La consellera de Agricultura confessa en Alzira que recuperarà «la política de l’aigüa amb l’espirit de l’any 2001» per complaure els regants del Xúquer i del Vinalopó

3
329
Maritina Hernández ahir a la seu del PP d'Alzira

La consellera d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigüa, Maritina Hernández, pretén complaure «les demandes dels regants del Xúquer» i al mateix temps «resoldre els problemes dels agricultors del Vinalopó», tot i que no ha concretat com aconseguirà este consens. Això sí ha donat una pista, el PP pretén «rependre l’espirit del 2001» pel que fa a la política de l’aigüa, el que significaria recuperar l’antic projecte del trasvassament de l’Ebre i la pressa de l’aigüa en Cortes de Pallás per al trasvassament Xúquer-Vinalopó.

Defensa dels trasvassaments

Hernández ha deixat ben clar que les polítiques hídriques que aplicaran els populars a nivell nacional i autonòmic seran aquelles que «puguen parlar de l’Ebre, del trasvassament Tajo-Segura» de «donar una solució viable i social que atenga totes les demandes», perquè la Comunitat Valenciana «té un déficit hídric».

La representant del Consell, que va fer este declaracions, ahir a Alzira, durant la presentació dels pressupostos, ha estat molt crítica amb les polítiques hídriques aplicades per govern socialista durant les dos últimes legislatures, marcades, segons Hernández «pels enfrontaments territorials».

Maritina Hernández malgrat la insistència dels mitjans de comunicació locals no ha concretat com pensa complaure les peticions tan distants del regants del Xúquer, que defensen l’actual pressa de l’aigüa a l’Assut de la Marquesa, com les reclamacions de la conca del Vinalopó que volen l’aigüa de major qualitat agafant-la de l’embassament de Cortes de Pallás.

Les comunitats de regants del Xúquer (USUJ) acaben d’enviar un escrit al president de la Generalitat, Alberto Fabra, per reunir-se amb ell i fer-li palés la seua posició; «la pressa de l’Assut de la Marquesa és la única que compleix amb les condicions del Pla Hidrológic del Xúquer» i  «la única zona del riu amb sobrants».

Embassament de Cortes de Pallás
Maritina Hernández ahir a la seu del PP d'Alzira

3 Comentarios

  1. Maritina veste’n a Alcàsser i pegat una volteta. No saps ni el que dius. Tindràs a tots els llauradors del Xúquer en contra de la teua mediocritat. Sr. Giner, fique un poc de sentit comú a estos impresentables.

  2. Sr. Enrique Montalvá, com a llaurador que ès. Què és el que pensa de lo que diu la consellera? Està conforme que ens furten l’aigua de bona qualitat per dur-la al Vinalopó per fer xalés i fàbriques de Danone??? Per cert lo que té que der la Conselleria es acavar les obres del trasvasament al Vinalopó.

    Vinga, té un dilema: la gaviota o la seua passió, l’agricultura

  3. poca vergonya tenen els peperos. tenen carta blanca per fer el que vulguen perquè la gent els l’ha donada, o siga que avant…

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here