L’Ajuntament de l’Alcúdia no vol ni més plantes de residus ni un macro abocador al costat del poble

0
414

L’Ajuntament de l’Alcúdia s’oposa frontalment a la proposta del president del Consorci de residus Ribera-Valldigna, Pepe Ribera, de construcció d’una nova planta destinada al tractament de residus no orgànics i a la instal·lació d’un enorme abocador de d’eliminació dels residus al costat de l’actual planta de tractament de Guadassuar.

Així és com l’alcalde de Guadassuar i president del Consorci proposa que s’aprove, en el plenari del proper 22 de desembre, una modificació substancial de l’actual Pla de Gestió de la zona que comporta les següents propostes:

Sense previ avís i per via d’urgència

1.- Construcció d’una nova planta destinada al tractament de més de 80.000 tones anuals de residus no orgànics, al costat de l’actual Planta de tractament de residus orgànics, és a dir, a poc més de 500 metres de Montortal. Esta planta ocuparia una superfície de 14.278 m2.

2.- Construcció d’un enorme abocador amb una superfície aproximada de 120.000 m2 i amb una capacitat per a 2.100.000 m3 de residus.

Este macro abocador es situaria a poc més d’un quilòmetre de l’actual Planta, també en el terme de Guadassuar i al costat de la Sèquia Reial del Xúquer, a una distància equidistant uns 3 km dels pobles de Massalavés i l’Alcúdia.

Robert Martínez

Els problemes creixen…

Potser en el moment de fer la Planta de Tractament de Residus existent, tots els ajuntaments de la comarca estimaren que era una bona solució per als problemes existents aleshores. Però, evidentment, la Planta ha superat amb escreix la capacitat per a què va ser creada i ningú no va calcular els problemes ambientals que arribaria a crear, entre d’altres les olors que determinats dies pateixen l’Alcúdia i Massalavés, el constant pas per Montortal de grans camions cap a la planta -que està en el terme de Guadassuar, però a la qual els camions accedeixen pel terme de l’Alcúdia- i els problemes per als camps i, per sobretot per a la salut dels residents en Montortal, per la contaminació provinent de l’abocament de lixiviats. “Després de vint anys de patir problemes ambientals de tota mena per culpa de la Planta de Guadassuar, els problemes no només no se solucionen, sinó que sembla que poden créixer duna manera descomunal” afirma l’Alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, qui no veu “ni just ni lògic eixe projecte, tant a nivell social com a nivell mediambiental” i demana a l’alcalde de Guadassuar que reconsidere la seua decisió i s’estudien solucions als problemes “que la nefasta gestió primer de la Diputació de València i després d’eixe Consorci han vingut creant als residents de l’Alcúdia”.

Robert Martínez manifesta també que “L’Ajuntament i el poble de l’Alcúdia s’oposaran frontalment a eixe projecte, per tots els mitjans jurídics i socials que estan al seu abast”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here