Benimodo acollirà la XV Assemblea d’Història de la Ribera en novembre de 2012

0
344

Vista aèria de Benimodo

L’Assemblea d’Història de la Ribera és un consolidat encontre d’historiadors, investigadors, especialistes universitaris i professionals de l’ensenyament, que se celebra des de l’any 1980 a la comarca i en el qual es tracten sobretot temes històrics centrats en la Ribera. L’assemblea sol tindre una periodicitat de 2 anys i disposa del recolzament de la Universitat de València.

Diverses localitats han acollit l’Assemblea d’Història de la Ribera des de l’any 1980: Sueca, Algemesí, Carcaixent, l’Alcúdia, Almussafes, Alzira, Sumacàrcer, Cullera, Benifaió, Antella, Corbera, Guadassuar, Llombai i Alginet.

El Ple de l’Ajuntament de Benimodo aprovà per unanimitat la celebració d’aquesta XV assemblea i després d’una primera reunió del secretariat permanent, s’acordà que el tema monogràfic d’aquesta serà el de “La música a la Ribera del Xúquer”, en el qual s’inclouran aspectes com: la música de capella, el folklore, les corals, les bandes de música, compositors, instruments i instrumentistes.

D’altra banda, es continuarà mantenint una sessió paral·lela miscel·lània que tractarà aspectes relacionats amb les Fonts i Metodologia, Arqueologia, Història Antiga, Història Medieval, Història Moderna, Història Contemporània, Art i Geografia.

Pau Armengol i Rafael López son els Secretaris Locals d’aquesta Assemblea.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here