EU-Alzira denuncia que l’Ajuntament retallarà quasi 1 milió d’euros en llocs de treball

13
408

Ivan Martínez (EU)

EU-Alzira denuncia que l’Ajuntament d’Alzira preveu en els pròxims pressupostos del 2012 un retall de quasi la meitat de dotació en les partides de personal contractat i eventual dels distints departaments, més de 450.000 € menys. A més que el nou contracte amb l’empresa de neteja preveu uns altres 450.000 € menys i 11 llocs de treball suprimits.

El retall en personal contractat i eventual passa dels 900.000 € que s’han gastat en el 2011 en els distints departaments, als 426.000€ en total per al 2012. Com a exemple, hi ha partides com la destinada al personal contractat per a la neteja dels edificis municipals que passen dels més dels 50.000€ a una previsió de només 1.000 € per al 2012.

EU-Alzira, ha proposat altres mesures per tal que no es perden eixos llocs de treball, com ara que es negocie amb els sindicats la supressió total o parcial dels incentius laborals, com ara les productivitats que s’ordenen per decret d’alcaldia i no per la taula de negociació, i que suposen uns 110.000 €. Així com un retall als sous de l’equip de govern i la resta de regidors semblant al que se li aplicarà al grup municipal d’EU, el que suposaria uns 150.000 €. De la mateixa manera, es poden revisar altres despeses que realitzen empreses externes i que es poden realitzar per les treballadores i treballadors de l’Ajuntament.

De la mateixa manera, la reducció del contracte de la neteja en uns 450.000 € suposarà un retall de quasi el 20% de la plantilla actual de neteja, amb 11 treballadors menys. I això no repercutirà en els diners públics que es paga a la concessionària, FCC, donat que eixos diners són per als atrassos des del 2010. Amb la qual cosa, els diners que costarà a la ciutadania alzirenya seran els mateixos i amb menys llocs de treball.

Es dóna la circumstància que, a banda de l’amortització de places que no s’ocupen de funcionaris o bé de jubilacions, no es van a crear nous llocs de treball per part de l’administració local. Però, no només això, sinó que es destinarà quasi un milió menys en llocs d’ocupació vinculats a l’Ajuntament en els pressupostos del 2012. En contraposició, l’Ajuntament només ha incrementat en poc més de 100.000 en plans d’ocupació des de la regidoria de promoció econòmica.

Per a Ivan Martínez Araque, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira, “en l’actual situació no es pot consentir la destrucció llocs de treball. Des d’EU considerem que l’administració pública ha d’invertir en ocupació per a reactivar l’activitat econòmica. No és possible que l’Ajuntament deixe de destinar vora un milió d’euros en l’ocupació directa.”

Per un altre costat, EU-Alzira, a més a més, ha donat suport a les  concentracions en contra de les retallades públiques, i ha mantingut hui una reunió amb representants de CCOO en l’Ajuntament, per intercanviar opinions i estudiar les distintes propostes alternatives als retalls del sector públic.

Comunicat d’EU-Alzira

13 Comentarios

 1. Pues nada, ahora solamente queda que los políticos renuncien a sus sueldos y Alzira ya sale de la crisis por sí misma. ¡Adelante, señores concejales!

 2. Un home de desordre
  Jo apostaria per què els rics renunciaren a les seues fortunes i pagaren molt més per les seues propietats.

  • Don Paco le haré tan solo dos observaciones.
   Una. La propiedad privada es un derecho contemplado en la Declaración Universal de los Derechos Humanos. Uno es dueño de lo suyo y puede hacer con ello lo que crea más conveniente, siempre y cuando tenga en cuenta que el derecho no es absoluto y que deberá responder por la forma en que haya administrado su hacienda ante sus familiares más directos, en primera instancia, y, aún (es posible que también) ante la sociedad de su lugar de convivencia. Así pues, a nadie se le puede exigir moralmente que renuncie a lo que es suyo, por el simple hecho de que es suyo. A usted don Paco, tampoco, pues, le pediremos que se desprenda de sus bienes, para que un tercero se los dé vaya usted a saber a quién. Ahora bien, sí que se puede (y se debe) pedir que quien más tenga más contribuya. Esto es razonable e, incluso, parece que justo.
   Dos. El comunismo “ingenuo”, don Paco, no es que no se lo crea ya nadie, es que nunca hubo quien se lo creyese. Usted tampoco.
   Un saludo.

 3. Sra. Una mujer de orden:

  Parlar dels Drets Humans sols en la part que vosté ha citat em sembla molt fort, ja que en l’esmentada carta hi ha un fum de qüestions que se semblen més al que jo he citat en sols una línia, que a la seua defensa de la propietat privada, la qual cosa jo no estic en contra totalment. Precisament per això, si parlem de creure, en el que menys es pot creure avui en dia és en la Carta dels Drets Humans que vosté cita, ja que sols es compleix en la part que els interessa a vostés. A aquells que fan fortunes sense altra finalitat que els seus propis interessos personals, sense tindre en compte que la immensa majoria de la humanitat està vivint en una situació de pobresa extrema.

