El Bloc afirma que les mesures anti crisi del PP-PSPD de Carcaixent «son necessaries però insuficients»

8
359

Paco Salom (Bloc-Compromís)

Hem conegut per la premsa que el govern municipal PP-PSD pensa plantejar a la resta de grups municipals unes propostes per frenar la crisi financera municipal. Entre les mesures anunciades està la reducció de sous de regidors, de les retribucions per assistències a òrgans col·legiats, i de les assignacions a grups polítics, així com regular el cobrament de dietes.

Des de BLOC-Compromís valorem positivament la proposta, entre altres motius, perquè coincideixen amb tot allò que vam demanar el 30 de juny passat, i que van ser rebutjades airadament per PP-PSD. Ha costat però finalment el PP-PSD han entrat en raó. Benvingut siga el canvi, tot i que falta veure la concreció i els detalls de les propostes.

No obstant això, volem deixar clar que la greu situació per la que passa l’ajuntament de Carcaixent demana açò i molt més. Des de de fa mesos estem demanat que tots els grups (govern i oposició) ens reunim per consensuar mesures per eixir de la crisi financera en que està l’ajuntament, i esta reunió al dia de hui, tot i haver estat acceptada fa dos mesos pel regidor d’Hisenda, pel portaveu del PP i per la mateixa alcaldessa, encara no s’ha convocat.

Per això tornem a demanar a l’equip de govern que convoque tots els grups de l’oposició, per treballar en comú, i actuar amb la màxima celeritat possible. Cal actuar amb urgència i en profunditat, perquè per molt que ara el PP presumisca d’haver salvat en l’últim extrem el pagament de les nòmines i paga extraordinària de Nadal, la situació de tresoreria i de liquiditat de l’Ajuntament és insostenible, i a partir de gener elsproblemes tornaran a estar damunt la taula. PP-PSD poden convocar-nos o no. Esperem que ho facen. Però si finalment decideixen no comptar amb els grups de l’oposició, al menys els exigim que actuen sense perdrre més temps, sense esperar a res perquè tenen majoria suficient per fer-ho.

És necessari actuar amb urgència. Els mesos perduts ja no és poden recurperar. Per això cal posar-se ja a treballar per revisar i reduir la despesa corrent, amb un retall de les quantitats que afectes als regidors i als grups municipals, si, però també actuar en molts serveis municipals, en la seua reorganització, introduint major disiciplina i control de la despesa en algunes delegacions municipals, i buscar fins i tot la col·laboració de la ciutadania. Així com actuacions per augmentar els ingressos i la liquiditat municipals.

Comunicat del Bloc

8 Comentarios

 1. A mi me parece que un ayuntamiento hay que gestionarlo como una empresa privada, si hace falta hacer un ere, se hace, si hay que bajar las retribuciones, se bajan, si hay que despedir, se despide, si hay que reducir las subvenciones se hace, si hace falta……. se hace, etc…
  Rigor, seriedad, austeridad y ya vendran tiempos mejores.

  • No Willy, no se puede gestionar igual, porque en una empresa privada el que gestiona se juega su dinero y en un ayuntamiento el alcalde de turno se juega el dinero de los contribuyentes.
   Con los condicionantes que tienen los alcaldes ya ves a la ruina que nos han llevado -por lo menos esta de aquí-, imagínate si la gestión fuera como tú dices. Estaríamos peor que la CAM.

 2. Noticia del Bloc!!!

  el senyor Paco Salom mirant-se les ungles i poc més… al que ens tenen acostumats el montó de grupets este, articles de xixa i nabo per a no dir res.

  Nosaltres ja ho sabíem,…
  nosaltre ja ho diguerem…
  nosaltres …nosaltres…nosaltres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here