Bromera estrena la web del Pla Lector per ajudar els educadors

0
234

Edicions Bromera ha elaborat un nou web, www.bromera.com/pla-lector, amb tota la informació referent al pla lector. Des d’aquest lloc es pot descarregar un document que facilita als educadors la confecció del Pla de Foment Lector de Centre, una eina que els serà molt útil després que la Conselleria d’Educació haja aprovat l’Ordre 44/2011, la qual converteix aquest pla en un element fonamental en la planificació dels centres educatius valencians.

A més, el web explica què és un pla lector, ofereix informació sobre la legislació referida a la promoció de la lectura a l’aula, presenta el Pla Lector de Bromera i facilita als educadors, a banda del model per a elaborar el Pla Lector de Centre, la descàrrega de receptes i fitxes per a animar a la lectura a l’escola. A través d’aquesta pàgina, els educadors podran conèixer el contingut del Pla Lector de Bromera, els materials i els llibres que el componen en cada nivell, i també podran personalitzar les carpetes per als alumnes i descarregar els solucionaris de les activitats proposades per a cada lectura.

A través de www.bromera.com/pla-lector, l’editorial vol ajudar el professorat a elaborar el Pla Lector de Centre

El foment de la lectura entre els més joves ha sigut sempre un compromís que Bromera ha compartit amb els educadors. Per tal de facilitar la tasca als docents i redactar d’una manera senzilla el pla que demana la Conselleria d’Educació, l’editorial ofereix un model a partir del qual, només amb una adaptació, es pot elaborar el Pla de Foment Lector de Centre. Aquest document –descarregable gratuïtament des de www.bromera.com/pla-lector– ha sigut elaborat per Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i docent, i inclou objectius, activitats, recursos i suggeriments perquè el pla es puga redactar sense dificultat. Josep A. Fluixà destaca la utilitat de la web del Pla Lector i ens convida a visitar-la en aquest vídeo.

Des de fa anys, fer que la lectura siga una activitat lúdica i habitual entre els escolars ha sigut un dels principals objectius d’Edicions Bromera. Així, l’editorial presta una atenció especial als títols de literatura infantil i juvenil que incorpora al seu catàleg, amb més d’una vintena de col·leccions que abracen tots els gèneres i nivells educatius. També ofereix als educadors diverses eines per a fomentar la lectura entre els alumnes, entre les quals hi ha les carpetes de Pla Lector Creix amb Bromera, la Guia del Pla Lector, les propostes didàctiques de cada llibre –descarregables també gratuïtament des del web de l’editorial–, les visites dels autors als centres educatius, les antologies de textos i el suport de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, que organitza activitats formatives per a docents i els facilita materials per a treballar amb els alumnes, entre moltes altres iniciatives. A més, les carpetes del Pla Lector estan disponibles també en castellà en Algar Editorial (www.algareditorial.com/plan-lector).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here