L’Ajuntament d’Alzira eliminarà el sopar dels Premis Literaris i el BIM municipal per reduir gastos en la pròxima edició del certamen

1
276

El tradicional sopar que ha acompanyat el lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira des que van nàixer l’any 1989 ha passat a millor vida davant la política austera de reducció de gastos que està ficant en pràctica el responsable d’Hisenda, Enrique Lahuerta.

Carlos Correal amb Josep Gregori en la última vetlada literària

Així, segons ha revelat Lahuerta a Riberaexpress, el sopar del passat 11 de novembre serà l’últim perquè l’Ajuntament «eliminarà» tots els gastos que giren al voltant dels guardons «llevat de la dotació asignada als guanyadors». El consistori corre a càrrec del Premi de Novel.la i del Premi de Teatre Palanca i Roca, mentre el Vicent Silvestre de narrativa infantil el paga Bromera. A la Universitat de València li correspon el guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica, a la UNED el de Poesia, la Mancomunitat de la Ribera Alta es fa càrrec del d’Assaig i la Fundació Bancaixa del de narrativa juvenil. En la última edició els guardonats percibiren un total de 82.000 euros.

L’editorial Bromera i l’Ajuntament d’Alzira, organitzadors del certamen,  buscaran altra manera de lliurar els premis per estalviar-se la despesa dels comensals donat que, al voltant del 50%  dels assistents eren convidats per l’organització. A la darrera vetlada literària assistiren al voltant de 700 persones.

Així mateix la despesa del BIM es redueix, inicialment dels 45.000 euros del pressupost actual als 6.000 euros del pròxim exercici, una quantitat qualificada com «simbòlica» pel responsable d’Hisenda donat que la intenció del govern «és d’eliminar esta partida». Un BIM criticat prou criticar per l’oposició davant la seua forta despesa i l’ús «propagandístic» per part de l’equip governant.

1 Comentario

  1. La veritat és que sopar el que és sopar si tot va bé, cadascú sopa tots els dies a sa casa. I francament amb la que ens cau, sobra amb un plat de cacau, tramussos i vi de la casa, això és el que passa, menys sopars de bades i menys favades que després hi ha lletraferit amb tres papades, que més li caldria un plat de bullit o un bon caldo gelat al que pegar-li un bufit… I als premis també tissora, que no sé que passa que també els cau als de casa, i valent… amb diners del contribuent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here