Baldoví debuta parlant en valencià al Congrés i vota en contra de Rajoy per «avalar les polítiques del PP en la Comunitat Valenciana»

1
290
Joan Baldoví durant la seua primera intervenció al Congrés

El diputat de Compromís-Q i regidor de  Sueca, Joan Baldoví, ha debutat este matí al Congrés iniciant el seu parlament en valencià en reconeiximent a la seua llengüa materna i ja tot seguit en castellà li ha dit al nou president del govern, Mariano Rajoy, que vota en contra de la seua investidura perquè «vosté ha avalat les polítiques del PP en la Generalitat Valenciana».

Unes polítiques desenvolupades durant 16 anys que segons, Baldoví, «ens han conduït a un endeutament insospitat, a l’escàndol i la corrupció, a que la Valenciana siga la autonomia amb més diputats imputats, amb un ex-president sentat a la banqueta dels acusats, amb més morositat i menys index d’aplicació de la Llei de la Dependència i on s’han carregat el sistema financer valencià».

El diputat valencià de la Ribera li ha explicat a Mariano Rajoy que «hi han altres formes de fer política que pensen més en les noves generacions que no en les eleccions». I ha ressaltat que treballarà per canviar «una Llei Electoral injusta» per la qual «el PP sols ha necessitat 18.000 vots per aconseguir un diputat davant els 125.000 que ha necessitat la nostra coalició».

Rajoy: «La democràcia no l’ha inventat vosté, Sr. Baldoví, vale!»

El discurs de Joan Baldoví li ha picat al candidat del PP, Mariano Rajoy qui li ha dedicat varios minuts del seu torn de réplica. Davant la queixa del diputat valencià per contar només amb 5 minuts per intervindre, el diputat gallec manifestava «de qué es queixa si 184 diputats del PP no han pogut parlar ni un sol minut». Rajoy ha continuat la seua intervenció dient que «no accepte el panorama que ha pintat vosté de la Comunitat Valenciana, una terra de la que ens sentim orgullosos en la resta d’Espanya i amb un govern elegit per la majoria dels ciutadans de la Comunitat Valenciana». Ben assesorat, segurament per Esteban Gonález Pons, Mariano Rajoy, que ha arrancat varies vegades els aplaudiments de la seua bancada, ha fet gala de conèixer que el poble de Baldo és Sueca i on «el PP ha tret més vots que vosté».

Rajoy ha estat prou dur en la seua rèplica, en dir-li al diputat de Compromís-Q  «la seua intervenció no ha sigut de rebut, ha parlat de democràcia, qué creu vosté que és la democràcia?» i tot seguit ell mateix ha contestat a la seua pregunta, «la democràcia no l’ha inventat vosté, Sr, Baldoví, vale!».

Riberaexpress

http://www.youtube.com/watch?v=FBU8E7vK4HY

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here