Alzira clausura el Taller d’Ocupació on ja hi han alumnes que han trobat un lloc de treball

0
385

El MUMA d’Alzira ha acollit aquest matí la cloenda del Taller d’Ocupació “T’Estime: Vida i Artesania» que han impartit els professionals del departament d’IDEA en tres branques diferents: Geriatria, Ajuda a Domicili i Ebenisteria i Restauració de Mobles.

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, al costat de la cap territorial de la secció de formació del Servef, Carmen Payno, ha lliurat els diplomes als 30 alumnes que han participat del mateix, així com a aquelles entitats i empreses que han col·laborat.
Aquest projecte formatiu d’un any ha sigut possible gràcies a una subvenció aportada per la Consellería d’Economia, Hisenda i Ocupació, que ascendeix a la quantitat de 564.944 euros.

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha destacat: “Des de l’Ajuntament d’Alzira us donem les gràcies pel vostre treball desenvolupat al llarg d’enguany. Un any el que us heu format en les diferents especialitats i les heu posat en pràctica. Agraïsc també la col·laboració de totes les empreses i entitats que fan possible que aquest taller es puga dur a terme. Avui quatre dels vostres companys no han pogut vindre a arreplegar la seua diploma per estar treballant, una molt bona notícia que manifesta la importància del taller i els seus resultats més que positius. Així com que una de les alumnes del passat any estiga treballant i haja vingut a arreplegar el diploma com a empresa col·laboradora. Un fet que fa que treballem amb més il·lusió i amb un únic objectiu, promocionar la formació i l’ocupació en la nostra Ciutat”.

Satsifacció d’alumnes i monitors

Bernat Costera en les práctiques fetes a Itàlia

Bernat Costera, un dels alumnes-treballadors del Taller d’Ebenisteria i Resaturación de Mobles, va mostrar a Riberaexpress la seua satisfacció pel desenvolupament del curs. «Hem estat un grup de 10 alumnes un any aprenent la diferents tècniques en restauració de fusta, mecanització i acabat».

En total han sigut 1.920 hores d’experiència i entre les tècniques apreses pels alumnes estan la de la lluita contra els mircoorganismos que ataquen a la fusta com el corcó. Bernat Costera va explicar que un dels treballs més «gratificants» ha sigut la restauració dels mobles de la Casa Alós.

Però sens dubte, una altra experiència d’aquest alumne ha sigut el poder viatjar a Itàlia, gràcies a un projecte Europeu, al costat de 3 companys més, per a aprendre noves tècniques. «A Itàlia hi ha moltes empreses que es dediquen a la fusta, allí hem après noves tècniques, nou acabats i a més en aquest país treballen amb materials més naturals, no estan tan industrialitzats».

Una vegada acabat el curs arriba l’hora de la veritat per a la inserció laboral. Bernat Costanera ho té molt clar: «Vaig a esperar una poc però tinc un projecte per a muntar un negoci de restauració de mobles i fusteria».

Rafa Parra i David Sáez (monitor) durant el curs

Un altre alumne, Rafa Parra, va explicar que, a més d’aprendre tècniques d’ebenisteria i restauració «també hem après informàtica i valencià».
Aquest taller que ha oferit l’Ajuntament «em va a servir per a ampliar els meus coneixements i el meu currículum, ho valore de forma molt positiva».

David Sáez ha sigut el mestre o monitor d’aquest grup que va qualificar de «una gran família, han sigut uns alumnes-treballadors excel·lents».
Sáez va explicar que moltes de les persones que passen per aquest tipus de tallers provenen de l’atur i el que té de bo aquest curs és que ixen amb un ofici après que els obri bastant el mercat laboral». «Hi han molts aturats que no tenen ofici i ací ho poden aprendre», va assenyalar.

Des de Riberaexpress felicitar al departament d’IDEA per la magínifca tasca que reatlizen.

Foto de família a la cloenda del curs

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here