparisi, Relacions Públiques Institucionals: Alfredo Peretó,  vocals: Enrique Amat, Bernardo Magallo, Ricardo Cándido, Antonio Chofre, Vicente Vila, Guillermo Castells, Ginés Gil i Amparo Pérez. Gestió administrativa: Nuria Gil.

Després de més d’una dècada han ocorregut infinitat d’esdeveniments econòmics i socials en els quals des de l’Associació Empresarial Alzira  s’han intentat consolidar i millorar les possibilitats dels seus associats sempre “pensant en el bé de la nostra ciutat”, segons les seues pròpies manifestacions.

Va aconseguir la delegació de la Cambra de Comerç, que en el seu moment va ser per a Alzira i la seua Comarca, mantenint representants en les distintes comissions de treball. L’Associació participa en el Consell Rector del Pacte Territorial per a l’Ocupació. Disposa de representants en la Confederació Empresarial Valenciana i en la Confederació de la Xicoteta i Mitjana Empresa Valenciana. És considerada en el teixit empresarial valencià com una de les Associacions empresarials més activa i inquietes de la Comarca.

Va redactar distints Plans d’Actuació Comercials  que estan pendents de desenrotllar, es va projectar la construcció d’un Polígon Industrial per al que es constituïx una societat mixta, Gesual, entre l’Excm. Ajuntament d’Alzira i l’Associació Empresarial, amb la finalitat que el teixit industrial comptara amb sòl a preu competitiu.

Membres de l'Associació Empresarial d'Alzira

Impartix anualment, en col·laboració amb l’Institut Cameral per a la creació i desenrotllament de l’empresa, el Programa de Millora Empresarial que té com a objectiu elaborar amb cada empresa un Pla Estratègic determinant el seu perfil per a millorar les capacitats de gestió. Es desenrotlla un programa d’assessorament pràctic que li possibilita a cada empresa conéixer la seua verdadera situació i poder actuar en conseqüència. La finalitat  d’este programa, és potenciar la seua rendibilitat així com avaluar distintes fórmules d’expansió.

Invertixen en una aula d’informàtica amb comunicacions IP posada a disposició de tots els associats amb el propòsit de cobrir les seues necessitats formatives.

Col·labora activament i econòmicament en l’organització de la Setmana de l’Economia i l’ocupació en què hem comptat amb personalitats tan rellevants com Ramón Tamames,  Aurelio Martínez, Jordi Sevilla entre altres i en la qual s’atorguen premis a la trajectòria empresarial tant a societats com a persones que han destacat en la seua vida laboral en benefici de la nostra Comarca.

Ha desenrotllat l’estudi del Pla de transport de la Carretera d’Albalat ja que són conscients que la mobilitat implica llibertat i facilitat d’accés als llocs de treball, oci i servicis. Igual que el desenrotllament econòmic implica major demanda de mobilitat. En les localitats on més mobilitat s’ha impulsat, més competitivitat i prosperitat econòmica s’ha generat.

Ha impulsat la celebració de la Fira Comercial arribant a participar fins a 32 comerços locals amb una àmplia oferta de productes i excel·lents preus que units, atrauen en totes les edicions a centenars de visitants d’altres municipis.

Amb la intenció d’obtindre finançament europeu per a projectes municipals i empresarials i millorar la competitivitat dels negocis es viatja fins a Brussel·les en defensa i promoció de l’empresariat valencià i alzirenys.

L’Associació Empresarial des dels seus inicis marca la seua missió principal a promoure i defendre els interessos empresarials, així com a crear projectes de futur responent a les necessitats de les empreses.

L’Associació promou i defén els interessos empresarials enfront del conjunt d’agents i institucions sociolaborals i econòmiques que repercutixen en l’activitat de l’empresa sent la seua intenció aconseguir un lideratge social que servisca de punt de referència per a l’empresariat.

El seu compromís és la millora i l’escolta activa com a normes de comportament exigible en tots els nivells de l’organització, actuant de manera independent dels interessos polítics i socials.

El seu lema és promoure la cultura de l’acord, la cooperació i la millora contínua en el marc de la iniciativa ètica de la vida empresarial.

A Vicent Cucarella Moreno, en la modalitat de Esports

Vicent Cularella signa al llibre d'or amb tota la seua família

Vicente Cucarella va nàixer el 17 de maig de 1950 a Alzira. Els fets més rellevants d’este alzireny, que premiem amb la Insígna d’Or de la Ciutat, com a esportista, són:

En 1960, en ingressar en l’Institut Laboral per a estudiar el Batxillerat, es va interessar pel handbol en vore’l practicar en l’Institut. Va formar part d’un equip d’handbol d’alumnes de l’Institut que va participar en els campionats federats de l’OJE. En les distintes categories fins a juvenils.

