Agricultura de Sueca augmenta un 243% la partida per a contractar peons agrícoles

0
606

El regidor Dimas Váquez

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Sueca ha decidit augmentar, per al 2012, un 243% la quantitat destinada a la contractació de peons agrícoles, respecte al 2011. “Hem passat de destinar 32.000 euros en 2011 a 78.000 euros en 2012, augmentant esta partida dins de les nostres possibilitats i pensant que, a data de hui, és més necessària”, ha assenyalat el regidor d’Agricultura, Dimas Vázquez.

Amb esta mesura, des de la Regidoria es pretén mitigar, en la mesura que siga possible, la situació actual. “Encara que els Ajuntaments no són els que realment poden solucionar el tema de la desocupació, els equips de govern estem obligats almenys a intentar alleujar en la mesura que es puga esta difícil situació de desocupació”, ha afegit Vázquez qui, després de comprovar l’enorme quantitat de ciutadans inscrits en la nova bossa de peons agrícoles, va sol·licitar a l’Ajuntament augmentar la partida per a futures contractacions, i que d’esta manera les ofertes de treball pogueren arribar a més famílies de Sueca, “encara que, malauradament, no podrà ser a totes a les quals m’haguera agradat arribar”.

Una vegada es dispose del llistat de treballs manuals agrícoles, es passarà a la contractació per orde de bossa i segons les necessitats del treball. “Este any que ve des de l’Ajuntament es tindrà l’handicap econòmic afegit d’haver de fer-se càrrec, en primera persona, dels 37.000 euros anuals que enviava la Conselleria d’Agricultura, des de 1990, al Consell Agrari en matèria de personal, i que ara, recentment se’ns ha notificat, es deixaran d’enviar a causa dels retalls; així com també la retirada de la subvenció en matèria de manteniment de camins rurals que es rebia i que també ha anul·lat la Conselleria en el seu pla d’austeritat. Esperem que esta austeritat siga equànime en tots els sectors, i no especialment, com ocorre moltes vegades, en els més necessaris”, ha conclòs Vázquez.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here