El pastisser Paco Llopis d’Alzira ens endolça les festes / El Tronc de Nadal

0
349
Paco Llopis amb el Tronc de Nadal acabat de fer

El reconegut pastisser d’Alzira, Paco Llopis, enceta hui una secció gastronòmica que comença estes festes de Nadal però que tindrà continuitat durant els caps de setmana del proper anys on deleitarà els nostres lector amb receptes senzilles de tartes, pastissos i dolços perquè les fiquen en pràctica a les seues cuines.

Llopis comença estes col.laboracions amb el Tronc de Nadal, un pastís molt apropiat per a estes festes.

Ingredients:

1/4 d’ametla

1/4 de sucre

1/4 de litre d’aigüa

Una rama de canella

Corfa de llima

8 rovells d’ou

Preparació:

Primer es vull durant un minut, aproximadament, la barreja d’aigüa, sucre, canella i llima. Tot seguit es lleva la canella i la llima, s’afegix l’ametla i es remou per a tot seguit abocar els rovells.

Es fica al foc de nou una vegada tot barrejat sense deixar de remoure perquè no s’apegue a la cassola, fins que vullga. Només comence a vollir es trau del foc i es deixa al frigorífic durant una nit.

Tot este «relleno» com l’anomena Paco s’ha de ficar en una base de braç de gitano o en un bescuit, segons es vullga fer un tronc llargat o redó.

Després es fa un merengue (150 grams de clares i 300 grams de sucre) tot barrejat al bany Maria fisn que estiga molt calent sense deixar de remoure. Tot seguit es trau i la barreja es bateix fins aconseguir la consistència precissa.

I ja per últim el Tronc de Nadal es decora amb motius nadalencs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here