Finalitzada l’etapa de juvenil en 1968 va passar a formar part de l’equip sénior del CB Alzira  on va desenrotllar tot el seu camí com a jugador fins a l’any 1980. Durant la seua etapa com a jugador d’handbol en el CB Alzira  aconseguíren tres títols de campió provincial, la qual cosa va fer que disputaren tres fases d’ascens a Primera Divisió. En la temporada 1974-75 va aconseguir l’ascens a Primera Divisió Nacional, categoria en què  va estar dos temporades amb el patrocini de l’empresa Avidesa, representant el nom d’Alzira en tota  Espanya.

Després de l’etapa com a jugador Vicente Cucarella d’handbol va obtindre el titul d’entrenador, i va passar a fer-se càrrec del CB Alzira. Durant esta  etapa es va aconseguir dos vegades el títol de campió de Primera Provincial,  va jugar la fase d’ascens a la categoria de Segona Divisió Nacional, categoria acabada de crear; i va alcançar l’ascens en el sector d’Albacete. Després de militar diversos anys en Segona Divisió Nacional es va aconseguir el títol de campió i la disputa de la fase d’ascens a Primera Divisió Nacional, i van ser primers en la fase d’ascens, disputada en  El Vendrell (Tarragona), fet que va suposar jugar novament el CB Alzira en Primera Divisió Nacional.

Per motius econòmics es va renunciar, després de militar una temporada en Primera Divisió Nacional, seguir en la dita categoria, i passà de nou a jugar en Segona Divisió Nacional.

Durant la seua etapa com a entrenador en el CB Alzira també va dirigir a equips de base, infantils, cadets i juvenils, i foren campions Provincials en la categoria d’Infantils.

En la temporada 1986-87 Vicente Cucarella va obtindre el títol àrbitre d’handbol, i es va dedicar a esta labor, sense deixar de ser directiu del CB Alzira, fins a la temporada 1992. Com a àrbitre d’handbol va ascendir de categoria Provincial a Segona Divisió i a Primera Divisió.

Amb la fusió del CB Alzira i el CB València, tenint la seu del club a Alzira, va passar a formar part de l’estructura del nou club que va aconseguir en la seua primera temporada a Alzira l’ascens a la Divisió d’Honor. Durant l’etapa del CB Alzira en Divisió d’Honor es va aconseguir la Copa del Rei i la Copa d’Europa EHF.

Cucarella amb els seus

Per motius econòmics es va deixar la categoria de Divisió d’Honor, i es va crear, perquè no desapareguera el handbol a Alzira, l’ADC Ribera Alta Alzira en la temporada 1994-95, denominació actual del club d’handbol alzireny, del qual és president des de l’any 1998.

En l’actualitat l’ADC Ribera Alta Alzira fomenta el handbol en uns quants col·legis d’Alzira, on hi ha equips federats d’infantils i sèniors masculins en Primera Divisió Autonòmica i femení en Segona Divisió Nacional.

Com a periodista, de Vicente Cucarella podem destacar:

Els començaments de Vicente Cucarella en el món de la comunicació  van ser l’any 1981 en l’emissora Ràdio Alzira de la cadena SER, en la qual feia diferents labors dins de l’àmbit esportiu durant cinc anys, sent directors de Ràdio Alzira, Ismael Mascarell i després Alfonso Rovira. S’ocupava de la part esportiva dins del programa d’informatius Terra Nostra,  que conduïa Bernardo Clari.

Creà un programa de futbol a manera d’un carrusel esportiu comarcal dels equips de Regional Preferent i de la categoria en què militara la UD Alzira,  que s’emetia en la vesprada del diumenge. Al mateix temps que també es transmetien en directe els partits de futbol de la UD Alzira.

Durant dos anys va presentar un programa nocturn que s’emetia de dilluns a divendres a les onze de la nit amb en nom de Puerta Abierta al Deporte, en el qual tenien cabuda tots els esports. Va intervindre en diverses ocasions en el programa Hora 25 que dirigia José María García.

