Més Algemesí denuncia que l’Ajuntament sols traurà 12.500 euros anuals del pàrquing que ha costat 5,5 milions

0
312

La màxima autoritat municipal considerava que la construcció del pàrquing municipal del Mercat no era “de cap manera, un negoci ruïnós”, ja que esperava cobrar per anticipat un cànon de 800.000€, a més del lloguer que deurà abonar la concessionària. Certament presentat així no és un negoci ruïnós, però d’acord amb el plec de condicions que ha presentat a la comissió informativa dues setmanes després de fer aquesta declaració, sí que ho és. L’Ajuntament pretén treure a concessió conjuntament la gestió de l’ORA i la del pàrquing. En l’actualitat el cànon que paga l’actual empresa adjudicatària de l’ORA és de 7.000€ anuals.

En el plec de condicions que s’aprovarà previsiblement en el pròxim plenari serà de 7500€.  Per la gestió de les places en rotació de la segona planta del pàrquing -109 places-, més les que no es venguen de la primera, l’Ajuntament ingressarà 12.500€ anuals en concepte de cànon. El plec de condicions no estipula, en contra del que va manifestar, cap tipus de quantitat més en concepte de lloguer.

Cal recordar que el pàrquing ha costat 5’5 milions, a més de tota una sèrie de despeses “ocultes”: enderroc de l’anterior mercat i de la reforma que estava a mig fer, mig milió d’euros fins ara de lloguer del local on està ubicat l’actual mercat; i això sense entrar a valorar la pèrdua de beneficis per als comerços afectats-.

Els contribuents valencians,tant si són algemesinencs com si no, han invertit en els últims quatre anys uns 6,5 milions d’euros en aquest projecte per tal que l’actual equip de govern puga obtenir, pel la concesió d’una única planta del pàrquing que haurà costat uns 3’5 milions d’euros, 12.500€ a l’any. Es mire com es mire això és un negoci ruïnós, encara que tinguem en compte la rendibilitat socioeconòmica que es puga obtenir. Projectes megalòmans com aquests, fets amb diners públics són els que ens han dut a l’actual situació de ruïna econòmica.

És doncs totalment fals que l’Ajuntament ingressarà 800.000€ per anticipat. L’Ajuntament ingressarà 150.000 euros de l’ORA i 250.000 del pàrquing perquè cobrarà per anticipat els 20 anys de concessió del servei. 7,500€ anuals de l’ORA més 12,500€ anuals del pàrquing sumen 400.000€ en total. Donat que el cànon de l’ORA ja es venia pagant anualment, el que s’ingressaran gràcies al Mercat no serà 800.000€ com havia dit l’Alcalde, sinó 250.000€.

Però el problema no està en la quantitat, sinó en que l’actual equip de govern està actuant deshonestament. Aquest cànon que es cobrarà per anticipat és en realitat una forma encoberta d’endeutar-se. L’actual equip de govern pretén gastar-se diners que no són d’ell sinó de les futures corporacions. Pretén cobrar en 2012  diners que deuria ingressar i gastar la Corporació existent en 2032. L’actual equip de govern adopta així una política de “terra cremada” que serà nefasta per a les futures corporacions que no sols heretaran un deute, sinó que veuran minvada la seua capacitat econòmica.

Resulta totalment immoral cobrar per anticipat uns diners que no et pertanyen. Tot això sense tenir en compte que s’està anant en contra, com a mínim, de l’esperit de les actuals lleis d’estabilitat pressupostària. Potser en altres temps aquesta pràctica fos habitual i ben vista, però hui en dia, i tenint present els objectius economicopolítics actuals tal pràctica és inadmissible. Si a l’acabament de les actuals concessions administratives l’actual equip de govern comença a cobrar per anticipat tots els cànons –piscina, bars, aigua potable…- podria deixar sense importants recursos econòmics les posteriors corporacions.

Així doncs, no sols manifestem que la construcció del pàrquing del Mercat ha estat un negoci ruïnós per al contribuent valencià i algemesinenc, sinó que la  pretensió de l’actual equip de govern de cobrar el cànon dels propers 20 anys resulta totalment insolidària, irresponsable, immoral i econòmicament nefasta. MÉS ALGEMESÍ s’oposarà amb totes les seus forces a aquesta pretensió que no pot més que qualificar com un espoli ad futurum i utilitzarà tots instruments legals que tinga al seu abast per intentar impedir aquest desficaci dels qui estan demostrant ser uns mals gestors de la hisenda pública.

Comunicat Més Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here