Més Algemesí diu que la empresa que segons l’Ajuntament construirá 700 vivendes no pot pagar els 44.000 euros d’IBI

1
463

Antiguas naves de Copal

El dia 6 de desembre Algemesí era notícia en la premsa perquè l’empresa propietària dels terrenys de l’antiga COPAL havia sol·licitat el permís de demolició de les instal·lacions. La màxima autoritat municipal donava a conèixer la notícia creant falses expectatives sobre la reactivació de l’economia local. Tal i com queda clar amb la documentació que obra en poder de MÉS ALGEMESÍ, el primer edil era en aquell moment plenament conscient de quina és la delicada situació econòmica de la propietària del terreny.

Tot i que és cert que una de les empreses d’aquest grup ha sol·licitat permís per enderrocar les instal·lacions, no és menys cert que el passat dia 14 de juliol, i fora del termini voluntari de recaptació, l’empresa FERROBÚS va sol·licitar de l’Ajuntament fraccionar el pagament de l’Impost de Bens Immobles d’aquests terrenys, impost que ascendeix a 43.951€. És evident que una empresa que no pot fer front a aquesta quantitat no està en condicions d’emprendre una obra de desenes de milions d’euros. De fet, i tal i com consta en l’exposició de la Resolució d’Alcaldia 2029/2011 de 11 de novembre sobre aquesta petició, l’empresa ho solicita perquè a “causa de la crisi que pateix el sector immobiliari ha provocat que la societat no tinga liquidesa encara que té en propietat molts actius i bens immobles.” Segons ens han comentat diverses fonts l’enderroc es fa per dos motius. El primer, perquè el nou Real Decret-Llei 8/2011 que en el seu article 21  estableix com a obligatori que els edificis de més de 50 anys estan obligats a passar una Inspecció Tècnica d’Edificis i el segon per evitar els problemes de vandalisme i ocupació que s’havien donat. Als quasi 44.000 per l’impost cal afegir que amb data 27 d’octubre havia imposat a l’empresa 8790,24€ (20%) en concepte d’interessos de recàrrec per constrenyiment, la qual cosa agreuja la situació de la immobiliària que el dia 9 de novembre –dos dies abans de la resolució d’Alcaldia- sol·licita novament el fraccionament i l’anul·lació del constrenyiment.

El que resulta cridaner és que el senyor Alcalde, que amb data de 11 de novembre aprova  una resolució concedint-hi el fraccionament de l’IBI, quasi un mes després insinue, perquè li interessa políticament, que a Algemesí es va a construir un PAI amb 700 vivendes. Novament els polítics municipals en el govern, seguint la seua pràctica habitual, intoxiquen i desinformen l’opinió pública local. No és lògic que una empresa que no pot pagar 44.000€ estiga en condicions de construir un PAI. De fet la Resolució 2029/2011 que obra en poder de MÉS ALGEMESÍ atén la petició de l’empresa permetent el fraccionament en 12 mensualitats dels 44.000€ als quals cal afegir els interessos de demora corresponents i no  anul·la el recàrrec de constrenyiment tot i que es rebaixa, atenent a la llei tributaria general, d’un 20% a un 5%.

Però a més d’aquest clar exemple de desinformació, les declaracions són, a més, exagerades. En un principi els càlculs dels tècnics municipals en el Pla de Reforma Interior de la zona –es pot veure en la fitxa corresponent del PGOU que entrarà en vigor– són que el nombre “estimat de vivendes” daquesta zona seria de 498 (quasi un30% menys de les que s’han dit). Si bé es cert que si tot el que construís  fos VPO (d’uns 80m2), segons el “sostre de construcció” permetria arribar a les 700, no és lògic que abans d’entrar en vigor un PGOU la màxima autoritat presente a l’opinió pública unes xifres diferents a la dels tècnics. Novament aquestes manifestacions mostren el desconeixement de la màxima autoritat dels informes i xifres del tècnics municipals.

MÉS ALGEMESÍ considera molt preocupant i perjudicial per a la ciutat que la persona que més informació deu tenir en l’Ajuntament no siga sabedora d’ella o l’amage –per dir-ho educadament- a la ciutadania.

MÉS ALGEMESÍ, que té la transparència com a una de les seues senyes d’identitat, considera imprescindible donar a conéixer l’autèntica realitat al voltant d’unes declaracions “fantasioses” que demostren clarament com l’actual equip de govern manipula i enganya l’opinió pública amb unes dades que no es corresponen per a res amb l’autèntica realitat que estem vivint.

Comunicat de Més Algemesí

1 Comentario

  1. ¿En Algemesí todavía están con el tema inmobiliario? En Alzira, las viviendas que construyó «el Ferrobús» aún van con pleitos. Bueno, esto no quiere decir nada ¿o sí?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here