Després de finalitzar l’etapa en  Ràdio Alzira, passà a formar part de Ràdio Nacional d’Espanya a València, on seguia en Ràdio 5 tota l’actualitat esportiva d’Alzira i la comarca de la Ribera. En esta etapa va coincidir amb l’ascens de la UD Alzira a Segona Divisió, per la qual cosa en cada jornada que el conjunt blaugrana alzireny disputava els seus partits, com a local, intervenia en el programa de Ràdio Nacional, Tablero Deportivo que dirigia José Manuel Gozalo.

Formant part de Ràdio Nacional d’Espanya, es va fer càrrec de la corresponsalia del periòdic Las Provincias, que en aquell moment encara no tenia la Delegació a Alzira. Després de la posada en marxa de la Delegació de la Ribera de Las Provincias a Alzira fins a l’actualitat, està al càrrec com a redactor de tota l’actualitat esportiva de les comarques de la Ribera, la Costera, la Canal i la Vall d’Albaida.

De la mateixa manera, també és redactor esportiu de Riberaexpress i Ribera Televisío  en la qual realitza transmissions esportives de diversos àmbits en col·laboració amb Pascual García.

Al Dr. Juan Antonio Avellana Zaragoza, en la modalitat d’Activitats Diverses

El Dr. Avellana amb la seua família

El Dr. Juan Antonio Avellana Saragossa (Castelló de la Plana, 1 de març de 1960), és especialista en Geriatria per programa MIR i actualment Coordinador de la Unitat de Geriatria i de la Unitat de Deteriorament Cognitiu de l’Hospital Universitari de la Ribera.

És Màster en Envelliment i Salut, Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València i professor agregat de Geriatria en la Universitat Catòlica de València; director en diversos estudis per a l’obtenció de la suficiència investigadora i en tres tesis doctorals; formador de metges i especialistes (més de 20 cursos i màster d’escoles i universitats), formador de tutors de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària i membre durant els anys 1997 i 98 de la Comissió Nacional de l’Especialitat de Geriatria en el Ministeri de Sanitat.

Ha format part de distints grups de treball i de comissions clíniques i científiques en l’Hospital Geriátrico Virgen del Valle de Toledo, en l’Hospital Universitari de la Ribera, en les Societats científiques nacionals i autonòmiques de Geriatria, en l’Escola Valenciana d’Estudis per a la Salut i en diversos plans de salut de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana.

Ha sigut president de l’Associació Nacional de Residents de Geriatria i de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia, president electe de la Societat Espanyola de Medicina Geriàtrica i president, vicepresident o membre del comité organitzador o científic en dos congressos autonòmics, cinc nacionals i dos internacionals de Geriatria.

Ha col·laborat en treballs d’investigació que han suposat més de 50 ponències a congressos autonòmics, nacionals i internacionals. Autor de diversos articles publicats en revistes nacionals i internacionals, capítols en llibres i en revistes electròniques. Editor d’un llibre i membre del consell editorial de diverses revistes científiques. Investigador principal o col·laborador en 8 Ajudes a la Investigació i projectes d’I+D d’especial rellevància per a empreses o administracions. Investigador principal o col·laborador en altres 10 projectes d’I+D finançats en convocatòries públiques nacionals i un europeu dins del Programa Leonardo da Vinci. Un premi a la investigació en congrés nacional, un premi a la investigació en congrés autonòmic i internacional, un premi nacional a la investigació a la millor iniciativa d’investigació en farmàcia i finalista en dos edicions dels premis Esteve a la investigació.

Els doctors José Emilio Llopis i Juan Antonio Avellana

És membre de la Xarxa Nacional d’Investigació en Envelliment i Fragilitat, de  l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva,  de l’Institut Valencià d’Investigació en Envelliment Saludable i de la Fundació Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Finalment, i en este any 2011, ha rebut en la Conselleria de Sanitat i per part de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer el reconeixement públic a la seua tasca en favor de les persones amb Alzheimer.

5 Comentarios

  1. Felicidades Vicent, te lo mereces por los muchos años de trabajo en favor del deporte y el periodismo. Vicente Furió

  2. Moltes felicitats a tots els guardonats, en especial al meu amic i company Vicent Cucarella, bona persona, gran profesional i que diu el que pensa, es a dir «las verdades del barquero».

    Felicitats, amic

  3. Enhorabona Vicent, supose que a eixe «directiu» de la UD Alzira que et va insultar estarà calladet un temps. De veres t’ho mereixes esta distinció.

  4. Una vegada més has demostrat la teua categoria. En nom de tots el amants del HANDBOL D’ALZIRA te donem la mes sincera enhorabona. GRACIES.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here