El 100% de les farmàcies valencianes han fet vaga pels retards en els pagaments del Consell

1
354
Farmàcia d'Alzira tancada per vaga

La presidenta del Col·legi de Farmacèutics de València, Maria Teresa Guardiola, ha xifrat este dilluns en un 100% el seguiment del tancament de farmàcies com a mesura de protesta davant dels «impagats» del Consell que, segons ha assegurat, els han portat a una situació de «ruïna total».

Guardiola, que s’ha pronunciat en estos termes en declaracions a Europa Press, s’ha mostrat «molt preocupada» perquè les farmàcies ja han «esgotat pòlisses i crèdits» i de no fer-se efectius els pagaments que els deu el Govern valencià este mateix mes, «no podrem seguir ni garantir el proveïment ni el servici als usuaris», ha alertat.

Amb uns servicis mínims garantits el 30%, a la província de València, 1200 farmàcies han estat cridades a abaixar la persiana des de hui fins al dimecres, dia que la Generalitat ha assegurat que farà efectiu un primer pagament de 60 milions, i a final de mes un altre més.

En este sentit, la presidenta del Col·legi de Farmacèutics ha assenyalat que tot i estos anuncis no es pot desconvocar ara un acord tancat en Assemblea General en tota la Comunitat i que fins que no tinguen la «total seguretat» que pagarà els 550 milions d’euros que els deu, continuaran les protestes. «La confiança no es pot perdre però temor ho tenim», ha confessat.

D’esta manera, ha instat a polítics i administracions autonòmica i nacional a «arbitrar mecanismes de finançament» perquè es pague als farmacèutics «als 30 dies» i s’incloguen les farmàcies en la mateixa partida que les nòmines dels funcionaris de la salut.

Alhora, ha assenyalat la seua intenció de «sensibilitzar» a l’opinió pública de la «necessitat» que «es pagui el servici públic que oferixen als ciutadans». Si complix el calendari de pagaments acordat amb l’Administració autonòmica «podrem seguir tirant perquè podrem cobrir uns mínims» però si no és així, «trencarà els esquemes i l’organització de les farmàcies per a pagar nòmines. No se’ns pot deixar de banda», ha insistit.

Guardiola ha volgut deixar clar que entenen «que no hi haja liquiditat» però ha assegurat que els farmacèutics tampoc la tenen i estan «totalment arruïnats» pel que reclamen «mesures que garantisquen estos pagaments» pendents.

De la mateixa manera, ha volgut demanar «disculpes» als pacients per les molèsties que els puguen causar els tancaments d’estos tres dies. «No és un tancament contra els usuaris, que tenen els mateixos problemes que nosaltres amb la crisi», ha asseverat. Així, ha garantit que el servici als usuaris estarà garantit pels servicis mínims.

Europa Press

1 Comentario

  1. Más que de huelga, hay que hablar de cierre patronal. No obstante, igual da. El hecho es que la medida tomada está más que justificada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here