L’Ajuntament d’Almussafes forma a vint parats com a carretoners

0
415

Participants en el curs

El curs s’enquadra en l’oferta formativa de huit tallers subvencionats pel SERVEF

Dilluns passat dia 19, el consistori d’Almussafes va inaugurar el curs teoricopràctic del maneig de carretons elevadores, integrat en el paquet de huit cursos dirigits a persones en situació de desocupació de la localitat, amb els que el consistori municipal planteja una oferta de 190 places. El SERVEF sufraga el cost d’este taller gratuït, en el que els vint veïns i veïnes d’Almussafes participants es titularan com a operadors de carretons.  El curs, que comprén 35 hores de formació en horari matinal, es clausurarà divendres que ve dia 23.

L’alcalde d’Almussafes, Albert Girona, i la regidora d’Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes, van visitar ahir dimarts dia 20 als vint alumnes que precisament van començar la seua formació, durant la jornada del dilluns com a operaris de carretons elevadores. “Esta ferramenta impulsa el seu reciclatge professional, a més d’augmentar les seues possibilitats laborals, ja que hi ha una important presència d’operadors logístics i empreses del sector de l’automoció que sol·liciten carretoners formats i amb la titulació oficial”, explica el president de la corporació.

El taller, impartit per un tècnic de prevenció qualificat amb experiència contrastada en formació d’operaris d’equips mòbils autopropulsats, comprén 35 hores de formació pràctica, que s’està desenrotllant en el propi magatzem municipal emplaçat en el polígon industrial Rei Joan Carles I, així com l’aprenentatge de continguts teòrics, que es van impartir durant la jornada de dilluns passat en el Centre de Formació de Persones Adultes.

Este és el segon taller d’estes característiques que impulsa l’ajuntament en l’últim any, ja que en el 90 per cent de les ofertes de treball en què se sol·licita un carretoner figura com a requisit imprescindible la formació teoricopràctica per a poder manejar les dites màquines. De fet, tal com establix la normativa legal vigent – Llei de Prevenció de Riscos Laborals i el Reial Decret de disposicions mínimes d’equips de treball -, la conducció d’equips automotors està reservada a aquells treballadors que hagen rebut una formació específica per a la conducció segura de les esmentades màquines.

El programa de formació per a desocupats entre 16 i 65 anys de l’Ajuntament d’Almussafes planteja altres set temàtiques relacionades amb l’administració, però preferentment amb els sectors agrari i industrial. L’agricultura i la citricultura ecològiques, la poda de cítrics i la manipulació de plaguicides d’ús Fitosanitari són els cursos que centren l’apartat agrícola. Per la seua banda, un taller d’ofimàtica avançada mixta i els cursos d’operador de fred industrial i manteniment electromecànic són les opcions plantejades per a l’apartat administratiu i industrial. Els esmentats programes formatius s’iniciaran en el moment en què es cobrisquen totes les places oferides per l’ajuntament.

L’Ajuntament d’Almussafes distribuïx gratuïtament a tots els veïns el calendari municipal

El consistori d’Almussafes ja ha iniciat la distribució de l’almanac de 2012 en la localitat. Davall el títol “Londres, seu dels jocs Olímpics i Paralímpics”, l’ajuntament invita a reflexionar sobre la rellevància esportiva, cultural i social d’este esdeveniment multiesportiu d’abast mundial, aprofitant el calendari municipal del nou any, tot un clàssic que s’entrega a tots els veïns  i del que s’han editat de nou 3.700 exemplars.

Com en les anteriors edicions, l’almanac de 2012 – el repartiment gratuït del qual ja s’ha iniciat en el Centre Cultural – està il·lustrat amb dibuixos creats pels alumnes d’infantil, primària i secundària dels tres centres educatius d’Almussafes. En concret, el calendari municipal inclou un total de 48 il·lustracions, prèviament seleccionades pel professorat dels col·legis d’infantil i primària Almazaf i Pontet, així com de l’IES Almussafes, que desenrotllen un assumpte específic relacionat amb la temàtica general dels jocs Olímpics i Paralímpics.

En este sentit, la il·lustració gràfica de qüestions com la pròpia història de les Olimpíades, les mascotes olímpiques, els símbols i banderes i la multiculturalitat conviu amb la mostra de les distintes disciplines esportives que protagonitzen els jocs. El mes de desembre es reserva als jocs Paralímpics, que es desenrotllaran del 29 d’agost al 9 de setembre del 2012.

En la portada, una torxa olímpica i Wenlock i Mandeville, les dos mascotes identificatives dels jocs de Londres, determinen la il·lustració dissenyada per a homenatjar este esdeveniment multiesportiu de periodicitat quadriennal i de caràcter internacional. Com en les anteriors edicions, la posterior de la contraportada incorpora informació d’interés per a la ciutadania, com el calendari de donació de sang de l’any que ve, els horaris de dipositació i arreplega de residus i utensilis diversos i un recordatori dels principals telèfons d’interés de l’administració local.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here