  Respecte al comunisme que vosté diu, el qual m’imagine que serà el comentari ridícul que fan quasi sempre els que el citen en la ximplesa que ho ha fet vosté, realment jo no me’l crec, clar que no, jo crec en el comunisme científic el qual estic segur que vosté no té ni la més mínima idea de com és. Estic segur que tampoc l’interessa en absolut conèixer-lo, ni falta que li fa. Els que si que estem convençuts d’eixa forma de viure no necessitem que persones com vosté es preocupen per ell. Vosté continue defensant el capitalisme ranci i salvatge que ha enfonsat a tota la humanitat en aquesta crisi i totes les que s’han donat al llarg de la historia, de la qual ningú dels que el defensen sap com eixir, al menys d’una forma no destructiva com s’ha fet fins ara mitjançant les guerres on es mataven milions de persones i es destruïa tot allò que es pillava per davant.

  D’altra banda sols una pregunta, ja que apareix en aquest periòdic digital la noticia: Vosté que opina sobre que el Sr. Botín haja guanyat 35.000 milions d’€ en aquestos anys de crisi? Podria comentar que diu la carta dels Drets Humans al respecte.

  I pel que fa als regidors, la meua opinió és que es presente vosté a les properes eleccions en un programa i si aconsegueix ser alcaldessa no cobre res i governe pel bé de totes i tots els ciutadans. I ja ens comptarà de que viurà. Tal vegada ho faria, si es donara el cas, de la seua fortuna, com s’ha fet sempre que no hi ha hagut un sistema democràtic. Ja ens ho coneguem: que mane el senyoret, en aquest cas senyoreta, que són els que tenen el diners.

  Que tinga un feliç Solstici d’Hivern.

  • «(…) en el que menys es pot creure avui en dia és en la Carta dels Drets Humans que vosté cita (…)».
   Si a esta opinión suya le añadimos que el socialismo científico al que usted alude abogaba por la «Dictadura del proletariado», entonces queda suficientemente explicado por qué en el mundo de hoy no tiene cabida el comunismo.
   ¡Feliz Nacimiento de Nuestro Señor Jesucristo!

 4. Vosté ni sap el que és el comunisme ni menys encara la Dictadura del Proletariat. Per la qual cosa si el seu desitg es criticar-lo el primer que hauria de fer és estudiar-lo i no anar pegant bastonades de cec, per tal de desmostrar de què està en contra, ja que queda prou pedant. N’estic segur que no ho farà ja que tinc molt clar que és el que preten vosté amb aquests comentaris. Pel que fa a les dictadures prou tenim en aquesta imposada pel capitalisme disfresat de democràcia on després de votar, els que governen, ens diuen que hi ha que fer el que diuen els «mercats» perquè ja no volen ni utilitzar el seu nom propi: Capitalisme. No perda més el temps escribint notetes d’aquestes que ja sabem que defensa vostè, a quedat suficientment clar en tot el que ha dit.
  Que siga molt feliç amb el naixement del seu senyor Jesucrist, tot per a vosté, no volem part d’eixa herència.

  • Jesucristo para mí y para los millones de fieles que durante tantos años se vieron privados de Él por causa de las dictaduras del socialismo de Estado, tanto en la (afortunadamente) antigua Unión Soviética, como en todos sus (en su momento) respectivos países satélites. Don Paco, ustedes no son demócratas, no lo han sido nunca y todavía siguen sin serlo. El problema lo tienen ustedes. Ustedes empezaron la Guerra Civil quemando Iglesias en España y saltándose abiertamente la legalidad de la Segunda República en beneficio de “su revolución”. ¡No nos vengan ahora a dar lecciones! ¡No tienen ninguna autoridad moral! ¡Feliz año de Gracia de Nuestro Señor Jesucristo 2012!

 5. La nostra lluita continuara per un estat Republicà, Federal i Laic; com la forma més plural, democràtica i lliure per a totes les persones de la nostra societat. Visca la III República Federal! La Defensarem fins a la victòria sempre.
  LLIBERTAT, IGUALTAT i FRATERNITAT!
  Salut i República!

  • Don Paco, perdone que le diga, pero le conviene exiliarse, porque España no es una República, es una Monarquía; no es Federal, es Autonómica; y no es Laica, es Aconfesional. Para usted todo esto debe de ser frustrante. Un saludo.

 6. Una mujer de orden apostaria cualquier cosa que, en primer lugar no es una mujer, y después no es cristiano, tengo claro que es un fascista cagado incapaz de dar la cara y de decir gelipolleces como todas las que ha dicho en sus anteriores intervenciones. Pues carecen de ningun rigor y se salta a la torera todas las preguntas que el tal Paco le ha hecho y que venian al caso de la crisis que padecemos como son las ganancias del banquero Emilio Botín. Ya està bien de usar la iglesia y el nombre de Dios en vano para intervenciones personales y utilicelas para su uso personal y dejenos a los demás cirstianos libres de sus talantes fascistas. Feliz Navidad y Reyes para todos.

  • Don Bernardo, en primer lugar, si yo no soy una mujer, entonces usted tampoco es un hombre. En segundo lugar, soy cristiana por la Gracia de Dios. En tercer lugar, la Iglesia Española y la ideología nacional tradicionalista estarán siempre ligados tanto si usted está cómodo, como si no. Y en cuarto lugar, una cosa está clara usted no es historiador. Un saludo.

 7. El viejo mundo capitalista se muere. El nuevo orden mundial tarda en aparecer. Y en ese claroscuro intermedio aparecen los monstruos, los llamados fascistas.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here