Tots els grups polítics de l’Alcúdia convoquen una manifestació a Guadassuar contra l’abocador

0
339

Representants del PP, PSPV i Compromís en la reunió

Va ser la primera decisió presa pels representants de les associacions cíviques i culturals de l’Alcúdia, reunits en una convocatòria d’urgència feta pels tres grups polítics amb presència a l’Ajuntament

La convocatòria, feta pública a través de les xarxes socials, el correu electrònic i unes cartes urgents enviades dimarts a presidents i presidentes de les diferents associacions que formen el teixit social de l’Alcúdia, va aconseguir reunir vora un centenar de persones a la sala 1 de la Casa de la Cultura.

En la taula, un representant per cada un dels partits presents a l’Ajuntament: pel PP, Jose Luís Vallés, Paco Sanz per Compromís i l’Alcalde, Robert Martínez, pel PSPV.

Per començar la reunió, s’explicà als assistents en què consisteixen les noves instal·lacions que el Alcalde de Guadassuar i president del Consorci de Residus Ribera-Valldigna pretén instal·lar dins del seu terme municipal, però més a prop dels veïns de l’Alcúdia o de Massalavés que dels seus propis veïns: Una nova planta al costat mateix de la ja existent, de 14.278 m2 de superfície, preparada per a tractar quasi 100.000 tones anuals de residus no orgànics i un abocador de 120.000 m2 (prop de 150 fanecades) que, a més, tindria 30m de fondo, amb una capacitat per a 2.100.000 m3 de residus i se situaria al mateix costat de la Sèquia Reial del Xúquer, a una distància d’uns 3 km dels pobles de l’Alcúdia i Massalavés.

Tot seguit, prengueren la paraula els tres representants polítics, intentant en tot moment deixar a banda les discrepàncies que podrien haver entre els models ideals de gestió de residus de cadascun i deixant clar l’acord fonamental entre tots ells: “NO A LA REQUALIFICACIÓ del polígon industrial per a augmentar el grau de perillositat i molèsties, i NO a la construcció d’una SEGONA PLANTA DE TRACTAMENT DE RESIDUS NI D’UN ABOCADOR”

Partint d’este acord, la taula va deixar clar que es durien endavant accions en els dos camins possibles, per una banda el camí jurídic i per altra la mobilització social per a mostrar el rebuig. En este segon camí, de la reunió va eixir ja la primera acció social: una manifestació, dijous 22 de desembre, a les 7.30 de la vesprada, a la porta de l’Auditori de Guadassuar, on se va a celebrar la reunió d’urgència del Consorci de Residus per a tractar precisament el tema de la segona planta de Tractament i de l’abocador.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here