Aquestes festes reutilitza i regala bicicletes / Opinió: Pedro Domínguez

0
305

La bici es econòmica i no contamina

Arriba el solstici d’hivern, el dia més curt de l’any, i amb ell comencen les festes que tradicionalment celebrem per començar el nou cicle anual, una altra revolució al voltant del Sol. Durant aquests dies acostumem regalar joguets als nostres menuts i aquest any també ho farem, però amb la crisi que patim segurament seran menys els regals i algunes famílies possiblement no podran comprar nous joguets…

Per tot això i perquè tirar els joguets que quasi no s’han usat, com ocorre sovint, és un malbaratament de recursos (diners i matèries primes) i una contaminació del medi ambient (on finalment van a parar), la Ribera en Bici recomana que els joguets que encara teniu en bon estat i ja no utilitzen els vostres xiquets, perquè s’han fet majors o els tenen massa vistos, els intercanvieu amb amics o els doneu a d’altres xiquets menys afortunats. Especialment els tricicles o les bicicletes infantils, que sovint es gasten poc i es queden quasi noves arraconades a casa, regaleu-les a xiquets que les puguen tornar a utilitzar.

Per altra banda, no hem d’oblidar la influència que tenen els joguets en el desenvolupament de la personalitat i els valors dels menuts, de manera que cal seleccionar-los bé en funció de l’edat i de com volem que es comporten els nostres menuts. Així, resulten desaconsellables els joguets automàtics, que ho fan tot ells, els de piles, que contaminen i són una despesa permanent, els d’usar i tirar, que no duren res, els violents i els sexistes, que promouen comportaments indesitjables, etc. Hi ha molts d’altres adequats, per divertits i positius, com pilotes, tricicles, bicis, patins, jocs de taula, de construcció, mecanos, jocs de lletres, de nombres, trencaclosques, jocs cooperatius, etc. etc.

Sense oblidar els contes i els llibres infantils, molt recomanables també, sobretot si els lligen als menuts els seus majors. Perquè indubtablement el millor regal per als xiquets és que els pares/iaios/tios/… els fem cas, joguem amb ells alguna estona, passegem amb ells alguna volta (en bici també) o els contem algun conte. No hem de perdre aquelles bones costums.

Pedro Domínguez Gento

www.lariberaenbici.net

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here