El nou abocador de Guadassuar tindrà una capacitat de 2,5 milions de m3, una superficie de 120.000 m2 i 20 anys de vida útil

2
429

Simulació de l'abocador amb les explicacions dels técnics i Pepe Ribera

El terme municipal de Guadassuar acollirà en una parcel.la d’uns 2 km quadrats un complexe on s’ubicarà l’actual planta de residus, el nou abocador i la planta de voluminosos del Consorci Ribera-Valldigna.

Així ho ha desvetlat este migdia, en roda de premsa, el president del Consorci i alcalde de Guadassuar, Pepe Ribera.

Ribera va explicar les tres propostes que portarà a ple el pròxim 22 de desembre per a la gestió dels ecoparques, la instal·lació d’un abocador de rebutjos i la planta de voluminosos.

Estudiades les propostes presentades, «i amb l’aval dels informes tècnics» s’ha escollit la següent solució:
A més de la reorganització dels ecoparques, «creiem que l’oferta més barata i que estalviarà en els costos de la taxa és la que situa a 700 metres de la planta de Guadassuar l’abocador de rebuig » i que tindrà 2,5 milions de metres cúbics. L’altra alternativa era la del terme de Tous, en la zona de la Parra Baixa, «però era més cara i tindrien que fer una nova carretera».

Ribera ha fet una crida al «consens de tots els partits» i que no es polititze aquestes actuacions tan importants. «El que no podem seguir fent és continuar portant els residus a Alacant, aquests ens costa 2 milions d’euros a l’any». Per açò la setmana passada Ribera va convocar una reunió amb tots els partits polítics.

Pepe Ribera a la roda de premsa

56 llocs de treball

El nou abocador (que no contindrà restes orgàniques) i la planta de voluminosos podria estar acabat en un un any i crearia, segons Pepe Ribera uns 56 llocs de treball. «Aquesta infraestrucura és imprescindible i el lloc és idoni, perquè s’estalviarien costos. Amb una cinta transportadora, per exemple es podrien portar els paquets compactes de la planta de volunimosos al vertdero que en cap cas tindria elements orgánics, hi an uns 700 metres».

Aquest abocador ocuparia uns 120.00 m2 de superfície i tindria una vida útil de uos 20 anys, «després la zona es regenerarà», va dir. Encara que Ribera no va voler entrar en polèmica amb l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, sí que va anunciar la intenció de l’edil alcudià «de recórrer tota instal·lació que es pose en aquest polígon de Guadassuar».

D’altra banda, Guadassuar, «per llei» rebrà 3 eruos per tona de l’abocador i 0,60 euros per tona de voluminosos. Sobre l’actual planta de residus, els responsables del Consorci van reconèixer que no compleix la normativa actual, ja que només recupera un 3% dels subproductes, quan el mínim és del 9%. Aquesta anomalia «se solucionarà a partir de 2016 quan es traga a subhasta la nova contratata de la planta».

El Consorci també té un projecte perquè els camions no passen prop de Montortal amb un nou accés. Ara, el 60% dels camions que van a Alacant passen per aquesta carretera, va assenyalar Ribera.

En resum, la proposta l’adjudicatària actual és de quasi 30 milions d’euros, la proposta que s’ha triat és de 23,1 milió i la de Tous és de 25, 9 milions.

L’ALCÚDIA NO VOL L’ABOCADOR:

https://www.riberaexpress.es/?p=30139

https://www.riberaexpress.es/?p=30176

Riberaexpress

2 Comentarios

  1. Molt espavilat l’alcalde de Guadassuar, els diners i els llocs de treball per a ell, la merda i els problemes per als altres.

  2. Ahora si que se escudan en que no es posible seguir pagando los incrementos de viajes hacia Alicante. Cuando nos impusieron la nueva tasa de basuras desde el Consorcio y con el beneplacito de todo el PP de la Ribera, este tema lo escondieron y la excusa es que habia una ley europea que les obligaba a poner la tasa. MENTIRA era antes y es ahora. Esto es un negocio para el ayuntamiento de Guadasuar y para sus amigos de las basuras. Esto no es lo previsto en el largamente incumplido Plan de residuos de la Generalitat. Ya está bien de engaños y que cuenten la verdad. Saludos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here