Una errada burocràtica en la convocatòria impedix al Consorci Ribera-Valldigna aprovar el projecte del nou abocador de Guadassuar

1
310

Els alcaldes de Massalavés i Guadassuar discrepen essent els dos del PP

El plenari del Consorci Ribera-Valldigna havia aprovat per 240 vots a favor, 71 en contra i 2 abstencions la urgència del punt per traure endavant el projecte del nou abocador que deuria ubicar-se junt la Planta de tractament de residus de Guadassuar, però l’alcalde de l’Alcúdia cridà l’atenció davant un defecte formal,»s’han incomplit els estatuts» en la convocatòria.

Al convocar-se el plenari en tan sols un dia d’antelació la urgència del tema devia contar amb «la unanimitat dels assistents» inquerí a la mesa, Robert Martínez, vicepresident del Consorci. Perquè l’aprovació es fassa, per majoria, la convocatòria deu fer-se amb 8 dies d’antelació i així ha sigut reconegut pels tècnics del Consorci, pel que als pocs minuts de començar, el president i alcalde de Guadassuar, José Ribera, manifestava «senyors s’alça la sessió».

Mentres tant a les portes de l’auditori de Guadassuar un centenar de manifestants, quasi tots procedents de l’Alcúdia, llançaven consignes com aquesta «no volem macroabocadors», entre d’altres. Alguns portaven mascaretes i d’altres expresaven la seua oposició amb xicotetes pancartes i llançant bosses de fem. Fins i tot cantaren unes albaes davant l’aplaudiment dels manifestants.

Abans de la votació, tant l’alcalde socialista de l’Alcúdia, Robert Martínez com la primera autoritat local de Massalavés, Gregorio Andreu, del PP, es mostraren contraris a la nova instal.lació per considerar la decissió «precipitada» i «no consensuada», evidenciant la falta de consens entre les files populars.

El projecte del Consorci conta amb una macroabocador de 120.000 m2 amb una capacitat per a 2.100.000 m3 de residus i estarà ubicat a uns 700 metres de l’actual planta de residus, junt la Sèquia Reial del Xúquer a 3 km de l’Alcúdia i a 1,7 km de Massalavés. I la nova planta tractarà prop de 100.000 tones anuals de residus no orgànics, tot jus al costat de l’actual instal.lació.

Des de el Consorci s’assegura que «els dipòsits ecològics son nets i no provoquen olors», el seu president, José Ribera tornà a insistir, anit, que el s «residus van embalats i empaquetats amb plàstics i convidà els assistents a que presenten altres alternatives.

Els alcaldes de l’Alcúdia (PSOE) i Massalavés (PP) en contra del projecte

Per la seua part, Martínez preguntà quina és la urgència després de 5 anys, i manifestà que «és pràcticament impossible «llegir-se tota la documentació en tan poc de temps», per tant demanà que «es retirara la urgència». L’alcalde de l’Alcúdia proposà que una empresa estudiara el terreny dels 52 pobles del Consorci «i emetera un informe», després de mostrar la seua oposició a les noves instal.lacions «perquè l’Alcúdia porta una bona factura pagada en els últims 20 anys».

En semblants termes es pronuncià l’alcalde popular de Massalavés, Gregorio Andreu «el meu poble és el més sufrit de tota la comarca la planta ens afecta més que a l’Alcúdia, esta mateixa vesprada feia olor als carrers de Massalavés» acabà dient.

Una vegada tancada la sessió Andreu intentava convèncer  l’alcalde de Guadassuar dient-li «els abocadors deuen estar el més lluny possible dels pobles perquè cap veí es queixe». En declaracions fetes a Riberaexpress, el regidor de Compromís per l’Alcúdia, Paco Sanz manifestà que els dipòsits ecològics dels que parla projecte són «en realitat basses de lixiviats de 9.000 m3» i que «l’Alcúdia ja ha contribuït prou a la causa, la comarca és molt gran, per tant tindrem que estudiar entre tots la ubicació del futur abocador i no imposar-lo, a més hi han irregularitats en el projecte».

f
Els manifestatns davant l'Auditori de Guadassuar

1 Comentario

  1. Con tantas prisas por poner en marcha el nuevo negocio se les olvida que tienen que cumplir con la legalidad. Da igual, como no les importa hacer el ridiculo porque tienen la mayoría, efectuarán otra convocatoria y les importa un comino lo que digan o piensen los demás, viva la democracia orgánica. Saludos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here