El Nou Bàsquet Alzira guanya al líder Xàtiva amb remuntado inclosa (74-67)

0
360

Partit emocionant

L’equip entrenat per Alberto Lahoz va aconseguir sobreposar-se a un mal inici i a les baixes per a acabar emportant-se el triomf (74-67).

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira va donar la sorpresa de la jornada en imposar-se, amb remuntada inclosa, al Nou Bàsket Xàtiva, que arribava al duel com a líder amb una sola derrota. Els jugadors entrenats per Alberto Lahoz van aconseguir sobreposar-se a un mal inici i a les baixes per a acabar emportant-se el triomf (74-67).

L’equip de la Costera va eixir molt més concentrat, amb més velocitat en les seues accions i una bona defensa. L’entrenador alzireny es veia obligat a parar ràpidament el xoc per a frenar la sangria visitant, que dominava en l’electrònic (0-10; min. 4). Passats els minuts inicials, els jugadors alzirenys van anar entrant en el partit. Van elevar el nivell defensiu i es va començar a atacar amb més paciència i millors moviments. Només la preocupant falta d’efectivitat ofensiva impedia reduir les distàncies al final del primer quart (6-20).

De tornada de nou a la pista, el tècnic alzireny va ordenar un canvi de defensa i el Nou Bàsket Xàtiva va començar a trobar majors dificultats per a anotar. El Nou Bàsquet Alzira va empatar el partit (25-25; min. 15), però, tot seguit, el Xàtiva va traure profit d’un parell d’accions precipitades dels nostres jugadors per a obrir de nou una petita bretxa en el marcador (29-37). Un triple final dels alzirenys minimitzava els danys i permetia arribar al descans amb un desavantatge de només cinc punts (32-37).

La decoració del partit va canviar després del pas pels vestidors. La defensa dels nostres sèniors continuava ofegant l’atac del Nou Bàsket Xàtiva, les ajudes defensives funcionaven i els de la Costera tenien problemes per a desenvolupar el seu joc. D’altra banda, la productivitat ofensiva dels nostres va millorar i Juancar va posar les taules en l’electrònic (41-41; min. 25). Basant el seu joc en un gran treball defensiu, el Nou Bàsquet Alzira aconseguia culminar la remuntada i arribar al final del tercer quart amb avantatge (52-46).

L’últim període va arrancar amb precipitacions i nervis per part dels dos equips, encara que els nostres es mantenien per davant (58-50; min. 33). Però el Nou Bàsket Xàtiva no havia dit l’última paraula. Els visitants van canviar a una defensa en zona molt tancada baix de l’anella, que convidava a llançar des de lluny. En esta ocasió, els jugadors alzirenys tenien el dia inspirat des del 6,25 i la diferència se’n va anar fins als tretze punts (63-50; min. 35).

Veient com se’ls escapava el partit, els de la Costera van augmentar la pressió i van començar a crear molts problemes als nostres jugadors, arribant a situar-se a només cinc punts (69-64; min. 38). En els moments clau, el treball defensiu va mantenir al Nou Bàsquet Alzira per davant. Ja a la desesperada, el Xàtiva va recórrer a les faltes, però la victòria ja no es va escapar del Fontana (74-67).

Al remat, després d’una setmana difícil i amb baixes importants, el Nou Bàsquet Alzira, a força de treball i constància, va aconseguir traure el partit avant i anotar-se una valuosa victòria que el manté en la part alta de la classificació.

Derrotes dels sèniors i victòria dels júniors

Pel que fa a la resta de la jornada, el sènior femení no va poder guanyar en el duel comarcal contra el CSA Carcaixent (37-53). Al derbi arribaven els dos equips empatats en la classificació, amb el mateix balanç de dos victòries i cinc derrotes. La victòria de les carcaixentines es va cimentar en la primera part, que es va tancar amb un marcador de 19-33. En la represa, el duel es va igualar, però les nostres jugadores van acusar el cansament i les baixes i no van poder reduir el desavantatge.

D’altra banda, el sènior masculí B, Blasmetal Aluminis Alzira, no va poder aconseguir la victòria contra l’Olleria Bàsquet (65-74). La primera part va ser d’alternatives en el marcador per part dels dos equips, que van firmar taules al descans (34-34). En la represa, els visitants van establir un màxim avantatge de deu punts (49-59), que el Blasmetal va neutralitzar en el darrer quart, però l’Olleria va jugar amb més ordre els últims minuts per a endur-se el triomf.

Finalment, l’equip júnior masculí, Base Sportleader Alzira, va aconseguir un nou triomf, en esta ocasió a la pista del CB Pego per 58-60. Els jugadors entrenats per Fran Pérez “Villa” van dur la iniciativa en el marcador durant els tres primers quarts, amb un màxim avantatge de tretze punts (33-44). Però en l’últim període, el conjunt local va millorar en defensa i es va posar per davant (57-56). En un final ajustat, un Base Sportleader Alzira més encertat va aconseguir  una victòria agònica que el manté en la part alta de la classificació.

RESULTATS DE LA JORNADA 10/12/2011

SÈNIOR MASCULI – AUTONÒMICA

NOU BÀSQUET ALZIRA                              74

NOU BASQUET XATIVA 67

SÈNIOR FEMENÍ – AUTONÒMICA

NOU BÀSQUET ALZIRA                              37

C.S.A. CARCAIXENT                                  53

SÈNIOR MASCULI – PRIMERA ZONAL

BLASMETAL ALUMINIO N.B. ALZIRA         65

L´OLLERIA BASQUET                                74

JÚNIOR MASCULI – PRIMERA ZONAL

C.B. PEGO 58

BASE SPORTLEADER N.B. ALZIRA           60

CADET MASCULÍ –ZONAL

C.B. LA ENCARNACION                              41

GRUPHAC NOU BÀSQUET ALZIRA             64

CADET MASCULÍ –ZONAL

C.B. SUECA                                               81

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 28

CADET FEMENÍ –PREFERENT

NOU BÀSQUET ALZIRA 26

PICKEN CLARET ´B´                                   73

INFANTIL MASCULI – PREFERENT

SAN JOSE «A»                                           43

INSTITUTO JARQUE N.B. ALZIRA              78

INFANTIL MASCULÍ– ZONAL

NUMISMATICA SAETABIS CANALS           98

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 38

ALEVÍ BLAU – NP 1

PISCINAS AQUA N.B. ALZIRA                    36

JOVENS ALMASSERA                               48

ALEVÍ GRANA – NP 2

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 74

C.B. MANUEL                                             22

BENJAMÍ – NP 1

DIGITIMPRÉS N.B. ALZIRA                        AJORNAT

N.B. XATIVA «A»

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here