Compromís per l’Alcúdia reclama l’estudi d’alternatives al macroabocador de La Garrofera

0
292

Protesta contra la proposta del Consorci

Compromís per l’Alcúdia demana la retirada de la proposta efectuada pel president del Consorci i l’estudi d’alternatives entre tots els membres del consorci. En tot cas cal descartar la ubicació en una zona tan pròxima a nuclis habitats i que ja han patit les molèsties de l’actual planta de residus.

Més de 20 ajuntaments votaren ahir en contra del procediment d’urgència de la sessió del Consorci de Residus, posant de manifest com està actuant el president de la institució i alcalde de Guadassuar, amb una polítics de fets consumats, volent imposar les seues propostes a les que s’oposen els municipis més pròxims i afectats.

L’Alcúdia i Massalavés porten 20 anys soportant molèsties

Cal assenyalar que aquestes propostes que es donen a conèixer el dia 14 en una reunió informal de la Comissió de Govern -8 dies abans de la sessió convocada per ahir- estaven en marxa en complet secret des de fa mesos, sense que la Presidència del Consorci informara a la resta de components del Consorci, malgrat que s’han celebrat una parell de reunions en els darrers mesos, una d’elles per a procedir a elegir al president del Consorci i a la Comissió del mateix el passat 4 d’octubre. És el 7 de juliol de 2011 quan el president del Consorci, José Ribera, requereix a l’empresa adjudicatària del contracte Reciclados Ribera del Xúquer S.L. per a que presente la documentació necessària per aquesta proposta de situar la segona planta de tractament de residus i l’instal·lació d’eliminació al polígon de la Garrofera de Guadassuar.

L’argument del consens per implantar la nova planta i el macroabocador en el polígon de la Garrofera, en el terme de Guadassuar, va quedar desqualificat quan els pobles més pròxims, l’Alcúdia i Massalavés, manifestaren ahir la seua oposició a que aquestes instal·lacions s’ubiquen prop dels seus termes, amb el contundent argument de que ja porten més de 20 anys suportant molèsties en forma de males olors i abocaments de la Plata de Tractament de residus sòlids urbans.

Compromís per L’Alcúdia


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here