Bloc-Compromís de Carcaixent exigeix rigor al PP-PSD en els seus comunicats com el de Benestar Social

1
856

Paco Salom

Paco Salom: “No podem consentir que manipulen la informació en un tema tan delicat com són els Serveis Socials.”

Coneguda la informació difosa per la regidoria de Benestar Social, segons la qual s’ha produït un augment del 236% en els expedients tramitats des d’aquesta àrea, Bloc-Compromís no pot més que manifestar-se i demanar a l’equip de govern (PP-PSD) major rigor per no enganyar la ciutadania amb unes conclusions triomfalistes que res tenen a veure amb la realitat de la ciutat de Carcaixent.
D’entrada, des de Bloc-Compromís volem recordar a l’equip de govern (PP-PSD) que els decrets es fan tant per a aprovar ajudes com per a denegar-les. Això vol dir que no tots els expedients aconsegueixen l’ajuda que sol—liciten, per motius diversos, i per tant no tots els decrets han suposat l’adjudicació d’una ajuda, ni molt menys.
D’altra banda, és cert que els expedients que s’han tramitat han augmentat. Això no obstant no pot entendre’s com una major atenció ales famílies necessitades, perquè l’evolució dels recursos no ha anat en el mateix sentit. El creixement dels expedients és el reflex de l’empitjorament de la situació econòmica i el consegüent augment del número de persones que han anat a l’ajuntament a demanar ajuda, i poder compensar la difícil situació en que es troben.
El creixement important dels expedients tramitats sols reflexa el major esforç que ha hagut de fer el personal de l’Àrea, perquè no hi ha hagut en paral—lel un creixement semblant en l’esforç econòmic. Les xifres del pressupost no deixen lloc a cap dubte: mentre la partida destinada a ajudar les famílies ha crescut poc menys del 24%, el creixement dels expedients ha sigut superior al 92%, de manera que l’ajuda mitjana per expedient ha caigut quasi un 36%, en passar de 253 a 162 euros.
De l’evolució de les partides en els últims quatre anys, amb les xifres a la mà, el que s’extrau és que, mentre la necessitat dels ciutadans de Carcaixent augmenta, la partida d’ajudes a famílies de Benestar Social disminueix any rere any. En el que coincidim plenament és en que hi ha organitzacions de voluntaris i entitats com Creu Roja, Càritas, els voluntaris de Sant Vicent de Paul, o l’empresa CONSUM que presten uns serveis importantíssims de manera totalment desinteressada i que els hem d’agrair sincerament tot allò que fan que, d’altra banda, alleugereix la despesa
de l’ajuntament en l’àrea de Serveis Socials. I això és especialment important a la vista de com s’esta degradant la situació, amb un creixement ininterromput de l’atur, i la finalització de les prestacions per a moltes famílies.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here